Esnemeyi mutlaka yapıyorum. Özellikle omuz ve önkolda ağrı hissetmemem insanın moralini bozuyor. Özellikle bu konuya kafamı takmam sebebi ile omuz antremanıma overhead press önkol antremanımada süperset ekledim.Omuzda zaten arka kolu yeterince çalıştırıyorsun. Üstüne arka kol da girince arka kolda ağrı oluşuyor haliyle. Omuzun üstüne arka kol girersen çok zorlamanı tavsiye etmem. Toparlanma sürecini ( dolayısıyla gelişimi ) yavaşlatır.
Birde bilmiyorum esnetme yapıyor musun ama antrenmandan sonra esnetme yapmanda ağrıların oluşmasını önlemek adına faydalı olabilir.
Agrı yoksa sıkıntı buyukEsnemeyi mutlaka yapıyorum. Özellikle omuz ve önkolda ağrı hissetmemem insanın moralini bozuyor. Özellikle bu konuya kafamı takmam sebebi ile omuz antremanıma overhead press önkol antremanımada süperset ekledim.
Sanki ağrımayınca boşa kürek çekmiş gibi hissediyor insan.
RPE 8 diyosun[emoji1]Eskiden bende senin gibi düşünürdüm. Yaklaşık 1 yılımı senin gibi sonuna kadar zorlayarak yaptım. Ama sonrasında öğrendim ve farkettim ki sporda kendimizi fazla zorlamak gelişmemizi yavaşlatıyor, hatta belli bir süre sonra platoya giriyorsun. O yüzden ertesi gün ağrısına gerek kalmadan antrenmanı bitirmeni tavsiye ederim. Bunu da, setlerde 1-2 tekrardan fazla yapamayacağını hissettiğin zaman bırakman yeterli olacaktır.
Ahahah aynen Rpe 8 olur 8,5 olur 9 olurRPE 8 diyosun[emoji1]