Ev yapımı lorlarla ilgili kafamdaki sorum?

Ev yapımı lorda ;
1 lt sütte yaklaşık 30 gr protein vardır ve 1 lt sütten yaklaşık 300 gr lor peyniri yapılabilir. Benim sorum şu internette lor tariflerinde herkes kafasına göre protein yazıyor fakat 300 gr lor çıkıyor ve lorun dışında baya bi kesilmiş sütün suyu kalıyor. Bu 30 gr proteinin hepsi lora geçse bile 100 gr mında 10 gr protein oluyor ve buda tatmin edici değil. Ev yapımı belki daha doğal olabilir ama içerisindeki protein miktarı az olduğundan marketlerden hazır almamız daha mantıklı değil mi ?
 
Bence mantikli,herseyi bir kenara birak lor cokda pahali bir besin degil yani evde ugrasip yaptigina degmez derim.piyasada hercesidi mevcut yagli,yagsiz,tuzlu tuzsuz v.s v.s
 
Back
Yukarı