Farklı bir antreman sistemi. Deneyen var mı bu programı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan cnks
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

cnks

Üye
Arkadaşlar forumu dikkatle takip ediyorum ve antreman sistemlerini de dikkatlice okudum. Genel prensip olarak göğüs-biceps ve omuz-sırt-triceps tercih ediliyor. Benim sorum şu;

Pazartesi-perşembe Göğüs-Sırt
Salı-cuma: Omuz-Biceps-Triceps
Çarşamba: Bacak

Böyle bir programı uygulayan oldu mu? Uygulanmadıysa dahi fikirleriniz nelerdir?

Şimdiden cevaplayan arkadaşların hepsine teşekkür ederim.

Göğüs ve sırt büyük bölgelerdir bence ıkı büyük bölgeyı aynı gün çalıştırmak yerıne büyük+küçük daha mantıklıdır ayrıca kanat çekici göğüs ise itici egzersizlerdir bu yüzden birbirlerine zıt düşerler
2. günde 3 bölge koymuşsun genel olarak omuz zor gelişen bir bölgedir ve antremanda en cok zorlayan yorulan bölgelerden birdir bu yüzden omuzun yanına önemli bir bölge olan biceps uygun gelmedi , omuz tek çalışılmalıdır bence .
kış dönemi için tek bölge programı öneririm.

pazartesi gögüs biceps
salı sırt triceps
cars bacak
pers omuz
cuma kol (biceps+triceps)
bu da denenebilir...

Arkadaşlar forumu dikkatle takip ediyorum ve antreman sistemlerini de dikkatlice okudum. Genel prensip olarak göğüs-biceps ve omuz-sırt-triceps tercih ediliyor. Benim sorum şu;

Pazartesi-perşembe Göğüs-Sırt
Salı-cuma: Omuz-Biceps-Triceps
Çarşamba: Bacak

Böyle bir programı uygulayan oldu mu? Uygulanmadıysa dahi fikirleriniz nelerdir?

Şimdiden cevaplayan arkadaşların hepsine teşekkür ederim.

Ben dediğin programı 1 ay denedim, overtraining olmadım, iyi de hacim verdi ama yorucu geldi bıraktım, bir küçük bir büyük kas grubuna döndüm...

Yani göğüs-biceps / sırt-triceps / bacak-omuz ;)

Zeuss cevap için teşekkür ederim. Peki bahsettiğin programın haftanın günlerine nasıl bölmek gerekli. Yani haftada üç gün idman çok az gibi geliyor. Bahsettiğin programı günlere bölerek örnekleyebilir misin? Teşekkür ederim şimdiden ilgin ve yardımın için.

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 23:00 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 22:56 ----------

pazartesi gögüs biceps
salı sırt triceps
cars bacak
pers omuz
cuma kol (biceps+triceps)
bu da denenebilir...

Dostum teşekkür ederim cevabın için. bu programı denedin mi ya da deneyen oldu mu çevrende? Sonuçlarından memnun musun?

bacak en büyük kas grubudur bu yüzden tek calısmak daha iyidir yeterince yorucu ve zorlayıcı bir bölge bir kücük bir büyük kas grubu olarak calısabilirsin

Zeuss cevap için teşekkür ederim. Peki bahsettiğin programın haftanın günlerine nasıl bölmek gerekli. Yani haftada üç gün idman çok az gibi geliyor. Bahsettiğin programı günlere bölerek örnekleyebilir misin? Teşekkür ederim şimdiden ilgin ve yardımın için.

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 23:00 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 22:56 ----------

Dostum teşekkür ederim cevabın için. bu programı denedin mi ya da deneyen oldu mu çevrende? Sonuçlarından memnun musun?

ben denedim şahsen gayet iyi ama dedigim gibi denenebilir baktın begenmedin boşver gitsin :):)

Bahsettiğim programı yani bir büyük bir küçük kas grubunun girildiği programı, gün önemsemeden 3gün git 1gün dinlen yani 4 günlük döngü şeklinde yapıyorum, haftalık 4-5 antremana denk geliyor işte ;)

Benim programımda Zeusunkinin aynısı.Pazartesi göğüs biceps-çarşamba triceps sırt-cuma omuz bacak yapıyorum ben.Cumartesiye omuz sarkarsa üst göğüs çalışırken pazartesi günü etkileri geçmemiş oluyor buda zorlanmama sebeb oluyor açıkcası.

