ETİ Lifalif Yulaf Ezmesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan gakkos
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
valla ben bunu gece oturup kuru bile yiyorum ..hic bana berbat gelmiyo sütle en fazla üzerine bal döküp yerim sütü bol tutun boğazınıza takılmasın ..süper bence

Tadinin cok kotu oldugunu soyleyen arkadaslara sorum: Yulafi pisirmeden yiyor olmayasiniz?

Cunku yani yillardir sabah kahvaltimda bayilarak tukettigim yulaf lapasini pisirmeden yemeyi hayal bile edemiyorum. Kusarim heralde :) O yabanci bodybuilding sitelerinde ove ove bitiremedikleri oatmeal (yulaf lapasi) yulaf ezmesinin pisirilmis hali. Pisirmediginiz zaman tadi saman gibi olmanin yaninda faydalarindan da faydalanamamis olursunuz. (Icindeki lif suda cozunen tur lif oldugu icin)

Illa pisiriyorsunuzdur (ve sonra sogumasini bekliyorsunuzdur), ve burda bunu dile getirdigim icin bile komik duruma dusuyorum muhtemelen ama, yine de her ihtimale karsi nasil hazirlanicagini buraya da yazayim.

1) 45 gram yulaf ezmesini (rolled oats) 360ml soguk sut veya su ile kucuk bir celik dokum sos tenceresinde kaynayana kadar pisirin.
2) Pisirirken surekli karistirtirmalisiniz yoksa yulaflar yanar. Pinar'in Laktozsuz Denge sutu ile pisirirseniz tadi MUHTESEM oluyor. Yulafin kendisi pistigi zaman icindeki nisasta aciga cikmaya basladigi icin zaten hali hazirda sekerli oluyor, bir de laktozsuz sut ile tukettiginizde kazandibi kivaminda bir tada kavusuyor :)

3) Kaynamaya basladiginda atesi kapatin ve 5dk kadar baloncuklar cikartarak demlenmesine izin verin. Bu sirada karistirmaya devam edin ama bu sefer sogumasini ve kivam almasini hizlandirmak icin sanki corba soguturmuscasina asagidan yukari sekilde karistirin.

4) Kivama geldiginde ve yulaf tum suda cozunebilen liflerini biraktiginda soguk bir kahvalti kasesine bosaltin.

5) Tercihen uzerine cok az tarcin serpin.

Detayli bilgi icin Vikipedi linki:
http://tr.wikipedia.org/wiki/Yulaf_lapası

Lifalif'in dengi olan Amerika'da sikca tuketilen urunu de bu: (Turkiyede bulabilir misiniz bilemedim)
http://www.quakeroats.com/products/oatmeal/old-fashioned-oats.aspx

Afiyet olsun :)

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 17:25 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 17:23 ----------

Aceleniz varsa 45g yulafi 360ml sut ile karistirip, mikrodalgaya dayanikli bir kapta tam olarak 4 dakika maksimum gucte (700-800watt) isitirsaniz, ayni etkiyi 4 dakika gibi kisa bir surede alirsiniz :)

Vallahi pişirildiğini bende bilmiyordum, pişirmeden yemeyi de seviyordum gerçi ama, pişirince resmen muhallebi gibi oldu, ilk yapışta kıvamını tutturamadım, ikinci deneyişimde bu sefer içine ekstra olarak 1 tatlı kaşığı neskafe, yarım ölçek protein tozu ve bir tatlı kaşığı bal attım. Muhteşem çikolatalı bir tatlıya dönüştü resmen, üstelik kaliteli besin değerleri cabası...

