arkadaşlar az önce bir baslık gördüm 100de 100 üzüm suyu diye.. benim annem yıllardır her sene köyde üzüm bir tülbent içinde kaynatıp sonra onun suyunu kavonozlara sıkıyor... 0 şeker oranı ve 100 de 100 üzüm suyu var hiç katıksız.. bu üzüm suyunun bana bir faydası dokunurmu ? bb de ne gibi yararları olabilir ?
Süpermiş hemde.Gerçek %100 doğal üzüm suyu bu olsa gerek.FleXoR 'ün dediği gibi antrenmandan sonra kullanmak için mükemmel olur...
enerjimi verir kaslarımı besler rahatlatırmı bana ne gibi faydaları dokunur arkadaşlar? dün geceden itibaren kullanmaya başladım..
yani antreman yaparken glikojen depoları boşalır ve antreman sonrası protein tüketirnce bu öncelikle glikojen depolarını doldurmak için kullanılır. ama basit şeker alırsan (örneğin üzüm suyu) bu glikojen depolarını doldurur ve sonrasında alacağın protein direk kasların onarımında ve inşasında kullanılır. üzüm suyunu idmandan hemen sonra içiyorsun değil mi? bir de abartmamak gerek sanırım. bu arada ben bir soru sormak istiyorum üstatlara, antreman sonrası üzüm suyuna protein tozu karıştırıp içmek problem olmaz değil mi?
kısaca bildiğim kadarını özetlemek isterim antremandan hemen sonra alırsan kandaki insülin ani yükselir ve kas yıkımını durdurursun zaten doğru olanı antremandan hemen sonra basit şeker alıp kas yıkımını durdurmak 20-25 dakika sonrada protein alımıdır
Gayet iyi olur DeliKase.Basit karbonhidrat olan üzüm suyu protein tozundan önce kana geçip glikojen depolarını dolduracağı için aynı anda içmek sorun olmaz...
şu sıralama daha doğru gibi antremandan hemen sonra basit şeker 25 dk. sonra kana cabuk karışması için protein tozu 1 saat içinde komplex karbo + proteinli bir öğün (pilav tavuk yada haşlanmış patates ve balık)
üzüm suyunun ne kadar çok faydası varmıs yıllardan berş yapar annemler öyle aklıma gelince içerdim.. daha öğrenecek çok şeyim var çook..herkeze yorumları için teşekkür ederim
ben aynısından 4-5 büyük kavanozu bitirdim geçenlerde,hemen bitio namussuz siyah üzümden annem yapmıştı
çekirdeksiz siyah kuru üzümü denediniz mi ? burada kuruyemişçide var , geçen seneden beri kiloyla alıp yiyorum. günde ortalama ufak bir kase ceviz veya fındıkla beraber iyi oluyor. çekirdekli üzümü sevmeyenler deneyebilir. çok lezzetli bir ürün. bazı yerlerde "özbek üzümü" diye biliniyor.