Sevgili sirkan01,
Eminim ki forumda bulunan değerli arkadaşlarımız ve hocalarımız bu konuda yardımcı olacaktır. Yine de mesajını okuduktan sonra fikrimi paylaşmak istedim...
1.76 boya 72 kg, 38cm kol var demişsin. Boy ve kilo olarak sana yakın değerlerde olduğum için, fiziksel olarak nasıl göründüğünü iyi kötü kafamda canlandırabiliyorum. Birebir görmeden kesin bir şey söylemek zor, ama anladığım kadarıyla öyle sağına soluna dönemeyecek, ya da hareketleri iri cüssesi yüzünden kısıtlanacak bir fiziğe sahip değilsin.
Uzun süre yan yatınca kolunun bir süre sonra ağrıması bence doğal. Bu durum belki insandan insana değişiyordur, ya da kimisi yan yatmasına rağmen kolu ağrımıyordur, uyuşmuyordur vs bilemem.
Hacim konusuna gelince, yine bu konuda herkesin görüşünün farklı olabileceğine inanıyorum. Kimi insan boyu ile orantılı bir fiziğe sahip olmayı, dolayısı ile ölçülerini belli bir noktada tutmayı hedefler. Kimi insan ise biraz daha farklı bir dış görünüş zevkine sahiptir.
Örneğin bir adam 1.65cm dir, 45 cm kolun kendinde güzel durduğunu düşünüyordur. Bir diğeri 1.76' dır, kolunun 40 cm' den fazla olmasını estetik açıdan hoş bulmaz. Peki sence hangisi doğru? Eğer her ikisi de kendini aynada gördüğünde mutluysa, bence her ikisi de doğru.
Uzun lafın kısası, eğer aynaya baktığında karşındakinden memnunsan, hedeflediğin fiziğe ulaştığına inanıyorsan, ölçülerinin pek bir önemi yok. Eğer hala o hedefe ulaşacak yolda olduğuna inanıyorsan, sana çalışmalarında başarılar diliyorum. Hedefe giden yolda, doğru adreste bulunduğuna inanıyorum, eminim forumda bulunan hocalarımız paylaştığı ya da paylaşacağı bilgiler ile sana yardımcı olacaktır.