Berkay1852
Üye
Merhaba.
20 yaşımdayım ve aktif olarak spor yapmaya 2 hafta önce başladım. Gidip şehrimdeki tek spor salonuna yazıldım .
Spor geçmişi olmayan bir insan değilim, hiçbirzaman profesyonel ağır sporcular gibi yapmadım ama 8 yasımdan beri babamın verdiği disiplinle her yemekden sonra çekebildiğim kadar şınav çeker halıya yığılır kalıdım hyper_ Kilom şuan 73 ve boyum 1.79
ilk hafta çok düşük ağırlıklarla başlattı hoca 5 kilo , 3 kilo gibi hareketleri öğnemmem için bunun uygun olacağını söyledi. bu hafta ise 7,5 10 12 kg larla çalışıyorum.
benim sorunum tam olarak şu. 7,5 7,5 toplamda 15 kg olan barbell curl hareketini 3 set 12 tekrardan bile tamamlayamayacak kadar kollarım güçsüz sanırım
2. setin sonlarına doğru kolumda hiçbir gerginlik hiçbir yanma olmamasına rağmen sanki kollarım beni inkar ediyor gibi kalkmıyorlar
zorluyorm hiçbişey hissetmiyorum. ve bu daha antremanımın ilk seti . kol çalışmam göğüsten önce ve aynı gün. bu yüzden toplamda 12 kilo takılı olan bench masasının altında kalıyorm nerdeyse
3. seti yapamıyorum. göğüslerimin çok iyi çalıştıgını hissediyorm ama kollarım inanılmaz yanıyor ve gücü tükeniyor. kollarım yüzünden kaldıramıyorm...
yeme içme düzenime gelince profesyonel arkadaşlarımız uzun yıllardır yapanlar ne yiyorsa aynı şekilde yemeye başladım 1 haftadır. hatta yeni başlayanlar bölümündeki SCHWARZXXL hocamın konusundaki beslenme şeklinin bire birini uyguluyorm.
https://www.bodyforumtr.com/vbforum/yeni-ba-layanlar-beslenme-tekni-t8692.html
lor peyniri tavuk göğsü koli koli yumurtayı eve depoladım bile. o programa harfiyen uyuyorm yani. ama buna rağmen bukadar düşük ağırlıklarda bile setleri tamamlayamamı anlamıyorm. sürekli şınav çektiğim için göğüslerim vücuttan çok ilerde. acaba düşük kilolardan etkilenmemesinin sebebi bu olabilirmi ? aşağıya birkaç resmimi ve antreman programımı ekleyeceğim. yardım ederseniz çok sevinirim.
Not: antreman günleri haricinde evde kollarımı güçlendirmek için ne yapabilirim.
Birde şınav mekik çekmemin bi zararı olurmu. haftada 1 gün ön kol yetmiyorda
karın kasları içinde hiçbi hareket yok ayrıca. sadece ısınma ve sogumada var
20 yaşımdayım ve aktif olarak spor yapmaya 2 hafta önce başladım. Gidip şehrimdeki tek spor salonuna yazıldım .

ilk hafta çok düşük ağırlıklarla başlattı hoca 5 kilo , 3 kilo gibi hareketleri öğnemmem için bunun uygun olacağını söyledi. bu hafta ise 7,5 10 12 kg larla çalışıyorum.
benim sorunum tam olarak şu. 7,5 7,5 toplamda 15 kg olan barbell curl hareketini 3 set 12 tekrardan bile tamamlayamayacak kadar kollarım güçsüz sanırım

yeme içme düzenime gelince profesyonel arkadaşlarımız uzun yıllardır yapanlar ne yiyorsa aynı şekilde yemeye başladım 1 haftadır. hatta yeni başlayanlar bölümündeki SCHWARZXXL hocamın konusundaki beslenme şeklinin bire birini uyguluyorm.
https://www.bodyforumtr.com/vbforum/yeni-ba-layanlar-beslenme-tekni-t8692.html
lor peyniri tavuk göğsü koli koli yumurtayı eve depoladım bile. o programa harfiyen uyuyorm yani. ama buna rağmen bukadar düşük ağırlıklarda bile setleri tamamlayamamı anlamıyorm. sürekli şınav çektiğim için göğüslerim vücuttan çok ilerde. acaba düşük kilolardan etkilenmemesinin sebebi bu olabilirmi ? aşağıya birkaç resmimi ve antreman programımı ekleyeceğim. yardım ederseniz çok sevinirim.

Not: antreman günleri haricinde evde kollarımı güçlendirmek için ne yapabilirim.
Birde şınav mekik çekmemin bi zararı olurmu. haftada 1 gün ön kol yetmiyorda