FuKaGa'nın Yağ Yakım Günlüğü

FuKaGa

Üye
Merhabalar 3 yıl aradan sonra burada olmak çok güzel :) 3 Yıl önce yine bu forumdaki değerli arkadaşlar sayesinde 16 kilo vermiştim. Çok iyi insanlarla tanıştım. Fakat hayat şartlarım yüzünden verdiğim kiloları fazlasıyla geri aldım. Aldığım kiloları geri vermek için tabiri caizse bir anlık gazla bir kaç girişimde bulundum fakat 1 haftayı bile bulmadı bu girişimler. Ama artık kararlı ve emin bir şekilde başlıyorum. Kendime başarınca motivasyon alabilmek için küçük hedefler koyacağım. Bu şekilde sonuca ulaşacağıma inanıyorum.

Kişisel Bilgiler;

Boy: 174
Kilo: 107
Meslek: Öğrenci

FuKaGa 13.02.2017 01:09 ( Ölçümler soğuk alınmıştır )

Göbek: 120
Bel: 111
Kalça: 127
Bacak: 80
Göğüs: 111
Kol ( Biceps ): 37,5

Antrenman + Beslenme

Beslenme

Sabah: 1 tane tam yumurta haşlanmış + 1 tane yumurta beyazı + 1 kibrit kutusu kadar peynir + 1 dilim tam tahıllı ekmek + 1 Bardak light süt
Alternatif: 3 çorba kaşığı yulaf ezmesi + 50gr light kaşar + 1 Yumurta + 1 Yumurta Beyazı + 1 Bardak Light Süt + 1 tatlı kaşığı yağ ( Omlet )

Öğlen: Protein ağırlıklı menü ( üniversite menüsünde çıkan yemeklere göre doğaçlama ayarlanacak 1 dilim tahıllı ekmek tüketilecek ) + Bol sebze tüketilecek

15:00 - 18:00 Arası Antrenman Yapılacak

Akşam: 150gr Tavuk + 200gr Bulgur + 1t tabak light yoğurt veya light yoğurttan yapılmış 300ml ayran + 1 Tabak Sebze

Antrenman

PAZARTESİ
Dumbbell Squat
Dumbbell Bench Press
Two Arm Dumbbell bent over row
Dumbbell Shoulder Press
Triceps Dips
Hammer Curl
Abs

SALI
Koşu Bandı
5 dakika ısınma yürüyüş 3.5 hızda
5 dakika 4.5 hızda yürüyüş
1 dakika 6.5 hızda koşu 2 dakika 3.5 hızda yürüyüş
1 dakika 6.5 hızda koşu 3 dakika 3.5 hızda yürüyüş

Yüzme Programı 50 metre ısınma 1 dk dinlenme
75 metre yüzme 30 sn dinlenme
50 metre yüzme 30 sn dinlenme
25 metre yüzme 30 sn dinlenme
2 dakika mola 100 metre hafif tempo yüzme

ÇARŞAMBA
Dumbell Lunge
Dumbbell Deadlift
Push Up
Lateral Raise
Dumbbell French
Standing Dumbbell Curl
Standing Calf Raise

PERŞEMBE

Koşu Bandı
5 dakika ısınma yürüyüş 3.5 hızda
5 dakika 4.5 hızda yürüyüş
1 dakika 6.5 hızda koşu 3 dakika 3.5 hızda yürüyüş

Yüzme Programı 50 metre ısınma 1 dk dinlenme
75 metre yüzme 30 sn dinlenme
50 metre yüzme 30 sn dinlenme
25 metre yüzme 30 sn dinlenme
2 dakika mola 100 metre hafif tempo yüzme

CUMA
Dumbbell Fly
One Arm Dumbbell Row
Dumbbell Thruster*
Dumbbell Triceps Extension
Concentration Curl
Abs

CUMARTESİ
Tatil

PAZAR
Tatil

Yağ Yakım Günlüğü Hedefleri
1 - 100 kilo altına düşmek
2 - 90 kilo altına düşmek
3 - 85 kilo altına düşmek
4 - 80 kilo altına düşmek

Benim problemleri andıran bir durumdaymışsın. Bende geçen sene başladığımda 108 kg. 118 bel, 40 kol durumundaydım. İlk 3 ay kardio, sonrasında da bol vg anteremanları ile şimdi 85 kg, 93 bel, 40 kol seviyesine geldim. hedefim 3 ay da definasyon programı yapıp 78 kg, 90 altı bel, 40 kol yapabilmek. Azimle ve inançla devam edersen mutlaka yaparsın. Ama zor 1 yılı geçirmen lazım.

