engindeniz
Üye
herkese merhaba,ben 2.5 aydır fullbody çalışıyorumhaftanın üçgünü squat bench press military barbell row ve iki üç tanede asistan egzersiz yapıyorum.hepsini 3*8 şeklinde uyguluyorum.bu süreçte ağırlıklarımı çok fazla artıramadım.kilomda 58 den 60 a çıktı yani kilo alımı devam ediyor ama ağırlık artışı olmuyor.bende bundan dolayı 5*5 programına geçmek istiyorum.ama kaç kiloyla başlayacağımı bilemedim.
bench presste bar ağırlığı hariç 25 kilo 3*8 yapabiliyorum.yani 12.5 bir tarafa 12.5 bir tarafa takıyorum.
squatta bar ağırlığı hariç 25 kilo 3*8 yapabiliyorum
omuz presste bar hariç 12.5 kiloyla 3*10 yapabiliyorum
şimdi 5*5 e geçince hangi ağırlıklarla başlamalıyım.benchte 15 kiloyla başlarsam gelişimim durar mı çünkü 25 kilo kaldırabiliyorum 15 e düşünce kaslarım strese maruz kalmıyacağı için gelişim olmaz diye düşünüyorum acaba yanlışmı düşünüyorum lütfen bana yardımcı olun.
ayrıca benim amacım güçlenmekden ziyade kas hacmimi artırmak.bu programla kuvvet yanında kas hipertrofisi olur mu bu kafamı çok kurcalıyor bu yüzden bir türlü başalayamadım.nolur yardımcı olun.
yaş 22 boy 181 cm kilo 60
şimdiden herkese teşekkürler
bench presste bar ağırlığı hariç 25 kilo 3*8 yapabiliyorum.yani 12.5 bir tarafa 12.5 bir tarafa takıyorum.
squatta bar ağırlığı hariç 25 kilo 3*8 yapabiliyorum
omuz presste bar hariç 12.5 kiloyla 3*10 yapabiliyorum
şimdi 5*5 e geçince hangi ağırlıklarla başlamalıyım.benchte 15 kiloyla başlarsam gelişimim durar mı çünkü 25 kilo kaldırabiliyorum 15 e düşünce kaslarım strese maruz kalmıyacağı için gelişim olmaz diye düşünüyorum acaba yanlışmı düşünüyorum lütfen bana yardımcı olun.
ayrıca benim amacım güçlenmekden ziyade kas hacmimi artırmak.bu programla kuvvet yanında kas hipertrofisi olur mu bu kafamı çok kurcalıyor bu yüzden bir türlü başalayamadım.nolur yardımcı olun.
yaş 22 boy 181 cm kilo 60
şimdiden herkese teşekkürler