Fitness'a başlayacağım Nasıl bir yol izlemem gerekir???

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan korbey
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

korbey

Üye
Öncelikle merhabalar;

Boy:168
Kilo:73

Normalde 66 ile 68 arasında kilom vardı. Hayatımda en fazla 70 kiloyu görmüş biriydim. 70'den daha fazla hiçbir zaman olmadım. Şu an masa başı çalıştığımdan dolayı ve yurt dışından gelip anne tipi beslenme ile 73 kilo oldum ve bu beni rahatsız etmekte. Hatta göbek ciddi miktarda arttı. Artık ev yemeklerinden bağımsız bir şekilde kendi yemeğimi yapıp diyet yapacağım. Şu an için diyetisyene gitmek istemiyorum. Çeşitli sitelerden kalori hesaplayıp, günlük kaç gram yağ, karbonhidrat ve protein alacağımı hesaplayacağım. Şu an için fizibilite çalışması (Ön hazırlık) aşamasındayım.

2012-2014 arası Krav Maga yaptım.
2014-2015 te 6 ay askere gidince ara vermek zorunda kaldım. Askere gitmeden önce 67 kiloydum. Askere gideceğim için bilerek kilo alıp 70 kg oldum. Askerde 64 kg'ye kadar düştüm. 4 kiloyu zaten yemeklerin kötülüğünden dolayı son 2 ayda verdim. Daha sonra yurt dışında gidene kadar 68 kg oldum. Orada kendi yemeğimi kendim yapıyodum. Sadece çalıştığım zamanlarda yada arkadaşlarımla olunca dışarıda yiyordum. Mümkün olduğunca kendi yemeğimi yanıma alıyordum. Et ucuz ve yapması kolay olduğundan biraz et ağırlıklı besleniyordum. 1 senede kilomda bir değişim olmadı. Ama Türkiye'ye gelince kilo aldım. Bu beni rahatsız ediyor.

1 aydır tekrar Krav Maga'ya başladım. Ama biraz teknik ağırlıklı antrenman olduğundan kalori yakmama tek başına yeterli değil. Şimdi evimin yakınında salon buldum. Kick boks eğitiminin yanında Fitness aletlerinden yararlanabiliyoruz.

Şimdi ben nasıl bir yol izlemeliyim. İlk kilo verip sonradan mı kas kütlemi arttırayım. Yoksa aynı anda mı yürütmeliyim. Şu an foruma yeni kayıt oldum. Forumu hergün 1'er saat okuyabiliyorum. Spordan beklentim fit ve sağlıklı bir vücuda sahip olup aynı zamanda Krav MAga yaptığımdan patlayıcı kuvvet oluşturmak.

Back
Yukarı