full body ve 5*5

herkese merhaba,ben 2.5 aydır fullbody çalışıyorumhaftanın üçgünü squat bench press military barbell row ve iki üç tanede asistan egzersiz yapıyorum.hepsini 3*8 şeklinde uyguluyorum.bu süreçte ağırlıklarımı çok fazla artıramadım.kilomda 58 den 60 a çıktı yani kilo alımı devam ediyor ama ağırlık artışı olmuyor.bende bundan dolayı 5*5 programına geçmek istiyorum.ama kaç kiloyla başlayacağımı bilemedim.
bench presste bar ağırlığı hariç 25 kilo 3*8 yapabiliyorum.yani 12.5 bir tarafa 12.5 bir tarafa takıyorum.
squatta bar ağırlığı hariç 25 kilo 3*8 yapabiliyorum
omuz presste bar hariç 12.5 kiloyla 3*10 yapabiliyorum
şimdi 5*5 e geçince hangi ağırlıklarla başlamalıyım.benchte 15 kiloyla başlarsam gelişimim durar mı çünkü 25 kilo kaldırabiliyorum 15 e düşünce kaslarım strese maruz kalmıyacağı için gelişim olmaz diye düşünüyorum acaba yanlışmı düşünüyorum lütfen bana yardımcı olun.
ayrıca benim amacım güçlenmekden ziyade kas hacmimi artırmak.bu programla kuvvet yanında kas hipertrofisi olur mu bu kafamı çok kurcalıyor bu yüzden bir türlü başalayamadım.nolur yardımcı olun.
yaş 22 boy 181 cm kilo 60
şimdiden herkese teşekkürler

5x5te düşük ağırlığın uygun olduğunu düşünmüyorum. Yapabileceğin max kaçsa onu yapabilirsin :) asistan egzersiz derken, izole hareketler mi?

SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

5x5te düşük ağırlığın uygun olduğunu düşünmüyorum. Yapabileceğin max kaçsa onu yapabilirsin :) asistan egzersiz derken, izole hareketler mi?

SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
evet izole hareketler.
anladım şimdi 5*5 e başlıcam ama kaldırabildiğim ağırlıklarla başlarsam bu sistemde her antrenmanda ağırlık arttırmak gerekiyor.ondan dolayı biraz düşük başlamam gerektiğini düşündüm.
öbür hafta squatı 17.5 kiloyla başlarsam pazartesi günü cuma günü squat 25 kilo olacak.şu an da 25 kilo kaldırıyorum zaten bu 1 haftalık süreçte hiç gelişim olmaz mı ağırlık düşürdüğüm için.
bi de 5*5 ile hipertrofi sağlayabilir miyim

5×5 in kendi sistemini uygula direkt maximum ağırlığın ile girersen bir iki hafta içinde platoya girersin
Bende ondan korktugumdan kac kiloyla baslayacagimi bilemedim bos barlada yapmak istemiyorum squatta ve benchte 17.5 ile baslasam idealdir heralde diye dusunuyorum.peki bu antrenman kaslarimi hacimlendirir mi cunku heryerde kuvet antrenmani olarak geciyor hip
5×5 in kendi sistemini uygula direkt maximum ağırlığın ile girersen bir iki hafta içinde platoya girersin
Bende ondan korkuyorum ama bos barlada baslamak istemiyorum squat ve benchte 17.5 ile baslasam haftaya 1 haftada squatim 22.5 a cikiyor ben 25 ile yapiyorum bu surecte kas gelisimi olmaz aldigim kilonun hepsini yag olarak alirim diye korkuyorum
Bi de bu programla kas hacmi hipertrofisi saglanir mi cunku hipertrofi icin en az 8 tekrar diyorlar bu da kafami kurcaliyor

Bende ondan korktugumdan kac kiloyla baslayacagimi bilemedim bos barlada yapmak istemiyorum squatta ve benchte 17.5 ile baslasam idealdir heralde diye dusunuyorum.peki bu antrenman kaslarimi hacimlendirir mi cunku heryerde kuvet antrenmani olarak geciyor hip

Bende ondan korkuyorum ama bos barlada baslamak istemiyorum squat ve benchte 17.5 ile baslasam haftaya 1 haftada squatim 22.5 a cikiyor ben 25 ile yapiyorum bu surecte kas gelisimi olmaz aldigim kilonun hepsini yag olarak alirim diye korkuyorum
Bi de bu programla kas hacmi hipertrofisi saglanir mi cunku hipertrofi icin en az 8 tekrar diyorlar bu da kafami kurcaliyor

Hocam kac ile baslayacaginiz haftada ne kadar artiracaginiz programda yazıyor. Ayrıca siz squati benchi barin bir tarafina astiginiz agirligi yaziyorsunuz galiba da toplam ağırlık yazılıp o şekilde hesaplanır

Brosplit yap kardeşim 5x5 gibi antremanlar yazın gerçekten çekilmez hal alabilir haa besleniyorum diyosan gerçekten ama gerçekten o zaman sözüm yok ya da kreatin kullanabilirsin

12 tekrar çıkartabildiğin ağırlıkla başlamalısın.
Zaten.hizli arttığından hızlıca kilo artar merak etme.