Başarılar hocam takipteyim, ben de yarın benzer bi konu açacağım.
Teşekkürler hocma konuyu açınca bende sizi takipte bulunacağım :)

Benim problemleri andıran bir durumdaymışsın. Bende geçen sene başladığımda 108 kg. 118 bel, 40 kol durumundaydım. İlk 3 ay kardio, sonrasında da bol vg anteremanları ile şimdi 85 kg, 93 bel, 40 kol seviyesine geldim. hedefim 3 ay da definasyon programı yapıp 78 kg, 90 altı bel, 40 kol yapabilmek. Azimle ve inançla devam edersen mutlaka yaparsın. Ama zor 1 yılı geçirmen lazım.
3 ay içinde obezlikden kilolu hale geçiş yaparım die düşünüyorum 3. ayın sonunda 90 kilonun altında olmayı planlıyorum. 5. ayın sonunda 80 civarı olurum die planlıyorum zaman gösterecek tabi :)

13.02.2017

Beslenme düzenim aşşağıdkai gibi oldu bugün. yağ biraz fazla gözüküyor gibi onu azltmaya çalışcağım onun haricinde değerlerde çok kötü durumda olan yok. Bu gün il antremanı yaptım 10dk koşu bandında ısındım daha sonra hareketleri yapıp 10dk hitt kardiyo yaptım. Çok verimli ve güzle geçti. Yarın Hamlık ağrılarını ciddi derecede bekliyorum :) Genel olarka güzle bir gündü sistemi en kısa zamanda çok daha iyi oturtmayı planlıyorum.

Eklentiler

• 16754771_1289812291064729_1007268357_n.png
    16754771_1289812291064729_1007268357_n.png
    89,4 KB · Görüntüleme: 438
  • 16735982_1289812284398063_1777237924_n.png
    16735982_1289812284398063_1777237924_n.png
    113,9 KB · Görüntüleme: 457
Bugün 45dk koşu bandında aralıksız koşu ve yürüyüş yapdım. Çok zevkli ve güzel bir kardiyo oldu benim için. Bugünde 1872 kaloride kaldık 2000 kaloriyi geçmemeye çalışıyorum

Eklentiler

• 35229a4e-d501-49a6-9ed6-568a122453b3.jpg
    35229a4e-d501-49a6-9ed6-568a122453b3.jpg
    42 KB · Görüntüleme: 446
  • 96183b5f-589e-40e6-a1b8-9d6c4a378151.jpg
    96183b5f-589e-40e6-a1b8-9d6c4a378151.jpg
    37,9 KB · Görüntüleme: 420
Bugün ham ağrıları yüzünden bacakları çok çalıştıramadım ama diğer hareketleri sağlıklı yaptım toplam 5 dk antrenman öncesi ısınma niyetine koşu bandında koştum 30 - 40dk anttrenmanım sürdü 10dk da tekrar antrenman sonrası tükenene kadar koştum. Şu 1 - 2 hafta içinde ham ağrıları geçerse ve birz kondisyon kazanırsam daha iyi ve rahat yapacağıma inanıyorum. İlk gün ağarlıklar hafif geldi die ağır girmiştim şuanda pişmanım ağrılarımın sebebi bu :) ama şuanda düşürdüm 5 kg ile yapmaya çalışıyorum hareketleri.

