Malzemeler: 1 kg yoğurt veya 1 lt süt Yarım çay bardağı limon suyu Tuz Yapılışı: -Yoğurt kullanıyorsanız, içine su katarak ayran kıvamına getirin. (Süte su eklemeye gerek yoktur.) -Tencerenize ayranı veya sütü koyup kaynatın. Kaynar kaynamaz içine limon suyunu ekleyin, karıştırın. Birkaç saniye kaynatıp altını kapatın. Bir saat kadar bulunduğu tencerenin içinde dinlendirin. -Sonra tel süzgeç veya tülbent ile süzün. İyice süzülmesini bekleyin. Tuzsuz lor seviyorsanız bir tutam kadar, tuzlu istiyorsanız tadına bakarak ağız tadınıza göre tuz ekleyin. Tuzsuz lor, buzdolabında 5 gün kadar bozulmadan saklanabiliyor. Eğer daha uzun sürede tüketecekseniz buzlukta saklayabilirsiniz. BENCE DENEMEK LAZIM ARKADAŞLAR.
Guzel ancak guvendiginiz markalar varsa daha az maliyetli bile olabiliyor. (ZAman acisindan ozellikle)
1 litre inek sütünde ortalama 30 gram protein vardır. bunun 3 ile 6 gram arası wheydir. ev imkanlarıyla onu mikronize etmek biraz güç en azından ben daha keşfedmedim o peynir altı suyunuda 3 gram protein için içmek azap çünkü içinde probietikler var laktaz var vs hazmı çok zor geriye kalıyor 24 gram protein. ha buna lor dersin çökelek dersin ama dğrusu süt kesiği yani çökelektir. manda veya keçi sütü satılıyorsa potein oranları daha yüksek diye biliyorum onlardan daha fazla proteinli çökelek yapılablir. afiyet olsun.