Ev Yapımı Protein Tozu

Beyler sadece protein olarak bakmayın Yağ ve Karbonhidrat açısındanda bakın gereğinden fazla yağ ve karbonhidrat bulunuyorsa bu içecekte sıkıntı olabilir . Birde 60 gr protein demişsiniz bagırsaklar 1 öğünde 25 30 gr protein emilimi yapabiliyor bunu da aklınızda bulundurarak tüketin yani 60 gr proteini alicam diyip hüplerseniz 35 , 25 gr protein boşa gider .
 
karışımı yaptım 400 gr sütle biraz yoğun oluyor 500 gr süt tavsiye ederim. tadı güzel yumurta tadı yada kokusu gelmiyor içerken. bn sabahları yarım ve spordan sonralar yarım içiyorum bunu. spordan önce zaten tavuk ve makarnamı yemiş oluyorum. spordan saat 10 gibi geldiğimde de ağır yemek yerine bunu içiyorum.

internetten araştırdım değerleri topladım. yaklaşık olarak 31 gr yağ, 45 gr kadar da karbonhidrat oluyor. yağ oranını azaltmak gerekirse içine attığımız 5-6 badem i çıkarırsak 22 gr a düşüyor. yani bademsiz toplam 22gr yağ, 45 gr karbonhidrat, 60 gr protein içeriyor bu karışım. (yaklaşık olarak)
 
Son düzenleme:
Yinede fazla yağ var ben 66 kg yum benim günlük yağ ihtiyacim : 0.5 x 66 dan 33 oluyor bu shake günlük yağ kullanimımın neredeyse hepsini aliyo fazla yaglı
 
yarım yağlı süt yerine %0,1 yağ içeren extra light tarzında sütler var onlardan kullanıyorum. ayrıca zeytin yağınıda eklemiyorum ben. sormak istediğim soru spordan geç geliyorum 10 gibi yani akşam bu saatten sonra yemek yemek yerine bunu içiyorum. yanındada bir miktar karbonhidrat almaya çalışıyorum (eti form, çubuk kraker yada yulaf gibi). spor sonrası kullanılabilecek bir karışımmıdır bu yeterli olurmu? spor günlerinde akşam bu karışımı yapıp yarısını spordan sonra kalan yarısınıda sabah kalkınca içiyorum uygunmu sizce? (spora gitmeden önce tavuklu pilav vb.. tüketiyorum)
 
Öncelikle Merhaba Eminimki Aramızda Protein Tozu Kullanmak İsteyen Fakat Ailesi - Çevresi İzin Vermeyenler Yada Kullanmak İstemeyenler Vardır Şimdi Tarifimize Geçelim Geçmeden Sölemek İsterimki Whey Proteinin Yerini Tutmaz Whey Kadar Kana Hızlı Karışmaz Daha Çok Yavaş Karışıcaktır Casein Gibi

400 Gr Yarım Yağlı Süt Protein Değeri : 13,2
2 Bütün Haşlanmış Yumurta Protein Değeri : 12,5
200 Gr Lor Peyniri Protein Değeri :35
1 Tane Muz Protein Değeri 1,1
Bunlar Bizim Protein Kaynağımız Şimdi Gelelim Lezzetini Süslemeye
1 Çay Kaşığı Bal
İsteğe Göre 1-2 Kaşık Kakoo
Bi Kaç Tane Badem
Ve En Son
Biraz Tuz Biraz Zeytin Yağı

Hazırlanışı

Bir Blendere 400 Ml Süt İlave Ediyoruz Üstüne 2 Bütün Haşlanmış Yumurtayı Ve 200 Gr Lor Peynirini İlk Bunları Bir Güzel Sütün İçinde Kaybolana Kadar Blender Da Karıştırıyoruz Sonra Muzu Ekliyoruz Sonrada 1 Çay Kaşığı Bal 1,2 Kaşık Kakoo Bi Kaç Tane Badem Zeytin Yağı Ve Tuzu Koyup Bidaha Hepsi Kaybolana Kadar Karıştırıyoruz Yoğunluğunu Azaltmak İçin Sütü Çoğaltın
Yumurtalar Kesinlikle Haşlanmış Olmalıdır Hastalıklar Malum
Protein Değeri : 61,8 g Ve Birçok Sağlıklı Vitaminler

