Ev Antremanı Sorunu

Merhabalar, forumda yeniyim. Yazın 3 ay spor salonuna gittim. Okul nedeniyle şimdi bıraktım ama evde yapabileceğim bir programı da yapmak istiyorum. Mekik şınav veya dumbell tarzı şeyler ile. Yaşım 15,boyum 1.89 kilom ise 73. Biliyorum biraz zayıfım buna göre program önerebilir misiniz? Bir hatam varsa affedin sorarken. Şİmdiden teşekkürler..

Teşekkürler.Peki kaç set ve tekrar yapmam lazım şınav ve mekiği?
onuda araştırırsanız baya farklı şekillerde bulabilirsiniz :) tam bir program söylemem doğru olmaz kendinize göre ayarlamanız gerekli :) ama şınav derken bir sürü çeşidi var o yüzden direk 50 şınav çek demek doğru olmaz :D kendinize göre başta 3set 10 tekrar yaparsınız git gide tekrar sayısı arttırılabilir. veya sırtınıza bir yük alıp direncide arttırabilirsiniz :) tabi programınıza göre siz eklersiniz. mesela ben 5x5 kuvvet programı uyguluyorum (salonda tabi :D ) mesela pazartesi son hareketim barfiks çarşambada dips var :D bunları 5 set 5 tekrar yapıyorum tabi ağırlıklarla :) yani kendinize göre ayarlarsınız onları tabi biraz araştırırsanız hangisinin işinize yarıyacağını siz daha iyi karar verirsiniz :)

Back
Yukarı