Fitness 'da 10. Günüm Ense Press Sorunu..!

Merhabalar Spora başlıyalı 10. Günüm ve boş demirde hala zorlanıyorum yani tek basımayken zorlanıyorum 1.75 Boyum 63 Kg. 'yum Sizce bu normal mi yani ne zaman ben ağırlık kaldıracağım adam gibi ? Yaş 19.

Makinenin belirli bir ağırlığı var zaten. Sen kiloya takma seni zorlamasına bak. Kilo aldıkça hacmin arttıkça ağirlık da artar

Ilk programda enseye press yazan hocayi alkislamak lazim. ileri duzeylerin bile sakatlanma riski yuksek bir hareket .sen onu öne press olarak degistir

GT-I9500 cihazımdan gönderildi

Ilk programda enseye press yazan hocayi alkislamak lazim. ileri duzeylerin bile sakatlanma riski yuksek bir hareket .sen onu öne press olarak degistir

3 . güne yazıldı ense pres sakıncalı bir durum mu bu gerçekden ? bizde 1. gün programı 2. gün programı ve 3. gun programı var 3. gun ense press[DOUBLEPOST=1393543161][/DOUBLEPOST]
Makinenin belirli bir ağırlığı var zaten. Sen kiloya takma seni zorlamasına bak. Kilo aldıkça hacmin arttıkça ağirlık da artar
peki teşekkrler :)))

3 . güne yazıldı ense pres sakıncalı bir durum mu bu gerçekden ? bizde 1. gün programı 2. gün programı ve 3. gun programı var 3. gun ense press[DOUBLEPOST=1393543161][/DOUBLEPOST]
peki teşekkrler :)))
ilk gun demedim zaten ilk ay yazilmamasi gereken bir hareket. Yeni baslayanlar bolumunde size daha verimli programlar mevcut. Kendi programini ordan ayarlayabilirsin.

boş barla yaparak güçlenmeye bak
makine yağsız vs olabilir ve ilk kaldırış çok zor olabilir
buda sakatlanmaya sebep verebilir
dikkat et

ilk gun demedim zaten ilk ay yazilmamasi gereken bir hareket. Yeni baslayanlar bolumunde size daha verimli programlar mevcut. Kendi programini ordan ayarlayabilirsin.

evet usta bir spor salonuna gittim ve bu söylediğinizi onlara söyledim cok haklı dediler sakat kalırmışım aksi takdirde bu programı değiştirme kararı aldım tavsiyeleriniz için cok teşekkür ediyorum

Daekmeana katılıyorum.Enseye pres sakıncalı bir hareket sakatlık riski var o yüzden farklı bir hareketle değiştir lat pull down gibi.Ağırlık konusuna ise takılı kalma çalıştıkça ağırlık artar ki daha işin başındasın çok kısa sürede arttırırsın kaldırdığın ağırlığı

bence enseye press hareketi literatürden kaldirilmasi gereken bir hareket.

Squat ve deadlifrt de hareketi yanlis yaparsan sakatlanirsin fakat enseye press de ne yaparsan yap sakatlanma riskin coook ama cook yüksek.tecrübeyle sabittir ilkinde 1,5 yil ikincide 3 ay sahalardan uzak kaldim:)

bence enseye press hareketi literatürden kaldirilmasi gereken bir hareket.

Squat ve deadlifrt de hareketi yanlis yaparsan sakatlanirsin fakat enseye press de ne yaparsan yap sakatlanma riskin coook ama cook yüksek.tecrübeyle sabittir ilkinde 1,5 yil ikincide 3 ay sahalardan uzak kaldim:)

Sayın arkadaşım biraz konu dışı olacak ama kısaca cevaplarsan sevinirim, squat de deadlift hareketlerinin arka bacak kaslarında ve kalça kısmında çok etkili olduğu söyleniyor.Doğrumudur?Bu konuda yorumunuz ndir?

Sayın arkadaşım biraz konu dışı olacak ama kısaca cevaplarsan sevinirim, squat de deadlift hareketlerinin arka bacak kaslarında ve kalça kısmında çok etkili olduğu söyleniyor.Doğrumudur?Bu konuda yorumunuz ndir?

Dogrudur!hemmde neee etkilemek:)

Eklentiler

• deadlift.png
    deadlift.png
    120,4 KB · Görüntüleme: 387
  • squat4.jpg
    squat4.jpg
    37 KB · Görüntüleme: 306
  • squat-muscles.gif
    squat-muscles.gif
    88,2 KB · Görüntüleme: 421
  • images.jpg
    images.jpg
    9,8 KB · Görüntüleme: 281
Dogrudur!hemmde neee etkilemek:)

Forum içinde net bir cevap bulamayınca bu konuda bir başlık açmıltım bel kalça basen diye bir arkadaş cevap vermişti ama tam hareket tavsiyesinde bulunmamıştı.Sonradan google de arayıp buldum hareketleri.Ypacak birşey yok.

Back
Yukarı