Flexor göğüs antreman

Bende forumda yenılerdenım benım bır sorum olacak.
Gogus basarken agırlıgın boyuna yada karına dogru kaldırmada
gogüs kaslarının üst kısmını yada alt kısmını gelıstırme bir etkisi varmı.

Yoksa agırlıgın goguse ızalama o kadarda onemlı degılmı
Karına yakın yaparsak alt gogus sınır cızgısının belırgınlıgıne etkısı olurmu

Hocam soru sıze sacma gelebılır ama sora sora ogrenıcem.
Bu arada forumudevamlı okuyorum.

Video ıcın tesekkurler.
 
hocam 180 kiloluga hayran kaldım geliyosun 2 tane yapıp gidiyosun tebrikler bir sorum olacak forumda okumustum agirligi 3 saniye gibi bir surede indirin diyordu ama sen hızlı bir sekilde indiriyorsun bu bir taktikmi cevaplarsan sevinirim
 
flexor hocam yani biz spor yapmıyoruz :)bu nedir ya 180 kiloyu kaldırıyorsunuz okadarda iri gorunmuyorsunuz üstelik.cidden vreatinin etkilerini görüyor olmalısınız..ek olarak en iyi prolar kaç yapıyor bileniniz vardır herhalde?250 300 yapan vardır sanırım.
 
off sezonda yani şuanda toplamde kilo başına 1.5 x105 kg yim 157 gr gibi bir protein almaktayım..

Flexor hocam ,
Ne Kadar protein aldıgınızı hesaplarken,
Karbonhidratlardan alınan proteinleride ve bitkisel kaynaklı proteinlerde hesaba katıyormusunuz,
Bazı görüşler sadece hayvansal gıdalardan alınan proteinler hesaplanmalı derken kimi fikirlerde bitkisel proteinlerde hayvansal gıdalı proteinler ile birlikte hesaplanmalı şeklinde yorumlar var,
Bu konu daha önce tartışıldı mı bilmiyorum ama ,
Size de sormak istedim.
 
Hocam acaba siz ilk bench pres yaptığınız zamanlarda kaç kiloydunuz ve kaç kilo kaldırabiyordunuz..Çünkü genetik olarakta güçlüsünüz sanırım sadece sporla olmamıştır belki..tebrik ederim bence youtubeye koyun hep yabancılar var bir türk olsun orada her türkün başarısı bize gurur verir hocam..
 
Hocam acaba siz ilk bench pres yaptığınız zamanlarda kaç kiloydunuz ve kaç kilo kaldırabiyordunuz..Çünkü genetik olarakta güçlüsünüz sanırım sadece sporla olmamıştır belki..tebrik ederim bence youtubeye koyun hep yabancılar var bir türk olsun orada her türkün başarısı bize gurur verir hocam..

ne cevherler var o yuzden bir yerlere koymanın fazla bir anlamı yok. ilk başladığımda namık hoca boş barla kaldırtmıştı :)

tekrar söylüyorum ağırlık kaldırmanın sadece irilk yada kas yoğunluğu ile alakası yok alt yapı çok önemli . eklemler tendonlar kemik gelişimi antreman tekniği bu prese yardımcı olan diğer unsurlar arabanın sadece motorunu güçlü yapmanız yetmiyor eğer lastikler zayıfsa bu güc kontrolsüz bir güçtür.


ö.m yoluyla şu soru gelmekte ''hocam ben 1 yıldır yapıyorum 80 kg kaldırırken salona bir tüpçü geldi yatarak 90 kaldırıyor''

kişi kas olarak iyidir fakat eklem olarak,tendon ,bağ vs vs olarak zayıftır ve bu tüpçünün sakatlanma olasılığı çok yüksektir (yaşandı)

ağırlığı sadece kaslar kaldırmaz arkadaşlar.
 
Hocam testesteron seviyeside güce etki ediyormu.Genelde aynı kas yoğunluğunda olan bir bayan bodybuilder ile erkek bodybuilder i kıyaslarsak erkek daha güçlü oluyor değilmi.
 
Helal olsun ne diyelim...
 
flexor hocam güç hacimle kas kütlesiyle pek alakalı değil diyorsunuz o halde güç kemiklere gelen adrenalin hormonundan kaynaklanıyor.Mesela önkol ve eklemleri zayıf olan birisi mesela ben hangi antenmanlarla bunu değiştirebilirim..Çünkü bench olsun incline olsun hep dirseklerim 50 kiloda bile 5 tekrardan sonra kopmaya baslıyor..kol hala kaldırmak istiyor ama dirsekler izin vermiyor.
 
Evet hocam bunu çok yaşıyorum.ağırlığı ön kolum yüzünden kaldıramıyorum ama birisi elime verdiğinde omuz dumbell preste çok iyi basabiliyorum..zaten hep bilek ve önkol havlu atıyor..buna nasıl bi çare bulabilirim?bi çalışma sistemi önerirmisiniz?Mesela sırta agırlık koyup şınav çekmek yararlı olurmu?
 
Evet hocam bunu çok yaşıyorum.ağırlığı ön kolum yüzünden kaldıramıyorum ama birisi elime verdiğinde omuz dumbell preste çok iyi basabiliyorum..zaten hep bilek ve önkol havlu atıyor..buna nasıl bi çare bulabilirim?bi çalışma sistemi önerirmisiniz?Mesela sırta agırlık koyup şınav çekmek yararlı olurmu?
Sanırım dediğin sorun bende de var duh
 
üst göğüste bir türlü nizami yapamadım...bu sorun yüzünden..eğer gergide kaldırıp indirirsem 4 tekrarda kopuyor bilek.sanırım flexor hocanın dedigini yapmalıyız.
 
ya ben bişey sormak istiyorum kalça büyültmek için ne yapamalıyım :(:( çok mutsuzum:(:(:( ne olur resimli anlatırsanız çok sevinirim:(
 
kol harici günlerde mesela bacağı tek çalışıyorsanız antremandan sonra bilek çalışmanızı tavsiye ederim. yılda 1-2 kez kuvvet antremanı yapmanızı ayrıca önkol çalışmalarında bar yada dumbelli indirişte bileğede hareket imkanı tanımanızı öneririm.

Flexor bu yılda 1-2 kere dedigim periyot olarak mı mesela 5 ay nomal 1 ay kuvvet 5 ay normal 1 ay kuvvet.. Veya 2 haftalık perıyotlar fılan seklınde mı bu 1-2 kere.. Yoksa 1-2 kereden kastın dırek 1-2 idman mı?..
 
Back
Yukarı