12 tekrar çıkartabildiğin ağırlıkla başlamalısın.
Zaten.hizli arttığından hızlıca kilo artar merak etme.
Peki 5×5 de hacim hipertrofi olur mu okuduguma gore hipertrofi en az 8 tekrar civarinda olur tekrarlarinizi 8 12 arasinda tutun diyorlar 5 tekrarlada kuvvet yaninda hacim kazanabilir miyim
12 tekrari cikarabildigim agirligi bulup ordan baslayayim deme daha az kiloyla baslarsam o surec icerisinde gelisim olmaz mi az agirlik kaldirdigim icin
Tesekkurler

Peki 5×5 de hacim hipertrofi olur mu okuduguma gore hipertrofi en az 8 tekrar civarinda olur tekrarlarinizi 8 12 arasinda tutun diyorlar 5 tekrarlada kuvvet yaninda hacim kazanabilir miyim
12 tekrari cikarabildigim agirligi bulup ordan baslayayim deme daha az kiloyla baslarsam o surec icerisinde gelisim olmaz mi az agirlik kaldirdigim icin
Tesekkurler
Şöyle ki 8-12 arasında da 1-5 tekrar aralığında da hacim gelişir :) tek fark düşük tekrarlar da kuvvet on plandadır. (Detaylı merak ederseniz https://www.bodyforumtr.com/threads/hipertrofi-nedir-hipertorfi-Çeşitleri-ve-hiperplazi.80201/ )
Bende spora 5x5 le başladım. 3-4 ayda 10 kilo aldım. Net söyleyemesemde kas ağırlıklıydı :) başlangıçta dediğin gibi hemen büyük bir gelişme bekleme, düşük ağırlıkla başlamazsan 2 hafta sonra tıkanırsın boşa zamanın gider o yüzden yavaş yavaş arttırıp vücudu alıştırırsan programa daha sadık kalabilir, sorun yaşamazsın :)

Şöyle ki 8-12 arasında da 1-5 tekrar aralığında da hacim gelişir :) tek fark düşük tekrarlar da kuvvet on plandadır. (Detaylı merak ederseniz https://www.bodyforumtr.com/threads/hipertrofi-nedir-hipertorfi-Çeşitleri-ve-hiperplazi.80201/ )
Bende spora 5x5 le başladım. 3-4 ayda 10 kilo aldım. Net söyleyemesemde kas ağırlıklıydı :) başlangıçta dediğin gibi hemen büyük bir gelişme bekleme, düşük ağırlıkla başlamazsan 2 hafta sonra tıkanırsın boşa zamanın gider o yüzden yavaş yavaş arttırıp vücudu alıştırırsan programa daha sadık kalabilir, sorun yaşamazsın :)
Tesekkur ederim cevabiniz icin o zaman benchte ve squatta 45 kilo kaldiriyorum 35 kiloyla baslasam bu programa uygundur heralde
Ya tek cekincem kaslarim hipertrofiye ugramaz diye korkuyorum aldigim kilonun hepsini yag olarak alirim diye korkuyorum[DOUBLEPOST=1500629390][/DOUBLEPOST]
Tesekkur ederim cevabiniz icin o zaman benchte ve squatta 45 kilo kaldiriyorum 35 kiloyla baslasam bu programa uygundur heralde
Ya tek cekincem kaslarim hipertrofiye ugramaz diye korkuyorum aldigim kilonun hepsini yag olarak alirim diye korkuyorum
Peki kilom artyikca kalori ihtiyacim artar mi su an icin 2400 kaloriyle haftada yarim kilo aliyorum uc haftada 1.5 2 kilo aldim 2400 kaloriyle bu kaloriyi daha spnra artirmam gerekiyor deme
Millet 3000 kaloriyle kilo alamiyo ben 2400 ile aliyorum moralim bozuluyo

Çok takılma kaloriye :) vücudunu en iyi sen bilirsin. Bende gittim durmadan yedim yedim kilo aldım :D hiçte kalori saymadım. Sende fazlasıyla ye (sağlıklı besinlerden aldığın için istesende aşırı yiyip fazladan yağ alacağını sanmıyorum.)
Agirliklarda 2-3. Haftalarda zorlamaya başlar ona göre kendini ayarlarsın :D

Çok takılma kaloriye :) vücudunu en iyi sen bilirsin. Bende gittim durmadan yedim yedim kilo aldım :D hiçte kalori saymadım. Sende fazlasıyla ye (sağlıklı besinlerden aldığın için istesende aşırı yiyip fazladan yağ alacağını sanmıyorum.)
Agirliklarda 2-3. Haftalarda zorlamaya başlar ona göre kendini ayarlarsın :D
Tesekkurler simdi benim kaldirdigim agirlik 45 35 le baslicam tekrar 45 kiloya ulasana kadar 2 hafta filan gececek bu 2 haftalik surecte zaten 45 kilo kaldirabiliypdum ama ben 35 kiloyla calisinca kaslarim gelisim gostermez diye susuniyorum o iki hafta hep yag olarak mi alacam cunku kaslar belirli bir agirliktan sonra uyariliyomus 35 kiloyla kaslarim gelisime ugramaz.ama mecburen bunu goze alicam galiba

Back
Yukarı