En iyi Kalori Yakımı Bisikletmi - Koşu Bandımı ???

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan fraud
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Ben daha farklı bir konudan bahsetmek istiyorum, dağ bisikleti(mtb) ile inanılmaz yol katettim.

Aynı zamanda koşuyorumda.

ikisinin arasındaki fark bariz olarak, şöyle acıklayabilirim.

Koşmak bir zaman sonra sıkıcı gelmeye başlar. bir maratonun bile ortalama 4-5 saat sürdüğü göz önüne alınabilir.

Koşmak direk eklemlere yük bindirir ve ayağınız zemine bazen cok suratli sprintlerde vurabiliyor. Koşarken menisküs olma riskide vardır.

Oysa bisiklet yüksek kadans tekniği (Yüksek çevirme tekniği = Dakikada 90-120 devir) uygulandığı takdirde menisküs riski hiç yoktur ve eklemlere faydası vardır. ( düz yol için konusuyorum)

Bisiklet kullanımında ani çıkışlar ( sprint ) daha kolay yapılmaktadır ve kesinlikle sprintler maksimum nabız oranını yakalarken daha az yorulmanızı sağlar. Koşuda ise sprintler kısa sürer sprint esnasında bele binen ve eklemlere binen yük artar ve interval antreman açısından bisiklet ile koşu arasında bariz bir fark bulunuyor. Cunku bisiklet ortalama nabız hızınızı yağ yakma devrıne alıyor ancak 30 dakikalık koşuda 15 dakika sprint yapıyorsanız, bisiklet uzerinde kesinlikle 2 saatlik bir sürüş esnasında 30-40 defa sprint yapma olasılığınız vardır. Benim şahsi görüşüme göre ikisini birden yapmak tabiki her zaman iyidir. Hatta uzun bir sürüşe cıkmadan önce kesinlikle 15 dakikalık bir jog antremanı yapıyordum. ( bedenın ısınması açısından)

Bu arada kesinlikle bisiklet bu gun açısından bile, uygun bisiklet yolları ve uygun bisiklet park alanları tasarlandığında toplumdaki hastalık oranını, yol ve ulaşın sorununuda çözüyor :)

Kusura bakmayın arkadaşlar. Tabiki salonda bisiklet kullanmak ile koşu bandı kıyaslanmış, bende farklı bir bakış açısı getirmek istedim.

saygılar.

kujum paran varsa koşu bandı al derim koy tv.nin karşısana koş :) ama bütcen kısıtlıysa bisiklette iş görür bence.

kujum, bence de kesinlikle koşu bandı..zira koşu bandında kendinizi ona uydurmak zorundasınız..bu da sizi oldukça yoruyor..

taksitle alacam,bir şeyler yaparım bütçe konusunda ama yer yok
alınca yer açılır diye düşünüyorum,(annemle papaz olacam ama napimm)haftasonu ülküalana gidip araştıracam bakalım hayırlısyla..

Bel ve karına vurmasıyla yağ yakımının ne ilgisi varmış hocana sorabilir misin?
Eğer cevap olarak sana bölgesel yağ yakımını anlatmaya başlarsa yanından uzaklaşıp daha bilgili birinden program almanı öneririm.

Kilo vermenin formülünü her yerde yazıyorum, yine yazıyım:
Besinlerle aldığın kaloriden fazlasını yakmak.

Bunu ister bisikletle yaparsın, ister koşuyla, istersen gün boyu alışveriş yaparak, koşturarak...

Koşu bantlarının ve bisikletlerinin üzerinde kilonu gireceğin ve sana hangi tempoda saatte kaç kalori yakacağını gösteren ekranlar vardır.
Oradan takip ederek hangi egzersiz aletinin daha verimli olduğunu öğrenebilirsin.

Eğer aynı süre için 2 aleti kıyaslarsan benim önerim koşu bandı olacaktır.
Çünkü koşu ile neredeyse bütün kaslarını çalıştırırsın ve birim sürede tempolu bir koşu ile ciddi manada kalori yakabilirsin.

Ancak önemli olan nokta aynı tempoda koşarak idmanı tamamlamak değil, nabız sayına göre ayarlayacağın tempolarda interval çalışmaları daha etkili yağ yakmanı sağlayabilir.
Bu konu için:
https://www.bodyforumtr.com/vbforum/d-k-yo-unluklu-ya-t14758.html?t=14758&highlight=interval
https://www.bodyforumtr.com/vbforum...le-yap-t15949.html?t=15949&highlight=interval

Bunlar dışında ise sana önerim tek bir alet yerine, birden fazla egzersiz aleti ile çeşitlendirmeye gitmen.
Bu hem monotonluğu önler, hem de bir alet ile çalışmanın eksik bıraktığı noktaları diğer alet ile çalışarak tamamlayabilirsin.
Arkadaşıma katılıyorum kalori harcarken bisiklet veya koşu diye bişey olmaz aldığından fazlasını harcamaktır amaç. sonuçta sen hareket olarak burnunu bile oynatırken kalori yakıyorsan bunu vücudunun yağı depoladığı yerden yakıyorsun burun bölgesinden değil. öyle bir şey olsa gülerken mimik yaparken harcadığın kaloriyi düşün ve yüzünün alacağı şekilleri bir düşün. ama çabukluk ve etkililik açısından hergün 40-50 dk koşan biri olarak koşuyu öneririm

Arkadaşıma katılıyorum kalori harcarken bisiklet veya koşu diye bişey olmaz aldığından fazlasını harcamaktır amaç. sonuçta sen hareket olarak burnunu bile oynatırken kalori yakıyorsan bunu vücudunun yağı depoladığı yerden yakıyorsun burun bölgesinden değil. öyle bir şey olsa gülerken mimik yaparken harcadığın kaloriyi düşün ve yüzünün alacağı şekilleri bir düşün. ama çabukluk ve etkililik açısından hergün 40-50 dk koşan biri olarak koşuyu öneririm

Kulağa ilk bakışta mantıklı geliyor tabiki. Alınandan fazlasını harcamak. Teori bunu söyler fakat gerçekte bunu uygulamak oldukça güç ama gereksizdir. Bir çok sporcu aldıgımdan fazlasını yakmalıyım diye dusunmez. Zaten düşünmemelidir. Psikoloji ve duygusal kalori ( yediklerinizden pisman olmak ) gibi bir sorunu ortaya çıkarabilir. Çıkarıyorda.

