Fazla Kalsiyum alımı

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve YuriBoyka61 tarafından 28 Mart 2012 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 5 üye.
  1. YuriBoyka61
    Offline

    YuriBoyka61 Yeni Üye

    Katılım:
    6 Aralık 2011
    Mesajlar:
    172
    Beğenileri:
    94
    Ödül Puanları:
    0
    Gün içerisinde süt ve yoğurt olarak fazla kalsiyum alıyorum gereğinden fazla kalsiyum almanın kemikleri kırılganlaştırdığını yani daha çabuk kırılmaya başladığını okumuştum bir yerde.bu doğrumudur fazla kalsiyum alımının ne gibi zararları olabilir ?
     
  2. sekmeth
    Offline

    sekmeth Üye

    Katılım:
    23 Haziran 2011
    Mesajlar:
    25
    Beğenileri:
    9
    Ödül Puanları:
    13
    Yer:
    Ankara
    Herşeyin fazlası zarar.. Kalsiyum,demir,çinko birbirlerinin emilimini azaltır sen kalsiyumu fazla alırsan, demirin çinkonun emilimini azaltmış olursun.Digerlerini de almak istediğinde bukez böbreklerine yük binmiş olur.
     
    YuriBoyka61 bunu beğendi.
  3. baskn35
    Offline

    baskn35 Üye

    Katılım:
    23 Aralık 2010
    Mesajlar:
    324
    Beğenileri:
    124
    Ödül Puanları:
    53
    Dostum öyle yoğurtla sütle fazla kalsiyum alımından zarar görmen çok zor, sana şöyle söyliyim ben kalsiyum için toz kullanıyorum, aynı zamanda mutivitamin içiyorum, her öğünde yoğurt yerim, günde 2 büyük bardak süt içiyorum sıkıntı yok.
     
    YuriBoyka61 bunu beğendi.
  4. SiR_Arawn
    Offline

    SiR_Arawn Üye

    Katılım:
    25 Eylül 2010
    Mesajlar:
    2.409
    Beğenileri:
    868
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    İzmir/Buca
    Bende her öğün ya süt ya ayran ve bir kase yoğurdu sabah hariç öğlen akşam ve ara öğün olarak yiyorum :D sabahlarıda annem sütlü yulaf ezmesinin yanına yoğurt gitmez diyor yoksa sabahlarıda yiyicem.Evin yoğurt ve süt tüketimini ben bitiriyorum tek başıma :D ama zararı olmaz diye düşünüyorum.
     
    YuriBoyka61 bunu beğendi.
  5. ercan gürgöze
    Offline

    ercan gürgöze Üye

    Katılım:
    3 Mart 2011
    Mesajlar:
    2.027
    Beğenileri:
    1.332
    Ödül Puanları:
    123
    sütten, süt ürünlerinden "kalsiyum "falan verimli kalsiyum falan alamazsınız...hele endüstriyel sütten asla!.(

    süt ve "kalsiyum kaynağı " bağdaşımı , her iki malzemenin de "beyaz oluşundan "dolayı oluşturulan bi cinlikten başka bi şey değildir !..( ve ndüstriyel süt endüstrisi bu cinliği çok kullanır!...

    insanın kalsiyum ihtiyacı için 3 kaynaktan kalsiyum tiplemesi elmesi gerekir:
    **kalsiyım laktat
    **kalsiyum fosfat
    **kalsiyum glukonat
    **kalsiyum oxalat

    oysa sütte "tek tip " vardır ve miktarı da fazla değildir...


    bu 3 tiplemenin alınması ile "kalsiyum sentezi "en mükemmel konumda sağlanmış lur...

    süt ve süt ürünleri yerine aşağıdaki formülü , natürel yoldan sağlamanın esasını verirsek:

    -15 tane natürel yumurtayı iyice yıkayın , sonra kabuğunu ayırın ve 4- 5 dakika suda kaynatın...
    -kabukları havanda dövün iyice ve ufak parçalara ayrılsın
    -10 adet limonu , suyunu kabukların üstüne sıkın..
    -buzdolabında 8-10 gün bekletin...
    -eriyiği karıştırın ve her gün aç karna 2 çay kaşığı yeyin...biraz çıtır çıtır olur ama mükemmel kalsiyum kaynağıdır , her yönüyle...)

    Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 21:48 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 21:45 ----------

    ayrıca, özellikle "büyüme çağlarında " , aşırı kasiyum almak , örneğin "iğne " ile aşırı miktarda kullanmak "boy uzamasına da " engel olabilir!...aşırı olduğunda!...(
     
    Son düzenleme: 29 Mart 2012
    Efrahim, onbir, YuriBoyka61 ve diğer 1 kişi bunu beğendiniz.
  6. YuriBoyka61
    Offline

    YuriBoyka61 Yeni Üye

    Katılım:
    6 Aralık 2011
    Mesajlar:
    172
    Beğenileri:
    94
    Ödül Puanları:
    0
    formülü tam olarak anlamadım yumurtaları kaynatmadan kabuklarından nasıl ayırıcaz yada yumurtaları kaynattıktan sonramı kabuklarını ayırıcaz ayrıca yemiycekmiyiz beyazını sarısını kabuklarınımı yiycez sadece.
     
  7. ercan gürgöze
    Offline

    ercan gürgöze Üye

    Katılım:
    3 Mart 2011
    Mesajlar:
    2.027
    Beğenileri:
    1.332
    Ödül Puanları:
    123
    1-) yumurtaları (beyaz olsun) yıka ..

    2-) haşla , içini yersin...

    3-) kabukları bi havana koy iyice döv...

    4-) dövülmüş kabukları bir cam kaseye koy..

    5-) 8-10 tane limonu iyice sık...

    6-) limon suyunu "kabukların "üzerine dök , karıştır...buzdolabına koy..

    7-) 5 gün en az kalsın...sonra karışımı karıştır, her gün aç karna 2 çay kaşığı yeyiver...)
     
    Kasımpaşa34 bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş