Eti lifalif kilo mu verdiriyor?

Arkadaşlar ben spora yeni başlıyorum..Yavaş yavaş beslenme programı yapıyorum. Az önce eti lifalif aldım. Boyum 171 cm kilom 49. Acaba eti lifalif yulaf ezmesi kilo aldırıyor mu yoksa kilo mu verdiriyor? Yoksa kilo almak isteyenlerde beslenme programına dahil edebilir mi?

Karb. Olan herşey kilo aldırır.
Karb. Şeker içerir yani şeker demek yağ demek. saten dikkat ederseniz patates bulgur pirinç vsvs şeyler bi şeker tadı vardır.
ama yulaf ezmesinde şeker yok saman gibi birşey yağ olarak kilo aldırmaz temiz besin yani.

Exacting51, bilgi eksiğin ve yanlışın var.
Her şeyin fazlası kilo aldırır. Proteinin de yağın da.
Yulaf ezmesinin kalorisi pirinç, makarna ve bulgurla aynıdır. Hepsinin belirli oranda tüketilmesi gerekir.
Temiz kilo aldıran besin diye bir şey yoktur. Temiz beslenme vardır.

Exacting51, bilgi eksiğin ve yanlışın var.
Her şeyin fazlası kilo aldırır. Proteinin de yağın da.
Yulaf ezmesinin kalorisi pirinç, makarna ve bulgurla aynıdır. Hepsinin belirli oranda tüketilmesi gerekir.
Temiz kilo aldıran besin diye bir şey yoktur. Temiz beslenme vardır.
Burda life lif yani yulaf ezmesinden konuşuyoruz.
Protein ne alaka evet yulaf temiz bi besin içinde yağ yok Şeker yok bu benim gözümde temiz besin yapıyor ve temiz beslenme yerine geçiyor arkadaş sadece yulaf ezmesi kilo verirdirir yada aldırırmi diye sormuş siz kalori hesabı yapmışsiniz.

Ben de diyorum ki hiçbir besin ne kilo verdirir ne kilo aldırır. Yulaf ezmesinin diğer besinlerden bir farkı yok. Yağ ve şeker olmaması onun kalorisinin olmadığı anlamına gelmez. Evet temiz besindir sağlıklıdır fakat kalori aşıldığında her besinin ihtiyaç fazlası yağ olarak depolanır.
Neden kaloriden bahsettim çünkü kilo alıp verme kaloriyle alakalıdır.

Yulaf ezmesi bir sporcunun menüsünde sürekli bulunması gereken bi besin içindeki lif zenginligi kaliteli karbon hidrat düşük yağ oranı ve ideal seviyedeki protein bir sporcu için onu ideal bi besin haline getiriyor kilo alımı yada kaybı nekadar tüketiginle alakalı yoksa kilo kaybettirme yada aldırma gibi fonksiyonları yok

Yulaf kaliteli karbonhidrattır kilo aldırır;-) buluguruda tüket princide. Yapman gereken düzenli beslenmek spor yapmak.

yulaf ezmesi gibi başka komplex karbonhidrat var mı ? yulaf gibi sağlıklısından bahsediyorum tabi.
Kompleks karbonhidratlar zaten sağlıklıdır. Bulgur, Siyah Pirinç, Tatlı Patates, Integral Makarna, Tahıllı Ekmekler kompleks karbonhidratlara örnektir.

5525f3da78a43f1f35ed9c5103bc5a31.jpg
bu arada size bi yulaf ezmesi tarifi vermek istiyorum 100 gr süzme yogurt 100 gr yulaf eZmesi bir adet narın taneleri ve 100 ml kadar üzüm suyu kendi tarifimdir adı yulafın son öpücükleri muazzam güzel olyo :))

Ben kahvalti olarak her sabah 200 gr yulaf yiyorum kilo almaya tabiki yariyor içeriğinde az yağ yüksek karbonhidrat var kullanmayi kesinlikle birakma
200 gr yemen zor olmuyor mu her paket 500 gr oluyor zaten yulaf hafif oldugundan 200 gram 3 4 kase yapıyor onu nasil yiyorsun

Yulafı muzla sütle mixer geçir hergün iç yemekte zorlanırsan ben öyle yapıyorum birazde pekmez veya reçel kat tad için, tarçın seviyosan biraz da ondan kat alsana kilo aldırı shake :D

Back
Yukarı