Beslenme konusundada elimden geleni yapmaya çalışıyorum ama 1-2 kaçamak olmuyor dğeil arada :)

Sabah 6:30 : 1 haşlanmış Tam yumurta + 1 haşlanmış yumurta beyazı + 5 zeytin + 40 - 50gr sütaş light kaşar + 1 adet tam buğday ekmeği

Öğlen 13:30 : 300gr civarı kori soslu tavuk + 4 - 5 dilim patates + 3 yemek kaşığı pilav + 300ml sek ayran ( Öğlen yemeğini dışarda yedik bu günlük köri sosylu tavuk aldım yine patatesler vardı ne kladar güzel dursada 4 - 5 dilim aldım sadice ve 3 - 4 kaşık plav yedim sadice :)

Akşam 19: 30 : 4 adet çinekop tavada kızarmış + 1 dilim tam buğday ekmek + salata

Alarnetifler: 2 adet hurma yedim azım tatlansın die + 1 tane yanlış anlamayın 1 kutu değil :D sadece 1 tane pringles yedim kardeşim yiyince dayanamayıp aldım 1 tane tadımlık :)

Kendimi çok sıkmak istemiyorum aslında hemen bırkamamak için. Yarın doğum günüm pasta yemem kaçınılmaz gibi duruyor ama acısını çıkarıcam. 1 saat kardiyo bekliyor ebni yarın hakketmem laızm 1 dilim pastayı :)

Son düzenleme:
Bugün doğum günüm olduğu için biraz ara vermek durumunda kaldım bu günü hiç olmamış gibi kabul edip devam ediyorum :) akşam 3 dilim pasta haricinde birşey yemememiş olsamda sonuçda diyeti bozan bir etken :)

Öğün aralarının vakitleri çok uzun gibi. 6.30 7 de kahvaltı. 2. Öğün öğle yemeği 6 saat arada zaman var vücuda bir şey girmiyor. Ara öğün eklemeni tavsiye ederim. Sabah yediğin yumurta az. Arttır bence. Hele şimdi kilo vericem diye kastan yakarsan toparlaman zor olur.
Az az sık sık yediğinde yağ yakımın sporla beraber artacaktır

bence kahvaltın cok zayıf, kompleks karb ve proteini arttır. yulaf ezmesi ve yumurta gibi. 200gram bulguru antremandan once, ogle yemeginde almaya calis. bos bar ile squat yapmaya baslamani tavisye ederim, dumbell yerine. esneklik problemin icin de belirli hareketler var youtube da bulacagin onlari her gun yapar. agirlik kaldrmak kardiyodan daha cok kalori harcatir.

Öğün aralarının vakitleri çok uzun gibi. 6.30 7 de kahvaltı. 2. Öğün öğle yemeği 6 saat arada zaman var vücuda bir şey girmiyor. Ara öğün eklemeni tavsiye ederim. Sabah yediğin yumurta az. Arttır bence. Hele şimdi kilo vericem diye kastan yakarsan toparlaman zor olur.
Az az sık sık yediğinde yağ yakımın sporla beraber artacaktır

evet ara öğünü bende düşünüyorum dediğiniz gibi arada ciddi bir boşluk var. Yumurta olarakda dediğiniz gibi biraz az ama bana yeterli oluyor karnım doyuyor. Ama genelde 5 çorba kaşığı yulaf ezmesi + 50gr light kaşar + 1 Yumurta + 1 Yumurta Beyazı + 1 Bardak Light Süt + 1 tatlı kaşığı yağ ( Omlet ) bunu yiyiyorum. Şuanda kastan kaybettiğim snamıyorum o kadar zayıf beslenmiyorum paylaitığım resimlere bakarsanız zatenb 1800 kaloeri civarı alıyorum.

bence kahvaltın cok zayıf, kompleks karb ve proteini arttır. yulaf ezmesi ve yumurta gibi. 200gram bulguru antremandan once, ogle yemeginde almaya calis. bos bar ile squat yapmaya baslamani tavisye ederim, dumbell yerine. esneklik problemin icin de belirli hareketler var youtube da bulacagin onlari her gun yapar. agirlik kaldrmak kardiyodan daha cok kalori harcatir.

kahvaltı olarak dediğiniz gibi biraz az ama bana yeterli oluyor karnım doyuyor. Ama genelde 5 çorba kaşığı yulaf ezmesi + 50gr light kaşar + 1 Yumurta + 1 Yumurta Beyazı + 1 Bardak Light Süt + 1 tatlı kaşığı yağ ile omlet yapıp bunu yiyiyorum. Antreman vaktim her gğn aynı olmuyor maalesf bazen öğleden önce bazende öğleden sonra yiyiyorum. Bunların haricinde barla squat yapmayı denedim amaşuanda o bölüme ulaşamadım spor salonundaki squat barı boşken 35 kiloymuş ağır olur benim için o yüzden dumbelllarla devam edeceğim. Dediğin gibi zaten ağırlıklara daha önem verdim 3 gün ağırlık 2 gün kardiyo yapıyorum. Ama şuanda fikrimi değiştireceğim ağırlık yapmamayı düünüyorum. Kardiyo ile yağlarımı yakma amacım var. 95 in altına indiğimde başlamayı düşünüyorum tekrardan ama karar vermiş dğeilim halen.

