Öncelikle olaya farklı bir açıdan yaklaştığın için teşekkür ediyorum sana.
Kimse bu aktörün vücudunu "yermedi", yermek başka eleştirmek başkadır cappi önce bu kavramların ayırdını yapmalıydın.
Bana görede mark wahlberg'in vücudu iyidir ve pek tabii sıradan vücutlardan üstündür.
Senin "yerme" olarak anladığın eleştirimin sebebini de açıklamak şart oldu yazdıklarından sonra.
Şimdi bu adam evine tam teçhizatlı spor salonu kuracak, yanında tam teçhizatlı fitness, vg tırı gezdirecek. Sonra da Amerikada binlerce örneği olan "iyi" vücutlardan birine sahip oalcak, da yetmeyecek bize afedersin ..kini tutup poz verecek? Sonra da bu adam amerikada fenomen diye bizde öveceğiz öyle mi?
Kusura bakma, ben övmek için bir sebep göremiyorum. Öveceksem oyunculuğunu överim.Ama vücut konusu da bu mark'a gelene kadar ne markalar var.Ama hakkını teslim ediyorum bak, hem yermiyorum da.
Ama unutma onun vücudu gibi fit ve hafif kaslı tonla adam var amerikada.
Mark Wahlberg'e gelene kadar, vin diesel var, Dwayne Johnson var ikisi de bana göre daha iyi vücuda sahip. Vin Diesel ile özellikle Dwayne için "yarma" dersen. Yine mark'a gelene kadar ondan daha güzel olan, tamamen "doğal" olan nice vücut gösteririm sana.
Vücudu için fenomen olmadı mark wahlberg. Mark wahlberg önce kendine şöhret edindi "mark wahlberg" oldu sonra vücuduyla fenomen oldu.
Mark'ı fenomen yapan oyunculuğudur ve vücudunu ön plana çıkartıp beğendiren de oyunculuğudur anlayacağın.
Konumuz vücut olduğundan mark'ta eleştirecek daha çok şey buluruz.....
Şimdi ben sana hiç ünü olmayan bir adamın resmini koyayım markla karşılaştıralım emin ol bulacağım ünsüz adam vücut konusunda fenomen olmayı marktan daha çok hak eder.
Ayrıca vücudunda da bir göze çarpan bir özgünlük yok adamın, söyler misin bana neden dolayı özgünmüş? Bana bir kaç ayrıcalık bulmalısın, felsefeye kaçarsan herkesin vücudu özgündür ve dünyada bir eşi daha yoktur. Biçimli bir vücudu güzel kemik-kas sistemi var o kadar.
Özgün vücut dediğinde bb'den örnek verirsek misal sergio oliva'nın önkolları.
BB'den vermezsek şöyle açıklayayım normal bir adam düşün. Yağsız, hacimli ve kaslı bir vücudu var ve bbci ebatlarında falan da değil. Eğer bu adamın göğsü yüksek ve çok genişse ve omuzları biçimliyse, ya da göğsü yine geniş, gelişmiş, dolgun ve yüksekse ancak omuzları düşükse. Ya da çok geniş bir sırt ve daracık bir beli varsa....
Özgünlük temelini genetikten alır. Sonradan kendini belli eder.
Özgünlük vücut uzuvlarının birbirleriyle olan orantısında, kemik gelişimindeki farklılıkta, vücut şeklinde ve bazı kasların diğerlerine oranla mükemmel gelişimindedir.
Mark Wahlberg'in ise biçimli, atletik ve gelişmiş ama sıradan bir vücudu var. Onun çıplak resimlerini alıp surat kısmını göstermesen, onu önceden görmüş olsan bile "bu mark wahlberg'dir" demen çok zor olur. Özgün vücutlu dediğin adamların suratını gösterme onu daha önce gören biri hemen hatırlar. Özgünlük tanımında da sakatlık var senin.