fiziki durumuma göre bu çalışma uygunmu ?

mugo66

Üye
Slm arkadaşlar forumda daha yeniyim ama bugüne kadar faydalandığım bilgiler sayesinde bir okadarda sıcağım, bana yardımcı olmanızı rica ettiğim konu 21 yaşında, 1.85 , 60-65 kilo ve yeni başlayan birisi olarak hacim yapmak için ilk önce kilo almayımı beklemeliyim ? ya da vucudumun yağ oranı düşük olmasına rağmen takviye besinlerle farklı bir çalışma yöntemide izlenebilirmi ? takviye besin olarak şuanda sadece bsn true mass kullanıyorum fakat buna ilave olarak nitro-tech, cell-tech ve bsn cell mass kombinasyonunu kullanmak istiyorum, tam olarak anlamaya çalıştığım şey bunları kullandıktan sonra vucut üzerindeki uygulanan hacim antremanları, yağ oranının az olmasına rağmen etkili olurmu ? yoksa tam tersi var olanlarada zararmı verir ? yardımcı olursanız çok sevinirim bütün bodyforum üyelerine slmlar...

Son düzenleme:
eğer ki yeniysen herhangi bir takviye besin kullanmaman gerekli ilk 3 ay için böle bişiye gerek yok forumda bu konuyla ilgili flexor hocamızın yazısı var onu okumanı tavsiye ederim

ben de bir zamanlar senin gibi 60 -65 kilolardaydım, boyumuz aynı tam olarak 61 kiloda başlamıştım body'e 2004 senesinde... üçbuçuk ay çalışmıştım ve sonra bıraktım, şimdi tekrar başladım, 4. ayın yarısına geldim sayılır...

neyse saıl konuya gelelim hiç suplement vb. kullanmadan 61 kilodan 74 kiloya çıkmıştım, fiko444 de belirtmiş ama bence de supplement kullanmana gerek yok... şimdi sana o zaman nasıl beslendiğimi yazacağım, belki senin için bir fikir olur...

sabah 3 haşlanmış yumurta, bir ekmek, yarım kilo süt, 100 gr. civarı beyaz peynir, ve reçel
öğle 1 tabak pirinç pilavı, kuru fasulye veya nohut, yarım kilo yoğurt
öğle akşam arası yarım ekmek, bir büyük konserve ton balığı
akşam 1 tabak pirinç pilavı, kuru fasulye veya nohut, çeşitli yemekler, yarım kilo yoğurt
her gün bir avuç fındık, ceviz veya badem
her gün bir miktar meyve

bu diyet bana oldukça iyi gelmişti...

ben de bir zamanlar senin gibi 60 -65 kilolardaydım, boyumuz aynı tam olarak 61 kiloda başlamıştım body'e 2004 senesinde... üçbuçuk ay çalışmıştım ve sonra bıraktım, şimdi tekrar başladım, 4. ayın yarısına geldim sayılır...

neyse saıl konuya gelelim hiç suplement vb. kullanmadan 61 kilodan 74 kiloya çıkmıştım, fiko444 de belirtmiş ama bence de supplement kullanmana gerek yok... şimdi sana o zaman nasıl beslendiğimi yazacağım, belki senin için bir fikir olur...

sabah 3 haşlanmış yumurta, bir ekmek, yarım kilo süt, 100 gr. civarı beyaz peynir, ve reçel
akşam 1 tabak pirinç pilavı, kuru fasulye veya nohut, çeşitli yemekler, yarım kilo yoğurt
her gün bir miktar meyve

Aycan1903 çok guzel soylemis. Sen nohut, fasulye sevmiyorsan tavuk, balık koya bilirsin. Onemli olan dogal yoldan protein alma.

bu arada her gün 250 gr tavuk veya kırmızı et yazmayı unutmuşum pardon :) çok önemli çünkü...

her gün bir miktar meyve

yardımcı olmaya çalıştığın için sağol, diyet içinde tşkler uygulamaya calışacagım.

Şimdi öncelikle şu konuya açıklık getirelim. "Yağlı olan daha çabuk kas yapar" yada "Yağları kasa dönüştürmek" diye bir şey yok. Bir kere vücudun yağları proteine dönüştürme gibi bir biyokimyasal yeteneği maalesef yok.

Peki neden yağlı insan daha çabuk kas yapar ön yargısı oluştu ? :

-Çünkü yağlı insan düz mantık olarak çok yer. Çok zayıf insanda çok az yer yada metabolizması çok hızlıdır bu yüzden zorluk çekebilir.

Şimdi öncelikle şu konuya açıklık getirelim. "Yağlı olan daha çabuk kas yapar" yada "Yağları kasa dönüştürmek" diye bir şey yok. Bir kere vücudun yağları proteine dönüştürme gibi bir biyokimyasal yeteneği maalesef yok.

-Çünkü yağlı insan düz mantık olarak çok yer. Çok zayıf insanda çok az yer yada metabolizması çok hızlıdır bu yüzden zorluk çekebilir.

Draqo hocam söylediklerinize tamamen katılıyorum.. ancak bu yorumu yapmanızı gerektirecek bir konu yok ortada... neden bunu yazmayı gerek gördünüz onu anlamadım doğrusu...
saygılar...

sağlık olsun hocam, yardım etmeye çalışıyorsunuz insanlara... haliyle aksaklıklar olabiliyor...

konu karışmış olsada faydalı bir makale olmus yinede sağol. thums:

Back
Yukarı