Bunların haricinde bu sbaah tartıya çıkdım 104,5 kiloyum 6. günde toplam 2,5 kilo vermiş oldum. Büyük çoğunkuğu su olduğunu düşünüyorum. Ama sağlam spor yaptığım için en a 1 kilosunun yağ olduğunu düşünüyorum.

Bugün maalesef üzücü bir durum oldu moralim motivasyonum aşırı derecede düştü. 6 gündür dikkat ediyorum hiç birşey yemiyorum. Doğum günümden kalan pasta dolapda duruyordu evdekilere şu pastayı bitirin bende kurtuluyum diodum en son bu sabah bitti bende derin bir nefes aldım. Sonra ne mi oldu :) bu gün şehir dışından amcam geldi hediye olarak pasta almış kafayı yedim evdekilerde hep birlikte bir yere gittiler. Dolabı bi açdım o bana bakıyor ben ona en son dayanamadım. 1,5 dilim gece 11 de yemiş oldum. Bir insan bu kadar sınanmaz. Yaptık bir hata tüm haftanın uğrşaı 2dk da gitti

Bugün maalesef üzücü bir durum oldu moralim motivasyonum aşırı derecede düştü. 6 gündür dikkat ediyorum hiç birşey yemiyorum. Doğum günümden kalan pasta dolapda duruyordu evdekilere şu pastayı bitirin bende kurtuluyum diodum en son bu sabah bitti bende derin bir nefes aldım. Sonra ne mi oldu :) bu gün şehir dışından amcam geldi hediye olarak pasta almış kafayı yedim evdekilerde hep birlikte bir yere gittiler. Dolabı bi açdım o bana bakıyor ben ona en son dayanamadım. 1,5 dilim gece 11 de yemiş oldum. Bir insan bu kadar sınanmaz. Yaptık bir hata tüm haftanın uğrşaı 2dk da gitti

Bu kadar karamsarliga gerek yok. 1-2 dilim pastadan tum haftanin kazanimlari gitmez. Bu arada hicbir sey yememek pek saglikli bir cozum degil...

22.02.2017

Aralıksız devam ediyorum. Şuanda en önem verdiğim şey beslenme benim için. Gün içerisinde ekmeği neredeyse hayatımdan silmeye çalışıyorum. Aslında canım ne ekmek ne pizza pilav şu bu çekiyor canım bir tek pasta,çikolata yani basit şeker çekiyor. Kendime hakim olmaya çalışıyorum. Bu ihtiyacımı günde 1 - 2 hurma yiyerek çok iyi bastırıyorum. Ara öğünler yapacak zamanım olmuyor. Sporda şuanda kardiyo devam edicem belli bir süre ağırlığı bıraktım. Haftada 3 veya 4 gün kardiyo yapıyorum.

22.02.2017

Aralıksız devam ediyorum. Şuanda en önem verdiğim şey beslenme benim için. Gün içerisinde ekmeği neredeyse hayatımdan silmeye çalışıyorum. Aslında canım ne ekmek ne pizza pilav şu bu çekiyor canım bir tek pasta,çikolata yani basit şeker çekiyor. Kendime hakim olmaya çalışıyorum. Bu ihtiyacımı günde 1 - 2 hurma yiyerek çok iyi bastırıyorum. Ara öğünler yapacak zamanım olmuyor. Sporda şuanda kardiyo devam edicem belli bir süre ağırlığı bıraktım. Haftada 3 veya 4 gün kardiyo yapıyorum.