PAZARTESİ - GÖĞÜS/BİCEPS
SALI - SIRT/TRICEPS
ÇARŞAMBA - OMUZ/BACAK
PERŞEMBE - GÖĞÜS/BİCEPS
CUMA - SIRT/TRICEPS
CUMARTESİ - OMUZ/BACAK

Buna ne dersiniz? Sizce ağır mı olur haftada 6 idman? Ustaların görüşleri nedir?

fazlasıyla agır hemde

her aktif çalışan kas grubu 48 saat dinleniyor bu programda, ağır olduğunu söyleme sebebin nedir moothy? kas gruplarında mı sıkıntı olduğunu söylüyorsun yoksa gün sayısındqa mı? biraz açabilir misin?

Son düzenleme:
Aynı sistemi uyguladım yaklaşık 2 ay boyunca. Ayrıca her idmanda farklı bir şekilde çalışarak. Mesela ilk 2 günde yüksek ağırlık düşük tekrar, tekrar o kas gruplarına sıra gelince orta ağırlık, 12-15 tekrar, superset veya giant setler.

Ama gelelim asıl soruna, bunu yeni başlamış birine önermem en az 1.5-2 yıllık ağırlık çalışması geçmişi olmalı. Ayrıca protein tüketimin ve kompleks karbonhidrat tüketimin çok iyi olmalı aksi takdirde kas inşaası yerine kas kaybı kaçınılmaz. Uyku falan hepsi tam olacak. Ondan sonra çok güzel sonuç verir. Şahsen bende 2-2,5 ayda 3kg lik bir değişime sebep oldu. Ama dediğim gibi 2 yıldan a ağırlık çalışıyorsan çok fazla bir program.

draft kesinlikle haklı. en az 1.5-2 yıllık spor geçmişi lazım. şahsen ben denedim omuzu bacakla aynı güne koyarak. göğüs ve sırt günleri tam anlamıyla perte çıktım. beslenme oldu uyku olmadı, uyku oldu beslenme olmadı. antrenmanlar zaten çok yorucu geçiyor bu sistemde sonuçta 1-1,5 ay sonunda 0 verim aldım. :) ayrıca göğüsle sırt zaten zıt birbirlerine. biri itme diğeri çekme. tricepsle biceps de aynı şekilde. ben özellikle sertlik konusunda baya sıkıntı yaşamıştım kollarda.

moothy, haftada her bölgenin 2 defa çalışmasının verimli olmayacağı görüşündeyim. Ama vücudunuzu bilip verip elde edeceğinize inanıyorsanız olabilir. Ben bu programı günlük 8 saat uyku, 320gr protein girişiyle yaptım. Ayrıca ağrısız bir gününüz bile yok. Hergün muhakkak bir yerleriniz ağrıyor. Kardiyo yapmaya haliniz bile olmuyor. Ama denemek isteyene birşey diyemem. Ama bunun yerine birgün alt vücut, ertesi gün üst vücut şeklinde çalışılıp yapılabilir.

Pazartesi: üst vücut
Salı: dinlenme
Çarşamba: alt vücut
Perşembe: dinlenme
...
bu şekilde 4 günlük bir rutin olabilir ama hareket sayıları ve set sayılarını azaltmanız lazım. Aksi takdirde yine kas kaybı kaçınılmaz olur.

açıkcası 1.5 aydır haftada 1 bölge sistemiyle gidiyordum ama yeni başlayanlar ilk başlarda mutlaka haftada 2 defa çalıştırmalılar tarzı yazılar okudum kafam karıştı :) haftada 1 den iyi verim aldım birde 1-2 ay böyle deniyim istedim

bende aynı şekilde haftada aynı bölgenin 2 gün çalıştırılması gerektiğini okudum ama tabii yazılanlardan ziyade tecrüler çok daha önde geliyor benim için. bu ay pazartesi-perşembe göğüs önkol, salı-cuma sırt-arkakol, çarşamba omuz bacak şeklinde çalışmayı hedefliyorum. umarım iyi sonuç verir. sizlerin fikirleri elbette çok önemli. fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim. tüm cevaplar için teşekkürler arkadaşlar.

Back
Yukarı