forumdaki saygı sorunu

Üye profilinin değişmesini engellemek mümkün değil.

Değişen üye profilinin gittikçe yazdıklarına daha az dikkat eden ve Türkceyi kirleten mesajlar yazdığı doğru.

Bu problemi çözmek için önce uyarma sonra da yasaklama yöntemi seçiliyor ve bence de en doğru yöntem.

Temennimiz mesajlarımızda forum kurallarını dikkate almak ve Türkçemizi doğru kullanmak.

Sonuçta kimsenin bu sebeple yasaklanmasını istemem.

Üye profilinin değişmesini engellemek mümkün değil.

Değişen üye profilinin gittikçe yazdıklarına daha az dikkat eden ve Türkceyi kirleten mesajlar yazdığı doğru.

Bu problemi çözmek için önce uyarma sonra da yasaklama yöntemi seçiliyor ve bence de en doğru yöntem.

Temennimiz mesajlarımızda forum kurallarını dikkate almak ve Türkçemizi doğru kullanmak.

Sonuçta kimsenin bu sebeple yasaklanmasını istemem.

demek ki aynı fikirdeyiz seytantuyu bende kimseninin forumdan ayrı düşmesini istemem ama yasaklansada hatasını anlayıp farklı bir nickle geri dönebilir kanısındayım. üye profilini değiştirelim diyemeyiz zaten sadece dertleşiyoruz :)

Toplum saygısız ukala arsız yüzsüz ve taklitci yetişiyo...hacı hocam müdür kanka gibi gereksiz sözcükleri kullanan beyin ve yaş olarak kendini bilmeyen insanların bence bu ciddi forum sitesinde olmalarının bi gereği yok eğer böyleleri varsa bu sitede bunu modarötörler üyeliklerini silmelidir diye düşünüyorum cok olsa bi kaç veya bir topluluk cürük elma temizlenir..en azından bu forum sitesi bi kaç kisi veya toplu cürük elma olmasada İnanın ayakta kalır ve de varlığını sürdürür diye düşünüyorum..yöneticiler bu konuda taviz vermemeli..Ama aklı selim beynini kullanabilen yaşına uygun davranan varsa zaten bu açtığı konularda yaptıgı yorumlarda karşısındaki kişiye kullandığı hitap tarzıyla zaten belli olur ve bu foruma üye olan biri olarak ( bu er kişiler ) faydalı olur diye düşünüyorum..Gereksiz Cümleler kişiler konular hitaplar OUT ,, Kendini bilen konusmasını bilen kişiler ve açılan faydalı konular İN :)

Son düzenleme:
saygısızlıgı sadece yasa baglamamak lazım, kişinin yaşı kaç olursa olsun bilgisi olmayan konuda fikri varsa atip tutuyorsa bu da saygısızlıktır bana gore, hatta dedıgım bu durum yas bazında yapılan saygısızlıktan cok daha yaygın.

saygısızlıgı sadece yasa baglamamak lazım, kişinin yaşı kaç olursa olsun bilgisi olmayan konuda fikri varsa atip tutuyorsa bu da saygısızlıktır bana gore, hatta dedıgım bu durum yas bazında yapılan saygısızlıktan cok daha yaygın.

sevgili MK #7, haklısın zaten çoğunlukla diyerek belirtmiştim, sadece yaş sorunu değil elbette. fakat bir konuda sana kısmen katılmıyorum. burası bir forum bilende yazacak bilmeyende 2sini lütfen bir tutmayalım bilmeyen atıp tutacak bilende onu uyarıp doğrusunu yazacak forumun herkese açık olmasının espiriside budur zaten. fakat uslup okadar ukalaca oluyor ki adam hem bilmiyor hemde alay etmeye kalkıyor bu olduğu zaman dediğinde yine haklısın.

Mk7 Elbette doğru söylüyosun sana katılıyorum..biliyosan konuş biliyo sansınlar bilmiyosan , sus adam sansınlar demeye getirmişssin doğru diyosun....kişinin yaşı ne olursa olsun biliyosa konusucak bilmiyosa susucak bencede.bilmiş havaları yapıpta atıp tutuyosa zaten saygısızlıgın daniskasını yapmıstır...gerek bilgi konusunda bildiklerini doğru yönde paylasması gerekse hitap şekli bunlar önemli unsurlardır..

bence o kadar abartılacak bişey yok...dediğiniz gibi 14-15 yaşında arkadaşlar yapıyorsa bu işi onlardan 20-25 yaşında gibi davranmasını bekleyemeyiz...fazla cıvıklık yoksa argo veya küfür yoksa bişey olmaz bence sonuçta burası devlet dairesi değil....

Selamlar,

bencede forumda sevye düşmüş. Çoktan beri foruma girmeyince bu daha çok göze batıyor.
Konu sadece hitap şekli değil çoğu msj lar bilgi vermek amaçlı atılmıyor, burda kendini üretmeyi ve bir tür kendini kanıtlamaya çalışan üyeler artmış. Her konuda karşı bir fikir üreten, kesinlikle başka bir fikir kabul etmeyenler çoğalmış.
Nerede BOZAKAYDIN zamanları , her zaman saygılı, sabırlı ve eğitici tavırları ile...

Seviyenin düştüğü gerçeği yadsınamaz tabiki fakat bu hem sosyal hayatta hem de sanal hayatın tümünde yaşanıyor.seviyenin özellikle düşük tutulduğu siteler dahi var ve çok popülerlerken bizim işimiz daha da zorlaşıyor.aslında bu başlıktaki farkındalılık üyelerimizin gösterdiği dirence açık bir örnek bence.ancak üyeler bunu istedikće ve aksini dışladıkça seviye düşmez..mobil olduğum icin uzun yazamıyorum fakat son olarak sunu ekleyeyim sorulara acele cevap beklentisi de beklenti içinde olan üyeyi sabırsız ve kırıcı yapıyor gibi..
Pc.ye gecince ekleyeceklerim olacak.

Çok kas = çok ego :)

Herkes için geçerli değil tabi üstüne alınacaklar alınabilir :)

Bu aslında forumun degıl türk gençliginin genel sorunu...

Tahammülsüz, anlayışsız, ukala, saygısız bi gençlik yetişiyor malesef...

Kesinlikle katılıyorum. Atasını, geçmişini bilmeyen, dünyadan bihaber, ilgisiz, sorumsuz, kültür yoksunu bir gençlik.

Bir düzeltme, türk değil Türk.

Back
Yukarı