mastertrainer dedi:şimdilik sana 5 günlük bir program vereceğim.her bölgeyi haftda 1 gün bascaksın...
2.gün koltukaltı-kanat-sırt-bel
lat enseye 4*12-15
lat öne 4*12-15
şimdi gerçekleri konuşmak gerekirse ben lat makinesi kullanmıyorum bunun yerin 20-30 set 4-5 tekrardan barfiks çekmek daha iyi kanat yapıyor.geniş tutuştan başlıyorum dara doğru gidiyorum..ben bunu arnolddan okudum böyle çalışmaya başladım.ister lat çalış istersen genişten dara barfiks çek....
geniş tutuş kablo karna çekiş 3*15
öne eğilerek barı karna çekiş 4*10
t-bar 3*10
tek kol dumbbel rowing 4*10
ters mekik 3*15
hsd dedi:kişiyi görmeden program yazman enteresanbu çok amatörce olmuş ben şahsen seni daha profesyonel biliyordum alınma ama yaptığın hata sevgiler hsd anlayışına teşekkür ederim
mastertrainer dedi:karın yağlarını yakmak istersen idmandan 20-25 dk önce 1 fincan expresso veya sade nescafe şekersiz iç.ve antrenmana karın egzersizleri ile başla.dipsde dizleri karna çekiş,sırtüstü yatarak dizleri karna çekiş + twist gibi egzersizleri çalış...
mastertrainer dedi:kanat idmanın güzeldi zaten...
eşitsizlik_colemanda da var,arnold da var...bu normal bi şey bunu minumuma indirmek istiyorsan;poz çalış: misal sol kanatın mı zayıf;sol kantını gösteren pozları idmandan sonra veya idmandan bağımsız bir biçimde çalış...bu sorunu bayağı azaltacaktır.
creatine ise değişik bir supplement türü.bende sadece su toplattı enerji ise işin hikayesi.su toplattığına eminim çünkü bazı haftalar hiç yükleme yapmadan sadece idmandan sonra içerdim;kg 86 oldu.bariz bir biçimde su topladım...creatineyi kesincede kg 83-82 ye düştü.
dersen ki gereklimi? bence hiçde gerekli bir supplement değil...onun yerine AAKG veya NO2 kullan..bunlar senin işine yarar
unutma öncelik her zaman kütle yapmak...istersen çok yağlan_istersen hiç yağlanma ama önce kütle yap_traşlaması hem zevkli hemde sonucu muhteşem olacak...
mastertrainer dedi:kanat idmanın güzeldi zaten...
eşitsizlik_colemanda da var,arnold da var...bu normal bi şey bunu minumuma indirmek istiyorsan;poz çalış: misal sol kanatın mı zayıf;sol kantını gösteren pozları idmandan sonra veya idmandan bağımsız bir biçimde çalış...bu sorunu bayağı azaltacaktır.
creatine ise değişik bir supplement türü.bende sadece su toplattı enerji ise işin hikayesi.su toplattığına eminim çünkü bazı haftalar hiç yükleme yapmadan sadece idmandan sonra içerdim;kg 86 oldu.bariz bir biçimde su topladım...creatineyi kesincede kg 83-82 ye düştü.
dersen ki gereklimi? bence hiçde gerekli bir supplement değil...onun yerine AAKG veya NO2 kullan..bunlar senin işine yarar
unutma öncelik her zaman kütle yapmak...istersen çok yağlan_istersen hiç yağlanma ama önce kütle yap_traşlaması hem zevkli hemde sonucu muhteşem olacak...
CURL dedi:mastertrainer dedi:kanat idmanın güzeldi zaten...
Hoca senin yazdıklarını okuyorum ama anlayamıyorum.
1. Göğüs ile dips hareketinin ne alakası var? (eğik dips ise bunu o şekilde yazman gerekir)
2. Koltukaltı kası neresi?
3. barbell row'un ardından t-bar'a gerek var mı? hem de bu kadar yoğun sırt programında (içinde 20 set sadece barfiks var)
4. Bu derece yağ sorunu olan biri için koca programda mide hareketi olarak 3x15 ters mekik yeterli mi?
5. Omuz için tek kol dambıl press nasıl yapılıyor?
6. 18 set kol idmanı hem de süperset bu tipte bir sporcu için uygun mu?
7. Yağlanma sorunu olan ve clebuterol kullanmayı düşünen bir sporcu için compound/izolasyon hareketi dengesizliği söz konusu mudur?
8. 20-30 set (4-5 tekrar barfiks) kaç saat sürüyor?
9. simetri bozukluğu için poz çalışmasının yapılacağını ilk defa duyuyorum. Bunu kendiniz tecrübe ettiniz mi?
10. Creatine'in özellikle monohidrat bileşiğinin hücre içine su çektiği bilinen bir gerçek. Neden bu kadar şaşırdınız?
11. Creatine yerine neden AAKG ve NO2 kullanılmalı? Aynı tip ürünler mi? Bir grup azot dengesini sağlıyor diğeri ??
12. Son olarak antrenörlük belgenizi (varsa) scan edip yada fotoğrafını çekip koymanız mümkün mü?
teşekkür ederim.
mastertrainer dedi:kurduğumuz şebeke? curl çok değişik bir bakış açın var...
diyeceğin şeyler varsa-tartışacağın şeyler varsa tartış: sorduğun sorulara cevap veririz.eğer bi şeyi yanlış bilyorsak sana teşekkür eder doğrusunu öğreniriz.burası forum-paylaşama-fikir alışveriş yeri...
CURL dedi:mastertrainer'dan cevap gelmiştir:
rep sisteminden 5 puan kırarak, bana "daha seviyeli olmasın" demiştir.
yorumu okurlara bırakıyorum.
Not:
Alakalı bir başlık değil ama şu hususlarıda burada yazmak istiyorum.
ayrıca çevirileri programa yaptırıp (mutlaka o çevirileri okumanızı tavsiye ederim tabii anlayabilirseniz), sonra 5 puan kırınca misilleme olarak yine rep sistemi üzerinden 30 puan kıran ve de emeğime saygısızlık ediliyor diyen STRONGMAN arkadaşıma buradan öpücük gönderiyorum.