Benim de en büyük sıkıntılarımdan biri de bu 43 kilo vermeme rağmen aşabilmiş değilim. Ha yiyormuyum pasta yiyorum. Ama hala korkarak yemiyor değilim. Hani pasta olsa tatlı olsa. Ne tavuk ne başka birşey gün içinde canım çekmiyor. Haftada bir kere kendime ödül veriyorum. Ya trileçe. Ya ekler. Ya pasta. Bunlar en çok ilgimi çeken tatlılar :)

Cumartesi ip gibi çekiyorum. Ama o kadar dert de etmiyorum. Bugün aslanlar gibi çalıştım. Beslenmemide yaptım. Hiç fire yok. 2 saat kadar sürüyor antremanım. Vücudum ağrıyor. Gelişiyorum. Çok tatlı bi acı :)

Sabahları yulaf ezmesinin içine bi tatlı kaşığı bal ve tarçın eklemeni tavsiye ederim. Güzel bastırıyor tatlı krizini gün içinde!!!

22.02.2017

Kolay gelsin, azim her zaman kazanır. Protein ve bol sebzeleri unutmayın :) Haftada 4 güzel bir kardiyo aralığı, hem kalp sağlığı hem yağ yakımı için.

Benim de en büyük sıkıntılarımdan biri de bu 43 kilo vermeme rağmen aşabilmiş değilim. Ha yiyormuyum pasta yiyorum. Ama hala korkarak yemiyor değilim. Hani pasta olsa tatlı olsa. Ne tavuk ne başka birşey gün içinde canım çekmiyor. Haftada bir kere kendime ödül veriyorum. Ya trileçe. Ya ekler. Ya pasta. Bunlar en çok ilgimi çeken tatlılar :)

Cumartesi ip gibi çekiyorum. Ama o kadar dert de etmiyorum. Bugün aslanlar gibi çalıştım. Beslenmemide yaptım. Hiç fire yok. 2 saat kadar sürüyor antremanım. Vücudum ağrıyor. Gelişiyorum. Çok tatlı bi acı :)

Sabahları yulaf ezmesinin içine bi tatlı kaşığı bal ve tarçın eklemeni tavsiye ederim. Güzel bastırıyor tatlı krizini gün içinde!!!

bende bu ödül işini yapmayı düşünüyorum en azından şu sisteme alışana kadar. Hayatıma aşılamaya çalışıyorum. Ben 2 senedir gece sabah öğlen dinlemeden çikolta cipsi yani aklınıza gelebilecek her türlü fast food u yiyordum bu yüzden alışmam biraz zor oluyor. Ama ya öyle ya böyle kafama kodyum bikere bırakmak yok. 2. haftayı bitiyorum bu hafta en ufak bir fire bile vermedim. Ama bu gün sadece 9 lu kare sütlü ülker çikolatadan 2 tane aldım :) 15gr lık birşey oluyor. Bunun seebide öğlen kahvaltı yapamadım sabahda çok hafif oldu bu yüzden kalori açığım vardı tadımlık alsma bişey olmaz die aldım :) cumartesi eğer hedeflediğim kiloya geldiysem kendime güzle bir menü yapmayı planlıyorum. Cumartesiyi iple çekiyorum yani anlayacağınız :D

Kolay gelsin, azim her zaman kazanır. Protein ve bol sebzeleri unutmayın :) Haftada 4 güzel bir kardiyo aralığı, hem kalp sağlığı hem yağ yakımı için.

şuanda kardiyoyu en iyi koşarak ve yürüyerek yapıyorum. En azındna 95 civarlarına düşersem yüzme ve bisikletide kardiyoma eklemeyi düşünüyorum yani 1 - 2 aylık bir süreçden sonra olur die tahmin ediyorum. Şuanda kilom fazla olduğu için kilo vermemde normalden biraz hızlı oluyor ve tabi su kaybıda yaşıyorum ilk haftalar olduğu için. Beslenmede dediğim gibi şuanda en fazla dikkat etmeye çalıştığım şey. Spor olmadan zayıflayabiliyoruz ama beslenme olmadan sporunda faydası olmuyor :D bu yüzden önceliğim beslenme. Bütçem yettiği kadar beyaz et, balık eti ve kırmızı et tüketmeye çalışıyorum genelde her öğünde protein almaya çalışıyorum sabah kaşar ve yumurta ile öğlen kırmızı, beyaz veya balık eti ile akşamlarıda aynı şekilde. Ya yemeğin içinde oluyor ya ayrı yiiyorum bri şekilde yiyiyorum :) Şuanda en büyük sıkıntım tatlı mücadelem sürüyor tatlılarla.

Bende 58 günde kendimi zorlaya zorlaya 99.7 den 88.4 e düştüm boyum uzun olsa problemim kalmıcakta boyum 1.77 :(
daha kaça düşmem lazım bi fikriniz var mı ?[DOUBLEPOST=1487876468][/DOUBLEPOST]Bende 58 günde kendimi zorlaya zorlaya 99.7 den 88.4 e düştüm boyum uzun olsa problemim kalmıcakta boyum 1.77 :(
daha kaça düşmem lazım bi fikriniz var mı ?

Bende 58 günde kendimi zorlaya zorlaya 99.7 den 88.4 e düştüm boyum uzun olsa problemim kalmıcakta boyum 1.77 :(
daha kaça düşmem lazım bi fikriniz var mı ?[DOUBLEPOST=1487876468][/DOUBLEPOST]Bende 58 günde kendimi zorlaya zorlaya 99.7 den 88.4 e düştüm boyum uzun olsa problemim kalmıcakta boyum 1.77 :(
en kötü 80 kiloya düşmeni tavsiye ederim benimde hedeflerm 80 civarına düşmek zamanında 94 kilodan 77 kloya kadar düşmeyi başarmıştım. Sonra hepsini bir güzel geri aldım. Verdikden sonra almamaya dikkat et en önemliside bu[DOUBLEPOST=1487877385][/DOUBLEPOST]
en kötü 80 kiloya düşmeni tavsiye ederim benimde hedeflerm 80 civarına düşmek zamanında 94 kilodan 77 kloya kadar düşmeyi başarmıştım. Sonra hepsini bir güzel geri aldım. Verdikden sonra almamaya dikkat et en önemliside bu

Son düzenleme:
Cumartesini iple çekiyorum yani yarını, hem kiloma bakacağım hem hedeflediğim kiloma ulaştıysam yani 103 civarına cheat meal yapacağım. Her şey yarın belli olacak :) ama kendime güvenim tam cheat meal menümü bile şuanda hazırladım nekadar sağlıksız olsada hamburger canım çok fazla çekiyor 1 aydır el sürmedim ve yanında tatlı götüreceğim :). Her hafta hedefime ulaşırsam bu ödülleri yapacağım. Kardiyodan zevk alıyorum. İsteyerek severek yapmaya başladım. Bu yüzden cheat meal günlerinde fazladan çalışarak her nekadar kilo yapmasada eriteceğim ne olur ne olmaz ve ne olura olsun gün 2250 kaloriyi geçmeyeceğm kiloma göre günde 2900 kalori almam gerek üstüne çıkmassam kilo almıyorum 500 kalori aşşağısındada zayıflama başlıyor bu yüzden 2250 max belirledim.

Bugünki beslenmemden bahsedeyim;

sabah; 1 tam yumurta + 1 yumurta beyazı + 30 - 40gr peynir + 30 - 40gr kaşar peynir + 3 tane çeri domates

Not: Sabah kahvaltısını geç saatte yaptığım için öğlen yemeğinde fazla birşey yiyemiyeceğim bu yüzden ara öğünün kalorisini birazarttırıp dengelemeye çalıştım yaklaşık 200 - 250 kalorilik ara menü oldu.

ara öğün: 6 adet form kraker + 15- 20gr fındık + 15- 20 gr yer fıstığı + 1 bardak şekersiz yeşil çay
Ara menü Görseli;

Öğlen: 80gr superfresh ton balık yedim sadece
akşam: 1 adet ızgarada kızartılmış patlıcan ( 150gr ) + 100gr ızgarada kızarmış köfte + 300ml light yoğurttan yapılmış ayran + 1 dilim tam buğday ekmeği.

Evet bu gün tartıya çıkdım ve sonuç beklediğimden çok daha iyi oldu yeni kilom 102,8 100 ün altına az kaldı. Bu gün beklediğim gibi ödül öğünümü yapacağım. Sabah tipik kahvaltımı yaptım. Şimdi de öğle yemeğinide saat 4 civarında yemeği planlıyorum akşamda ton balığı yyerek kaloriyi fazla açmadan günü sonlandırıcam :) öğlen yiyeceğim menü hazır durumda :)

Back
Yukarı