vücudu bir bütün olarak görmelisin. sadece tek bir yeri çalışmak vücut geliştirme açısından optimal değil ayrıca sağlık açısından da iyi bir şey değil. evde takılacaksan bulgarian split squat yapabilrsin ama öyle çok da kütle ve kuvvet bekleme. salona yazılacaksan da yapman gereken şey squat. makinede falan değil direkt barbell back squat'tan bahsediyorum. bacaklar hem yüksek ağırlık-düşük tekrarları hem de düşük ağırlık-yüksek tekrarları sever. bu ikisini squat'ta iyi kombine edersen çok iyi gelişim alırsın çok güzel durur.Arkadaşlar bacakları güçlendirip güzel görünmesini sağlamak imkansız gibi birşeymiş. sürekli kırmızı et yiyp toz almak felan gerekiyor diyorlar. o yüzden kimse uğraşmıyor diyorlar belden yukarısı geniş omuzlar vs fenada durmuyor ama alt taraf bacaklar ince bacak boyumda sanırım biraz kısa yani bacaklarım ince ve güçsiz görünüyor. Salona gidip full bacak çalışssam nasıl olur.
Kafamdan geçirdiğim salona yazılayım böyle parkta bahcede olmuyor. hocaya bana sadece bacak programı yaz desem yumnurta tavuk yüklensem diyorum. kafamdan bu geçirdiklerim çokmu yanlış?
vücudu bir bütün olarak görmelisin. sadece tek bir yeri çalışmak vücut geliştirme açısından optimal değil ayrıca sağlık açısından da iyi bir şey değil. evde takılacaksan bulgarian split squat yapabilrsin ama öyle çok da kütle ve kuvvet bekleme. salona yazılacaksan da yapman gereken şey squat. makinede falan değil direkt barbell back squat'tan bahsediyorum. bacaklar hem yüksek ağırlık-düşük tekrarları hem de düşük ağırlık-yüksek tekrarları sever. bu ikisini squat'ta iyi kombine edersen çok iyi gelişim alırsın çok güzel durur.
evet hem kalçayı hem de quadricep yani bacağın ön kısmını çalıştırır.bulgarian split squat hareketine başladım klasik squat popo kalça kısmınıda güçlendirip geliştirirmi.?
mesajınız gayet açıklayıcı olmuş teşekkür ederim.