Evdeki Çalışmalarımın Ardından Spor Salonu Ve Birkaç Sorum Var

fiko07

Üye
Evet arkadaşlar evdeki çalışmalarımın ardından bodye yazıldım.Ama kafamda birkaç soru var.
14yaşındayım 1.81 civarı boyum var ve 53 kiloyum.Kol 28 Omuz 98 cm

1-Başlarsam yaklaşık 1yıl devam etmeyi düşünüyorum, program kesin olarak verirlermi,beslenme programı? bir de protein tozu takviyesi gerekiyor mu?

2-1yılda yaklaşık olarak tahminen yani ölçülerim nekadar değişebilir, bodyi aksatmaya hiç niyetli değilim bench_O

3-Definasyon ve bulk dönemi ne demek ve bu dönemlere nezaman geçilecek ?


4-Belki çok soruldu ama boyum kısalırmı weightlifter

(son soruda kesin bi cevap bulamadım o yüzden soruyorum)
 
1. Program ilk gittiğin zaman verilcek zaten. Protein tozuna gerek yok gençsin güzel beslenirsen protein ağırlıklı ve acele etmezsen istediğin vücuda sahip olursun.

2. Bu tamamen senin vücudunu zorlamana ve vücudunun tepkilerine göre değişecektir. Üçgen de olabilirsin deltoid de :D

3. Bulk dönemi genelde kas yapılan döneme verilir ve kışın bu dönem uygulanır. Protein desteğiyle ve sporla kilo alınır. Definisyon dönemi yağ oranının azaltıldığı diyetin sertleştiği dönemdir. Haliyle yaza doğru yapılır. Amaç edinilen kiloları kas haline getirmektir. Dolayısıyla her sene bulk+definisyon yapan bi bb'ci her sene daha fazla kiloyla yağsız kalmayı, kas kütlesini artırmayı hedefler.

4. Halterci değilsen kısalmaz. Genetikse bilemem:P
 
Back
Yukarı