Ne zaman tüketmenin bir cevabı yok. Tamamen alışkanlık ile alakalı. Ben ikisinide kendim yapmıştım evimde. Şu an ikisinide tüketmiyorum sebebiyse fıstık ezmesi omega-6 yağ asidi deposu, fındık ezmesininde maliyeti fazla oluyor. Onun yerine fındığı cevizi çiğden yiyorum. Ama maddi açıdan sıkıntı yoksa yarım kilo fındığı robotta çekin 3-4 dakika çok güzel tadı ve kıvamı oluyor.
Ben koymuyorum şahsen. Damak tadına göre tuz veya bal falan koyabilirsin. Ya da fındıkları biraz kavurduktan sonrada çekebilirsin o zaman tadı daha iyi oluyor.
Git BİM den al kavanozu 6 lira Ben fıstık ezmesini kullanıyorum besin değerleri oldukça iyi ama tabii ki markadan markaya değişiyor kilo probleminiz yoksa marka da farketmez bence