Şımarıklık olarak falan görmüyorum önce bunu söylemeliyim.
Kendini kas yığını görmene sebep mezomorf yapın(?) ve de Karasan'ında belirttiği gibi definasyon olabilir.
Bir bayan için verdiğin boy ve kiloda yağ oranında düşükse kaslı görünmeni çok iyi anlayabiliyorum.
Benim verdiğin kısıtlı bilgilere göre tavsiyem;
Kardiyo çalışmalarını arttırarak ağırlık kaldırmalarını özellikle ağırlığın kilogram değeri olarak düşük seviyede tutman olacaktır. Başındakilerin sana ağırlık kaldırma sebebi vücudun dinlenme zamanında yağ yakmasını falan sağlamak ama sanırım pekte başarılı uygulayamıyorlar o teorik bilgilerini pratiğe dökemiyorlar. Yani sana kiloları kaldırtıp beslenmenide ayarlamayıyorlarsa sen kaslanıyorsun demektir, yağ yaktırmalarına sebep ne? Sen zaten yağ oranım normal değerlerin altında diyorsun (keşke değeri de yazsaydın) Yani bence mesele inşa ettiğin kaslardan kurtulmak olmalıdır, tabi gerekirse yağda yakarak.
Kas uzunluğu genetiğe daha çok bağlı bir olay ancak yine de stretching çalışmalarına özellikle önem vermelisin.
Sonuç olarak hedef başta gelişen kol kasların olmak üzere kasların uyarımını düşürerek vücuda "bunlardan kurtul, bunları azalt" mesajı vermek. Vücut ilgili kasların artık işe yaramayan fazlalık olduğu anladığı an o kasları atmak için doğru sinyalleri gönderecektir diye düşünüyorum.
Bu arada her türlü imkana sahip 1. sınıf body salonlarında çok kaliteli antrenörlerde gördüm çok bilgisiz kofti insanlarda. Keşke 2. sınıf ama ulusal ve uluslararası dereceleri olan bir antrenörle çalışsaydınız diyeceğim öyle salonlarda da herkesle çok yakından ilgilenilmesi gerçekten zor.
Bu arada diyetisyenim falan demişsin, beslenmeyle ilgili bir tavsiye vermiyorum. Ama beslenme stratejin tamamiyle antrenman programına göre ayarlanmalıdır inşallah diyetisyenin aynı zamanda antrenman programını yorumlama bilgisine vakıftır.
Benim düşüncelerim bunlar, kolay gelsin. Kas yığını
Son düzenleme: 15 Eylül 2008
samet43414 ve Ginny bunu beğendi.