Sağlıcakla :)

Ben denedim, tadı fena değil. Ancak tarifte dendiği gibi süt ekleyerek yoğunluğu azaltmanızı öneririm o zaman daha içilebilir oluyor. :)
 
şimdi yaptım bu karışımı tadı güzel. badem ve zeytin yağı katmadım. 1-2 kaşık fazla kakao kattım. siz sütü biraz daha fazla kullanın 1 muz yerine 1.5 muz katın . kalın yarımı da kendiniz yiyin :) sütü biraz fazla koyun ;)
 
Bu karışımı ilk defa dün akşam zeytinyağsız olarak uyguladım ve 2 parça halinde gece ve sabah iyi kötü içtim (bi gazla)
Aynı karışımı yeniden yaptım yarısını zor içtim öğürmek geldi yutkundum bu ne iğrenç bişey nasıl içiyorsunuz beyler sütü balı ve kakaoyu biraz fazla koydum ama hala çok yoğun 1litre süt koysam anca geçecek.
Yarısı daha duruyor sabaha ayırmıştım shakera koyup ancak içemeyeceğim yoksa kusturacak. Protein tozu tatlılığında bu değerlerde bi protein karışımı yapabilecek varmı, bu içilmiyor aga 2ci içmişim de pert oldum

C6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Sayın forum kullanıcıları uzun Zaman önce keşfettiğim bildiğimiz anlamda Whey protein tozunu şimdi sizlere anlatacağım.

Tüm aşamaları buraya yazmayacağım. Çünkü uzun bir süreç

Öncelikle evde kefir yapıyoruz
Daha sonra bu şehirden quark peyniri yapıyoruz.
Quark yaparken artan suyu fırınlıyoruz yaklaşık 80-100 derecede kalan toz kısım bildiğimiz Whey proteinidir.

Bunu lorun artığı sudan da yapabiliriz Neden quark suyunu kullandım diye soracak olur isiniz. Kefir mayası sütün içindeki şeker ile beslenir yani içeriğinde çok az laktoz barındırır kalorisi düşüktür.

Normal Whey den çok daha ucuz a geliyor sebebi kefir yapmadan önce kaymağını alıyorsunuz. Bu kaymağı yemeklerde tereyağı olarak kullanırsınız. Yağ ihtiyacınız kalmaz casein olarak da quark yersiniz. Bunlar beleşe gelir.

Tavsiyem açık sütten yapmanız. Ayrıca yemeklerin yanında da kefir içebilirsiniz. Sindirim sorunlarına birebir. Günlük iki litrelik sütten yapacağınız bu işlem çoğunuza yeter ve bu sadece 4 lira demek 4 liraya bir ölçek iyi kalitede protein anca alınmaktadır. Yağ beleş peynir beleşe gelir. 60gr protein ve bu tarifde yüksek BCAA içerir. Takviye olarak BCAA da almanıza gerek kalmaz. Yazımın ilgi çekmesi halinde tüm bunlarla ilgili video yapabilirim.
 
Öncelikle Merhaba Eminimki Aramızda Protein Tozu Kullanmak İsteyen Fakat Ailesi - Çevresi İzin Vermeyenler Yada Kullanmak İstemeyenler Vardır Şimdi Tarifimize Geçelim Geçmeden Sölemek İsterimki Whey Proteinin Yerini Tutmaz Whey Kadar Kana Hızlı Karışmaz Daha Çok Yavaş Karışıcaktır Casein Gibi

