ETİ Lifalif Yulaf Ezmesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan gakkos
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Normalde önerdiğim listeyi tek yiyince insan acıkıyor, ama 2 kaşık yulaf bile tokluk hissi oluşturuyor. Ya da bende öyle işliyor :)

1) Süt+elma+tarçın
2) Sıcak su+peynir
3) Süt + kuru üzüm-kayısı-erik
4) Yoğurt + nane

dediğiniz gibi bunları tek başına yedğimiz zaman insan açıkmaya çok ama çok meyilli oluyur fakat yulaf ezmesi bu işi çözüyor thums:

bu arada tariflerinizi denedim 4 numara ve 2 numara bana pek uymadı ama yiyilmeyecek gibi değil ama benşm şu an vaz geçilmezim 1 numara :)

Ben bu ürünü nesquik gibi şekerli ürünlerle karıştırmak yerine eti lifalif müsli yemeyi tercih ediyorum.

eti lifalif müslinin Besin öğeleri (100 gramda)

Enerji (Kcal) 407
Karbonhidrat (g) 60
Protein (g) 13,9
Yağ (g) 16,9 ==========> 16,9 gram yağ ;)
Lif (g) 10,4
Sodyum (mg) 16,7

buda normal eti lifalif yulaf ezmesinin Besin öğeleri (100 gramda)

Enerji (Kcal) 356
Karbonhidrat (g) 60,7
Protein (g) 12,6
Yağ (g) 7 =============> 7gram Yağ
Lif (g) 7,6
Sodyum (mg) 4,1

ayrıcada forumda bal+yulaf ezmesi+süt tariflerini şiddetle kınıyorum :D abi ağzımda büyüdükçe büyüdü yutamadım 100gramını bitirene kadar canım çıktı valla :D nasıl yiyosunuz yarın elma+tarçın denicem ;)

Vallahi pişirildiğini bende bilmiyordum, pişirmeden yemeyi de seviyordum gerçi ama, pişirince resmen muhallebi gibi oldu, ilk yapışta kıvamını tutturamadım, ikinci deneyişimde bu sefer içine ekstra olarak 1 tatlı kaşığı neskafe, yarım ölçek protein tozu ve bir tatlı kaşığı bal attım. Muhteşem çikolatalı bir tatlıya dönüştü resmen, üstelik kaliteli besin değerleri cabası...

Sıcak yemeyi sevmediğim için geceden hazırlayıp dolaba kaldırıyorum, sabaha hem kahvaltı hazırlığı derdi olmuyor hemde güne sanki dondurma yer gibi, tatlıyla başlamış oluyorum :D Teşekkürler RazorJimmy thums:

gerçekten tadı çok güzel oldu, belki tat oranını arttırmk için neskafe yada bal birazck daha fazla tutulabilir, doğuduktan sonra üzerine tarçın eklenebilir.protein tozuda içideki meyve tadı sayesinde tadada ekstra bir katkı sağlıyor. sabahları dondurma niyetine yenebilir çok rahatlıkla bu şekilde. hafta içi akşamları hazırlanıp dolaba koyup sabahlrı dondurma niyetine hem hazır kahvaltı.. hafta sonlarıda yumurta ile karıştırışıp kırep şeklinde çok iyi.

Arkadaşlar bu yulaf ezmesini bende aldımda bunu soğuk sütle içiyorum.Sıcak sütle içilmiyor değil mi? Soğuk süt ile içecez?

yağ yakımındayım su an icin.
yulaf yememe gerek var mı ?

Yulaf kompleks karbonhidrat olduğundan kullanımı uygun her dönem.

Ayrıca bugün okuduğum muscle&fitness dergisi ocak 2012 sayısında da Ryan Andrews; yulaf ezmesinde yavaş sindirilen dirençli nişasta bulunduğunu ayrıca bu dirençli nişastanın vücutta lif gibi hareket edeceğini söylemiş.
Bu nedenle yulaftaki karbonhidrat (dirençli nişasta) tam olarak sindirilemeyeceği için aslında etiketinin gösterdiğinden daha az kalori içerdiğini de eklemiş.

Yemekte zorlananlara basit bir ipucu

Sütle yulafınızı hazırlayın Balı ayrı bir kasede masada bulundurun önce yiyebileceğiniz kadar balı kaşık çatal vs ile ağzınıza koyun ancak yutmayın ardından sütlü yulafınızı ağzınıza koyun ağzınızı biraz oynatınca balın tadıyla harika birşey oratay çıkacak,balı komple yutmayın yulafla süt mideye gidince tekrar bir kaşık getirin kalan balla ağzınızda gene harmanlayın,damak tadınız ne zman tamam derse mideye öyle gönderin :) bitirene kadar bu işlemi tekrar edin :p

eti lifalif müslinin Besin öğeleri (100 gramda)

Enerji (Kcal) 407
Karbonhidrat (g) 60
Protein (g) 13,9
Yağ (g) 16,9 ==========> 16,9 gram yağ ;)
Lif (g) 10,4
Sodyum (mg) 16,7

buda normal eti lifalif yulaf ezmesinin Besin öğeleri (100 gramda)

Enerji (Kcal) 356
Karbonhidrat (g) 60,7
Protein (g) 12,6
Yağ (g) 7 =============> 7gram Yağ
Lif (g) 7,6
Sodyum (mg) 4,1

bu bilgileri kafanızdan atıp tutup mu yazdınız bilemiyorum ama hayret içindeyim :):)

içine bal üzüm fındık falan karıstırmaya ugrasmayın zaten ıcınde hepsı bulunanı var lifalif müsli

bahsettiğiniz değerlerinde hiçbiri tutmuyor :D:D sürekli yiyorum suan da elimde kutusu size etli lifalif müslinin besin değerlerini veriyim

100 gr da

enerji:354/1496
protein:10.24
yağlar:6.13 gr
karbonhidratlar:72.37 gr
lif:7.97

Benimkinde Lifalif sade yulaf 100gr

enerji:356/1531
protein:12.59
yağ:6.96
karbon:60.70
lif:7.56

yani arkadaşın verdiği değerlerle aynı.Sana merdivenaltı vermişler :p

THEAVANGARD kardeşim benim söylediğim bilgiler rasant arkadaşla aynı bilgiler bence siz tekrar bi gözden geçirin kafamdan neden atayım ki böyle bişeye neden ihtiyaç duyayım anlamadım doğrusu ...

Belkide Ürünler Farklı Olabilir fakat eti lifalif ile ilgili topicte olduğumuz için müsliyi söylemenizden dolayı karıştırmışta olabilirsiniz ...

benim bahsettiğim lifalif müsli ve verdiğim değerlerde lifalif müsli konusunda açılanla aynı burda arkdaşın lifalif müsli yi yağ çuvalı gibi göstermesiyle uzaktan yakından alakası yok değerlerin

ben paket üstündeki değerlerini yazdım Lifalif Yulaf ezmesine karşı yada müsliye karşı bi düşmanlığım yok bunlara rakip olacak şirketlerimde yok neyse onu yazdım ..egonuzu biraz içinizde tutun ve sakin olun bundan başka bişey yazmicam anlamanızı umud ediyorum saygılar ..

5 kutu aldim meyveli olanlari da vardi karisik karisik aldim .shakera 500 ml sute 2 olcek gainer atiyorum calkaladiktan sonra tabaga bosaltiyorum sonra da bunu dokuyorum super oluyor ...

arkadaşlar sade tadı gerçekten pek iyi değil ağızda büyüyor ama bugun içine bi avuç kuru üzüm attım gerçekten güzel bir tat oldu böyle tavsiye ederim.

Back
Yukarı