fazlami agir ve hizli gidiyorum

Arkadaşlar 14 yasindayim 15 e gircem haziranda 3. Haftam oldu sporda 2.5kg dambel kullaniyordum ilk basladigimda şimdi 7 kg kullanıyorum agirliklari göğüs agirliklarini 5kg artiridim artik hafif geliyor diğer agirliklar sizce yasima gore fazlami agir yani olumsuz etkileri boyle giderse 10 kg filan cikabilirm dambel kolda 10 kg kadarda cikabiliyorum fakat 8-9 da sıkinti oluyor yani asil sorum hizlimi ve gazlami agir yasima gore olumsuz etkilerisşimdiden tessekurler

Bu kanı ülkemizde büyük bir kesime baskı kurmuş.18 yaş öncesi vücut geliştirme yapma , yok uzayamazsın , yok gelişemezsin.
Bilimsel kanıtı olmayan , sporun dahası vücut geliştirme sporunun getirilerinin büyük olduğu gerçekliğini saklamış.
Dumbell kullanımı sana hiçbir olumsuz zararı olmaz.Yanlız tek dikkat ediceğin şey hareket formunu doğru yapmak olsun ki , yaptığın hareketi yanlış yapmak hem kası geliştirmende olumsuz etki hem sağlığında , hareket formlarını doğru uygula yani...Kiloda kendi kgnin 1.5 katı :D hareketler yapmadığın sürece bu tarz ufak kglerden korkma.

Elinden geldiğince ağırlığı artırmalısın.Form bozmucak düzeyde bozucaksanda son 2 tekrar.

Back
Yukarı