ufukko
Üye
Merhaba
Kirmizi et denince akla ilk gelenlerden biri mutlaka antrikot tur.
Antrikot pisirmekle ilgili olarak vermek istedigim birkac ipucu var.
Mutlakaki daha iyisini bilenler vardir ama yinede paylasmak istedim.
Ihtiyac duyacagimiz malzemeler
dokum tava
Zeytinyagi
Karabiber
Ve tabiki koca bir parca antrikot.
Ilk olarak eti alirken mumkun oldugunca acik renk ve diri goruneni seçiyoruz etle ilgili bir cok konu var bence gozunuze guzel gorunmeli.
Eti alirken en az 1,5cm kalinliginda aliyoruz ve asla dovdurmuyoruz. Cunku et dovuldugu zaman icindeki kan ve besin degerleri buyuk olcude kaybolur geriye sadece posasi kalir.
Etimizi eve getirip iki tarafinada catal ile bir kac delik aciyoruz sonra 1 yemek kasigi zeytinyagina goz karari karabiber ve mumkunse az kaya tuzu ekliyoruz. (Tercihe gore tuzsuzda olabilir.) Ve uzerini kapatip yarim saat kadar dolapta bekletiyoruz. Eger kekik seviyorsaniz tavsiyem pismeden once dokmeyin yoksa kekik yanar ve tadi aci olur. Geldik pisirmeye
Dokum tavamizi orta ateste iyice kizdiriyoruz. Etimizi alip tavanin bir tarafina birakiyoruz ve 30 saniye kadar bekliyoruz sonra eti cevirip tavanin temiz kalan tarafina koyup 30sn de bu tarafi bekletiyoruz. Bu sayede et tavaya temas eser etmez damar uclari buzusuyor ve kani birakmiyor etin sulu olmasi ve besin degerlerini tavaya birakmamasi icin bu yöntem cok onemli. Buna muhurleme deniyor.
Sonra damak tadiniza gore
Az pismis icin 2 dk bir tarafi 2 dk diger tarafi pisiriyoruz ( ben boyle tercih ediyorum cunku hafif kanli ve besin degerleri neredeyse hic dusmuyor)
Orta pismis icin her iki tarafi 3-4 dk bekletiyoruz buda sulu ve lezzetli oluyor.
Cok pismis icin en fazla 6 dk her iki tarafi pisiriyoruz bu pisirme sekli daha kuru oluyor ama az pismis et yiyemeyenler tercih edebilir.
Evet etimiz yemeye hazir uzerine biraz kekik dokerseniz cok besleyici ve lezzetli bir et yemis olursunuz.
Afiyet olsun.
GT-I9190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kirmizi et denince akla ilk gelenlerden biri mutlaka antrikot tur.
Antrikot pisirmekle ilgili olarak vermek istedigim birkac ipucu var.
Mutlakaki daha iyisini bilenler vardir ama yinede paylasmak istedim.
Ihtiyac duyacagimiz malzemeler
dokum tava
Zeytinyagi
Karabiber
Ve tabiki koca bir parca antrikot.
Ilk olarak eti alirken mumkun oldugunca acik renk ve diri goruneni seçiyoruz etle ilgili bir cok konu var bence gozunuze guzel gorunmeli.
Eti alirken en az 1,5cm kalinliginda aliyoruz ve asla dovdurmuyoruz. Cunku et dovuldugu zaman icindeki kan ve besin degerleri buyuk olcude kaybolur geriye sadece posasi kalir.
Etimizi eve getirip iki tarafinada catal ile bir kac delik aciyoruz sonra 1 yemek kasigi zeytinyagina goz karari karabiber ve mumkunse az kaya tuzu ekliyoruz. (Tercihe gore tuzsuzda olabilir.) Ve uzerini kapatip yarim saat kadar dolapta bekletiyoruz. Eger kekik seviyorsaniz tavsiyem pismeden once dokmeyin yoksa kekik yanar ve tadi aci olur. Geldik pisirmeye
Dokum tavamizi orta ateste iyice kizdiriyoruz. Etimizi alip tavanin bir tarafina birakiyoruz ve 30 saniye kadar bekliyoruz sonra eti cevirip tavanin temiz kalan tarafina koyup 30sn de bu tarafi bekletiyoruz. Bu sayede et tavaya temas eser etmez damar uclari buzusuyor ve kani birakmiyor etin sulu olmasi ve besin degerlerini tavaya birakmamasi icin bu yöntem cok onemli. Buna muhurleme deniyor.
Sonra damak tadiniza gore
Az pismis icin 2 dk bir tarafi 2 dk diger tarafi pisiriyoruz ( ben boyle tercih ediyorum cunku hafif kanli ve besin degerleri neredeyse hic dusmuyor)
Orta pismis icin her iki tarafi 3-4 dk bekletiyoruz buda sulu ve lezzetli oluyor.
Cok pismis icin en fazla 6 dk her iki tarafi pisiriyoruz bu pisirme sekli daha kuru oluyor ama az pismis et yiyemeyenler tercih edebilir.
Evet etimiz yemeye hazir uzerine biraz kekik dokerseniz cok besleyici ve lezzetli bir et yemis olursunuz.
Afiyet olsun.
GT-I9190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi