Evde kullandığım Antrenman programı uygun mudur ?

Merhabalar,vücut geliştirmeye yeni başladım evde dambıllarla bir şeyler yapmaya çalışıyorum
4 günlük bir antrenman programım var bölgesel bir program fakat ne derece faydalıdır , ne kadar doğrudur bilmiyorum bu konuda bilgi sahibi arkadaşlar yardımcı olurlarsa çok sevinirim.
1.Gün: Göğüs ve Triceps
2.Gün: Sırt ve Biceps
3.Gün: Omuz ve Trapez
4.Gün: Dinlenme
Diğer bir sorum ise bu antrenman programını
1.Gün: Göğüs,Sırt,Kol
2.Gün: Omuz,Trapez
3.Gün Dinlenme
Şeklinde de uygulayabilir miyim? Hangisi bana faydalı olacaktır ?
Şimdiden çok teşekkürler yeniyim yardımlarınızı bekliyorum.
iyi forumlar.

bacak da ekle hocam. dambıllarla yapılan bazı hareketler var, ben de dambılla çalışıyorum. bir de bu 3 gün çalışma 1 gün dinlenme olayı bana hiç yaramadı. ağır çalışıyorsan, çalışmalar üstsüte binince verim düşüyor. öyle çalışıyordum, geçen gün değiştirdim.

sırt-arka kol, kardiyo, ön kol-göğüs,kardiyo,omuz-bacak,dinlenme. bu şekilde olunca, ön kolu çalıştırdıktan 4 gün sonra, bir de sırt ile çalışmış oluyor. arka kol, 4 gün sonra bir de göğüs günü çalışmış oluyor. böylece her kasa arada dinlenme fırsatı da vermiş oluyorum. kardiyo dediğim, önceleri yürüyüş yapardım, şimdi bisiklet. yürüyüş de iş görüyor. sana uyar mı bilmem ama, arkadaşlarla yaptığım yoğun istişareler neticesinde bana en uygun programı böyle oluşturdum

Hafif kiloyla başladım 1 aydan fazla oldu simdi ağırlık yükselttim bu yüzden aynı programla devam etmeli miyim acaba diye bu konuda tecrübeli arkadaslara sormak istedim

Back
Yukarı