ETİ Lifalif Yulaf Ezmesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan gakkos
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
entranmandan yarım saat önce yenilecek bir gıda değildir. eğer öyle yapan varsa buna son versin. antrenmandan önce whey protein gibi tüketilmesi uygun değildir. yulaf çavdar buğday gibi tahıllar bitkisel kaynaklı olduğu için sindirimleri son derece yavaştır. tok tutma özelliği buradan gelir. sindirim büyük ölçüde bagırsaklarda meydana gelir. 3 saat önce almak. yani sabah kahvaltıda almak çok mantıklı bir seçim olur. blender dan geçirilip, toz haline getirilerek omlet için hazırladıgınız yumurtanın içine katarak tüketebilirsiniz. tadından memnun olmayanlar için ideal bir yol. ben kendim lifalif tüketiyorum, müsli olanın yulaf oranı ve net gramajı az. burda amaç lezzetli bir besin tüketmek değil. yulak tüketmek. bu yüzden müslidense lifalif çok daha iyi olacaktır. karışımınızı kendiniz yapabilirsiniz. taze meyve parçaları, bal, pekmez süt katarak tüketebilirsiniz. yoğurt kansızlık yaptığı için ben yoğurt ile tüketmiyorum. süt ve bal tercih ediyorum.

mrb arkadaşlar. yüzlerce kişi yazmıs tariflerini ama ben bısey onerıcem ve emın olun zevkle yıyeceksınız. cok basit 2 adet muzu elınızle 4-5 parcaya bolup bı tasa koyun.sonra tahta kasıkla ıyıce ezın.ılk baslarda ezılmesı bıraz zor oluyo.2-3 dk sonra vıcık kıvamına gelınce :) 100 grm yulaf ezmesı ekleyıp ıyıce karıstırın.super oluyo.afıyet olsun. :)

Dün sabah Eti ile doganın karısık meyveli yulaf ezmesini soguk sütle denedim.10 dakika yumuşaması için bekledim.Aman Allahım zor bitirdim tabağı midemdekiler ağzima geldi nerdeyse.Nesfit karısık meyveli yiyrdum onun gibi sandım tadını.Yorum ları okuyunca omletini yapmak mantıklı bügünde bunu deneyeceğim

tad olarak hiç bir beklenti içine girme omleti daha yavan :D ve ben tadında değilim vücudumu beslesin yeter bende mısır gevreğiyle karıstırıp yiyorum sütle beraber tadsız tuzsuz ama hiç sorun değil önce beslenme önemli :D

daha önce yazıldı mı bilmiyorum, bir öğün yulaf ezmesine süt ekledikten sonra 2 tatlı kaşığı bal karıştırın. yaklaşık 2 aydır bu şekilde tüketiyorum tadı mükemmel, hiç de baymadı.

daha önce yazıldı mı bilmiyorum, bir öğün yulaf ezmesine süt ekledikten sonra 2 tatlı kaşığı bal karıştırın. yaklaşık 2 aydır bu şekilde tüketiyorum tadı mükemmel, hiç de baymadı.

kesinlikle katılıyorum.. ve ben bazen taze meyve parçalarıda karıştırıyoum.

Sabahları 1 bardak süt ile karıştırarak 100gr tüketiyorum, akşamları da 50gr tüketiyorum. Tadını seviyorum bazende daha doğrusu hafta sonları 1 kutu ton balığı, 50gr yulaf ezmesi ve 1 adet muz ile güzelce harmanlayıp yerim, güzel bir ara öğün yerine geçiyor..

Her spordan sonra Nesquik kasesine 2 su bardağı Eti Lifalif'i doldurup döküyorum ve kaseyi taşmayacak şekilde süt döküyorum, üzerine 2 çay kaşığı Nesquik tozu katıyorum gerçekten güzel bir tadı oluyor tavsiye ederim.

ben size geleneksel bir lezzet öneriyorum=)
ben bu yulafı hem pişmemiş şekliyle hemde yulaf lapası haliyle annemin yaptığı reçellerle beraber yiyorum,tadı gayet güzel.
mesela bu sabah kasenin içine yulaf lapasını koydum annemin yaptığı çilek reçelinden 2 yemek kaşığı(suyundan),ve 2-3 tanede çilek attım,tadı gayet iyiydi.
yarında ayva reçeliyle yemeyi planlıyorum.
marifetli anneler,sağlıklı sporcular:D

Yulafı kuru şekilde yanında sadece su içerek tüketiyorum ve tadı inanılmaz hoşuma gidiyor. Ama değişik versiyonlarını da denedim, mesela:

1) Süt+elma+tarçın
2) Sıcak su+peynir
3) Süt + kuru üzüm-kayısı-erik
4) Yoğurt + nane

Valla her şekliyle güzel :D

Yulafı kuru şekilde yanında sadece su içerek tüketiyorum ve tadı inanılmaz hoşuma gidiyor. Ama değişik versiyonlarını da denedim, mesela:

1) Süt+elma+tarçın
2) Sıcak su+peynir
3) Süt + kuru üzüm-kayısı-erik
4) Yoğurt + nane

Valla her şekliyle güzel :D

valla doğrudur ben ilk zamanlar pek yiyemiyordum ama sonradan sevmeye başladım sade bile olsa bence güzel :) ama tariflerinde hoş duruyo deneyeceğim.

valla doğrudur ben ilk zamanlar pek yiyemiyordum ama sonradan sevmeye başladım sade bile olsa bence güzel :) ama tariflerinde hoş duruyo deneyeceğim.

Normalde önerdiğim listeyi tek yiyince insan acıkıyor, ama 2 kaşık yulaf bile tokluk hissi oluşturuyor. Ya da bende öyle işliyor :)

Bana göre yulafın tadı gayet güzel millet hep yakınıyor nasıl yiyorsunuz diye süt veya yogurt ile bagzen meyveler katıyorum bagzen kako veya pekmez bal vs. hergün farklı bir tad deniyorum gayette güzel oluyor.

yulaf tek basına kesinlikle yenmıyor.Midemi bulandırıyolr .Onun yerine bence en iyisi doganın musli yulaf karısımı var.Onu cok rahat yıyebılırsınız.Eti yulafı rahat yemenın tek yolu bana göre lor peyniri ile yumurtayı karıstırın ekmek niyetine uzerıne yulafı dokun.Baktınız bogazdan gecmıyor 2 kaşık yogurt atın bi fırtta üzüm suyunuzdan çekin.Anlamadan bi kaseyi deviri vermişiniz.Şimdiden afiyet olsun:D

Bu sabah başladım ve tadı bana kötü gelmedi.eminim zaman içersinde vazgeçilmez tadlar arasına girebilir benim için.:)

Kendi tarifimi yazmak istiyorum, belki yararı dokunur.
Kahvaltı:
5 adet yumurta (2sinin sarısı)
1 su bardağı eti yulaf ezmesi
1 su bardağı nestle corn flakes
Bir miktar zeytin yağı

Derin bir kap içerisinde Karıştırılır > tavada omlet gibi pişirilir > Portakal suyu ile afiyetle yenir.

Back
Yukarı