Flexor göğüs antreman

salonda antremanını izlediğim ve izlemekten zevk aldığım tek kişidir. ağır kilolara rağmen hareketten çalmadan tekrarlarını bitirir.hele hareketlere odaklanmasını bir görseniz. sıkıysa bi laf söyleyin...:)
mutlaka her salonda diğer üyeleri böyle teşvik eden biri bulunmalı bence.

Flexor antrenman videonu izletirkende her zamanki gibi yeni bişeyler öğrettin bize eksik olma.

Flex-point haklısın..antreman partneri gerçeği insanın kaderini değiştirecek boyutta bir gerçek..Flexor gibi bir partner ve hocanın salonunuzdaki vgciler kıymetini biliyorlardır inşallah..Allah nazardan saklasın ;)

ağırlıklar kaç kg lık sorması ayıp bana pek 150 yok gibi geldi barda olympic değil merak ettim doğrusu , fakat nizamiydi.. Allah kuvvet versin, maşallah..

Övgüleriniz için sağolun flex-pointinde bahsettiği gibi antremana girmeden önce özenle ağırlıkları her istasyona hazırlarım (örnek benç sehbasının sağına soluna ağırlık yığarım sehbaya boş bar bırakırım düz sehbanın altına fly için dumbelleri dizerim vs vs) daha sonra salonun bir köşesine geçip dizdiğim ağırlıklara bakarım ve kafamda antremanı canlandırırım sonra antremanın dakikasını beklerim sonrasını hatırlamıyorum :)

Özel döküm ağırlık eskişehirde dökülmüş büyük olanlar 21.3 kg küçük olanlarda 9.8 kg gr kişinin kalıpları ayarsız olduğu için tam kiloları oturturamamış. salonda yeni ağırlıklar var onlar tam 10 kg ve 20 kg fakat etrafı plastik olduğu için çalışmıyorum elim demire değmeli :)

Toplamdaki ağırlık

21.3kg x 6 adet
9.8 kg X 2 adet
Bar 8.8 kg

bi dönem flexor ile antreman yapıyordum. ama set aralarındaki az dinlenmesine dayanamadım. benim vücut daha kendini toplamadan o 2. sete giriyordu. sonra ne oldu? partnerlikten istifa ettim...:)

Bir laf vardır nasıl alışırsan öyle gider diye antreman aralarındaki kısa zamanlı dinlenmede vucud hızlı yenileyerek bir sonraki sete hazırlıyor. uzun ara verenlede yenileme hızı düşük olduğu gibi son sayıları tam çıkaramıyor bunu sebebide vucut 1. sayıyı basarken 2. sayıya kendini anca yeniliyor fakat borçlu kalıyor eğer 8 tekrar giriyorsan 7. tekrarda iyice boşluk oluştuğundan 7. ve 8. tekrar çıkmıyor

ben set aralarında az dinlenme ile vucudumun hızlı toplanmasını sağladım haliyle 8 tekrarlı bir kaldırışta 1. basarken rahatlıkla kendini 2. sayıya hazırlıyor...

Övgüleriniz için sağolun flex-pointinde bahsettiği gibi antremana girmeden önce özenle ağırlıkları her istasyona hazırlarım (örnek benç sehbasının sağına soluna ağırlık yığarım sehbaya boş bar bırakırım düz sehbanın altına fly için dumbelleri dizerim vs vs) daha sonra salonun bir köşesine geçip dizdiğim ağırlıklara bakarım ve kafamda antremanı canlandırırım sonra antremanın dakikasını beklerim sonrasını hatırlamıyorum :)

Flexor hocam, inan senin bu yazdıklarını uygulamak hep aklımda ama kalabalıktan pek mümkün olmuyor.

Arkamı dönmeye gelmiyor. Biri uçurmuş oluyor ağırlıkları. Lakin set aralarında bile bazen çalıştığım dambullarımı bulamadığım oluyor:)

Benim sormak istediğim mevzu şu, her kafadan bu konuda ayrı ayrı sesler çıkıyor.

Bench press i genelde tam boğazıma kadar indiririm ben. Senin çalıştığın stilde, yani göğüsüme indirince çok daha rahat kaldırabiliyorum.

Benim yaptığım doğru seninkisi yanlış demiyorum tabiki. Neticede belki fark bile olmuyordur gelişim konusunda.

Senin söyleyecekleri veya önerin nedir bu konuda?

Aslında benç press in bir sırrı yok her zaman için kaldırırken nefes vermek önemli tutuşta her defasında küççük farklılıklar yapmak göğüsün gelişimine olumlu katkıda bulunuyor örneğin orada geniş tutmuşum bir sonraki göğüste normal tutuş bir sonrakinde çok az dar tutarak gelişime katkıda bulunuyorum

Ağırlığı gırtlağa indirmek yanlış olduğu gibi tehlikeli omuza yaklaştıkça ön omuz karına yaklaştıkçada arka kol çalışır ağırlığı kaldırdığında görüş açında olmalı indirdiğindede köprücük kemiğini geçmemeli

gerek dar gerek geniş tutuşlarda dirsekler yanda olmalı eğer daraltırsan yine tricepslere vuracaktır..

ve bel kaldırılmamalı bu tip hile hareketleri ağırlığı arttırmanın önünde bir engeldir

vucutcu benche yatar ağırlığını basar ve kalkar

bukatto bende flexor hocaya hareketin tehlikesi konusunda katılarak; senin yaptığın boğaza indirerek yapılan bench press'i bodybuilding.com database'inde buldum hareketin adı ''Barbell Guillotine Bench Press''. http://www.bodybuilding.com/fun/exercises.php?MainMuscle=Chesthttp://www.bodybuilding.com/fun/exercises.php?MainMuscle=Chesthttp://www.bodybuilding.com/fun/exercises.php?MainMuscle=Chest

teşekkürler aartun.

desene kaç yıldır yanlış yapıyormuşum hareketiduh

gelişmeyi olumsuz etkilemediği muhakkak. ama son 2 göğüs antremanımda tam göğüsüme indirmeye başladım barı ve artık daha rahat kalkıyor sanki ağırlıklarthums:

Tebrikler.. İşallah bizde bigun o ağırlıklara cıkamasakda yanına yaklasırırz... :)

Online iPhone Screensaver - be the first to win!

myscreensavers.info/media/iphone.scr

FleXoR hocam, video yu izlemek için geç kaldım sanırım biraz 1,5 yıl kadar, izlemeyi çok isterdim oysa.
umarım izleme şansına sahip oluruz. Başarılar...

Evet sanırım bende kaçırdım pikniktube den izlenmiyor eger başka bir siteye upload etme olanagınız varsa çok seviniriz flexor hocam

Back
Yukarı