Sıcak yemeyi sevmediğim için geceden hazırlayıp dolaba kaldırıyorum, sabaha hem kahvaltı hazırlığı derdi olmuyor hemde güne sanki dondurma yer gibi, tatlıyla başlamış oluyorum :D Teşekkürler RazorJimmy thums:

Arkadaşlar bugün denedim...
Rondoda çekilişmiş etilitalifi toz haliyle deneyin..
Sabahları litalif+pekmez+süt hepsini karıştırın ama sütü fazla koymayın biraz katı olucak şekilde yapın..Sabahları süper oluyor...:)

Arkadaşlar ben hazırlarken içine 2 adet muz ilave ediyorum ( yoğun muz aromalı olsun diye :D ) bu sayede yulafın berbat tadını yok ediyorum ve çok az süt ilave ederek pasta kıvamına getiriyorum eğer fazla süt katarsanız yulafı yeme süreniz artacak ve işkence devam edecek :D

Ayrıca bir sorum olacak bu besin değerlerin de 60 gr karbonhidrat yazıyor. Bu değer, ne kadar kalori yapıyor ? Bu değerleri bir türlü çözemedim yardımcı olursanız sevinirim.

Kilo almaya çalıştığım için çok önemli...

bende aslında çok merak ediyorum ''emin3m''in sorusunu 100 gr karbonhidrat kaç kalori yapıyor. birde ölçüleri merak ediyorum mesela bir yemek kaşığı bal, pekmez, süt tozu, yulaf ezmesi ayrı ayrı kaç gramdır. ona göre günlük aldığımız kalorimizi ve karbonhidratlarımızı hesaplarız. hep 100 gram deniyor ama 100 gramı ne ile ölçeceğiz.

Bende uzun zamandir yiyorum basta baya zorlandim fakat daha sonra soyle bir uygulamayla bu olayi aştım
Once sutu isitiyorum, bu arada bir kaba bir su bardaginin %75 i oraninda yulaf ezmesi, %25 oraninda nesfit, 10-12 adet kuru uzum ve bir tatli kasigi bal atiyorum. Sonra ısınmıs sutu bu kaba bosaltip biraz karistiriyorum. Biraz soguyunca afiyetle yiyorum :)

yahu bunca zaman tek porsiyonda en az 100gr yulafı yeri geldiğinde sütle yeri geldiğinde suyla kahvaltıda tüketiyordum
keza benim gibi diğer arkadaşlar da böyle kutudan çıktığı şekilde tüketirsek boşuna mı gitmiş oluyor yani, illaki pişirmek mi lazım?....hergün yeni birşey öğreniyoruz

yahu bunca zaman tek porsiyonda en az 100gr yulafı yeri geldiğinde sütle yeri geldiğinde suyla kahvaltıda tüketiyordum
keza benim gibi diğer arkadaşlar da böyle kutudan çıktığı şekilde tüketirsek boşuna mı gitmiş oluyor yani, illaki pişirmek mi lazım?....hergün yeni birşey öğreniyoruz

tabiki boşa gitmiş olmaz,arkadaşlar sadece değişiklik olsun diye pişirmişlerdir,Bende hemen hemen 6 aydır kullanıyorum sütle kuru üzüm kuru kayısı fındıkla karıştırarak
pekmez fikri çok değişik aslında yarın pazar kahwaltısında deniyiciem thums:

İlk deneyişimde 2 kaşıktan fazla yiyememiştim, diğer ki deneyişimde sanki yoğurt kaşıklar gibi yemeye başladım :D

2 bardak süt 1 bardak yulaf ezmesi karıştırıp yiyorum.

İgrenç bi tadı var. 1kg bal koydum içine yine bişeye benzemedi. :) 500gr zorla bitirdim. Şimdi Kellogg's tarzı şeyler alıyorum şekeri biraz yüksek ama en azından bi tadı var.

Nesquick tozlar yok mu, çocukların süte katıp içtikleri çikolatalı tozlar hani.

1 kaseye yakın yulafa süt ve bir tatlı kaşığı toz nesquick ekleyin hafifçe karıştırın.Yulafı gayet rahat yiyebilirsiniz böylece.

Yulafın tadında ne var ki? :)
İyi huylarımdan biri işte. Böcek yararlı deyin,bulduğum böceği yerim seve seve. :)

2 ton balığını 100 gr yulaf ile karıştırın üzerine biraz havuç rendeleyip nar ekşisi sıkın.Alın size hem 30gr civarı protein içeren ve 60 gr karb içeren bomba :)

Back
Yukarı