400 Gr Yarım Yağlı Süt Protein Değeri : 13,2
2 Bütün Haşlanmış Yumurta Protein Değeri : 12,5
200 Gr Lor Peyniri Protein Değeri :35
1 Tane Muz Protein Değeri 1,1
Bunlar Bizim Protein Kaynağımız Şimdi Gelelim Lezzetini Süslemeye
1 Çay Kaşığı Bal
İsteğe Göre 1-2 Kaşık Kakoo
Bi Kaç Tane Badem
Ve En Son
Biraz Tuz Biraz Zeytin Yağı

Hazırlanışı

Bir Blendere 400 Ml Süt İlave Ediyoruz Üstüne 2 Bütün Haşlanmış Yumurtayı Ve 200 Gr Lor Peynirini İlk Bunları Bir Güzel Sütün İçinde Kaybolana Kadar Blender Da Karıştırıyoruz Sonra Muzu Ekliyoruz Sonrada 1 Çay Kaşığı Bal 1,2 Kaşık Kakoo Bi Kaç Tane Badem Zeytin Yağı Ve Tuzu Koyup Bidaha Hepsi Kaybolana Kadar Karıştırıyoruz Yoğunluğunu Azaltmak İçin Sütü Çoğaltın
Yumurtalar Kesinlikle Haşlanmış Olmalıdır Hastalıklar Malum
Protein Değeri : 61,8 g Ve Birçok Sağlıklı Vitaminler

Sağlıcakla :)
Ben biraz değiştirip tek öğünlük akşam shake'i yaptım. Çikolata aşermelerine birebir:
100 Gr Lor
50 Gr yumurta akı (yaklaşık 2 yumurta)
50 Gr muz (yarım tane)
1 Yemek kaşığı bal
250 Gr tam yağlı süt
12 Gr Yağ-43 Gr KH-37 Gr Pro-426 Cal

DİPNOT: BURDAKİ HİÇBİR TARİF %100 PROTEİN TOZUNUN YERİNİ TUTAMAZ. BUNLARIN HERBİRİNİN SİNDİRİMİ SAATLERCE SÜRERKEN ANTRENMAN SONRASI WHEY KADAR ÇABUK KANA KARIŞMASI İMKANSIZ. AMA HİÇ YOKTAN İYİDİR MANTIĞIYLA KULLANILABİLİR
 
Sayın forum kullanıcıları uzun Zaman önce keşfettiğim bildiğimiz anlamda Whey protein tozunu şimdi sizlere anlatacağım.

Tüm aşamaları buraya yazmayacağım. Çünkü uzun bir süreç

Öncelikle evde kefir yapıyoruz
Daha sonra bu şehirden quark peyniri yapıyoruz.
Quark yaparken artan suyu fırınlıyoruz yaklaşık 80-100 derecede kalan toz kısım bildiğimiz Whey proteinidir.

Bunu lorun artığı sudan da yapabiliriz Neden quark suyunu kullandım diye soracak olur isiniz. Kefir mayası sütün içindeki şeker ile beslenir yani içeriğinde çok az laktoz barındırır kalorisi düşüktür.

Normal Whey den çok daha ucuz a geliyor sebebi kefir yapmadan önce kaymağını alıyorsunuz. Bu kaymağı yemeklerde tereyağı olarak kullanırsınız. Yağ ihtiyacınız kalmaz casein olarak da quark yersiniz. Bunlar beleşe gelir.

Tavsiyem açık sütten yapmanız. Ayrıca yemeklerin yanında da kefir içebilirsiniz. Sindirim sorunlarına birebir. Günlük iki litrelik sütten yapacağınız bu işlem çoğunuza yeter ve bu sadece 4 lira demek 4 liraya bir ölçek iyi kalitede protein anca alınmaktadır. Yağ beleş peynir beleşe gelir. 60gr protein ve bu tarifde yüksek BCAA içerir. Takviye olarak BCAA da almanıza gerek kalmaz. Yazımın ilgi çekmesi halinde tüm bunlarla ilgili video yapabilirim.
Peki ne kadar toz çıkıyor 2 litre sütten ?
 
Back
Yukarı