Yazıda bulunan bisiklet veya koşu bir şey olmaz ibaresini ilgimi çekti açıkçası. Bisiklet ülkemizde pek tercih edilmiyor, hatta salona giden arkadaşlarıma israrla bisiklete gonul vermiş biri olarak bari salonda kullanıyormusunuz diye sorduğumda, bisikleti pek tercih etmediklerini söylüyorlar.

Bu arada size özetle şunu söyleyebilirim kesinlikle iki egzersiz hatta 3 egzersiz birbirini tamamlar.

Bisiklet yürüyüş ve koşu.

Salondaki aletleri bilmiyorum ama, 10 km'lik bir yamacın dağ etabını tırmanmaya başladığınız anda 100-200 metrelik pedalın ardından kan ter içinde kalıyorsunuz. Kalp atışlarınız oylesine yükseliyorki. Daha öncede bahsetmiştim. Mtb(Dağ Bisikleti) ile 18 saatlik sürüş denemem oldu. Koşarakta şehir değiştiriliyor ama genetik yapınız buna uyumlu olmalı(ultramaratonlar)

İnanın bisikleti nasıl kullandıgınıza göre, etkileri değişik olacaktır.Bisiklet başlı başına bir dayanlıklılık ve sabır sporudur.

koşu bandında özellikle diz bölgesinin zorlandığını düşünüyorum.normal açık alanda koşarken dize baskı olmuyor ama koşu bandında oluyor.bilmiyorum bunu yaşayan başka üyeler var mı.o yuzden bisiklet veya eliptik i tercih ediyorum.

Motor Gücü Sürekli :2.5 HP (AV)
Motor Gücü Max. : 3,50 hp
Hız : 1-12 km/saat
Gösterge Bilgileri : Hız, zaman, mesafe, kalori, nabız
Gösterge Tipi : 3 pencereli LED ekran.
Program Sayısı : 3 seviyeli 4 hazır program ve 1 adet manuel program bulunmaktadır.
Eğim : 2 kademeli manuel eğimi bulunmaktadır.
Cihazın Kurulu Ebatları : 197x66x125 cm
Cihazın Katlanmış Ebatları : 83x66x150 cm
Cihazın Ağırlığı : Net : 64 kg Brüt : 71 kg
Yürüyüş Alanı : 42x127 cm
Nabız Ölçme Sistemi : Elden nabız ölçer.
Tek Tuş Sistemi : 4,6,8,10,12 km hıza tek tuş ile ulaşabilirsiniz.
Cihazın Katlanma Özelliği : Katlanabilir.
Diğer Özellikler : Koldan hız ayarlama tuşları vardır.
EFS (Yavaş Düşme Sistemi) bulunmaktadır.
3 fonksiyonu bulunmaktadır : Twist, mekik ve masaj aleti
Zemin Türü : Tartan Zemin, Cushion® deck

bu özelliklere sahip bir koşu bandı sizce nasıl?
fiyatı ise; 783,58 TL

Kesinlikle koşu derim. Çünkü koşu vücudun bütün kaslarını çalıştırıyor. Mesela koşu esnasın da kollarınız da hareket ettiği için omuzlarınız bile gelişebiliyor.

3 alette birden yapıorum ben koşu bandı kondisyon küreği ve bisiklet gerci en cok sevdigim kürek :)

farklı aletlerde yapmak bence de daha iyi
birini sürekli yaptığınızda performans düşecektir, bu şekilde nispeten daha uzun dayanırsınız
koşarken bacağın önünü iyice zorlarsınız, bisiklet ile ön bacağı dinlendirip arka bacağı iyice yorarsınız, en sonunda üst vücudu da dahil edip kürekle bitirirsiniz
sheridan'ın kullandığı aletler bence çok uygun, salonunda alet çeşidi olanlar bence bunu değerlendirmeli

kilona kondisyonuna bağlı birşey o ama çok kalori benim için birşey ifade etmez yağ yakımı icin 500 kalori yeterli günde düşürmek aksi halde vücut hemen metabolizmayı değiştiriyor ...

o zaman tempolu şekilde günde yarım saat bisiklet çalışırım bu da aşağı yukarı 600 kalori eder oda yeterlidir , sonrada ağırlık antremanına devam ederim

benimde spor salonundaki hocam. Koşu bandının kalorisinin yarısını kaale al dedi. yani 500 cal yazdığı zaman 250 hesapla dedi. Banada mantıklı geldi çünkü bisiklette daha geç terliyorum. Koşu bandında 5. dakkada terlemeye başlıyorum. Ama bisikletin kalorisi daha hızlı artıyor. 1 ay oldu bende bu spora başlayalı. Yağlarda az bi erime oldu. Daha önemlisi göbeğim sanki zımparalandı.İnsan az da olsa gelişimi görünce içi istekle doluyor. Boy 1,65 olduğu için heybetli görünsem ne olcak:) Belim incelsin yeter.

dizlere baskı bindirdiği doğrudur ama bu sadece şişman insanlar için geçerlidir

Back
Yukarı