EMDR hakkında bilgi sahibi birisi değildim. Ancak şu an senin konun üzerine ne olduğu araştırdığımda tedavi yönteminin "EMDR terapisinde 8 aşamalı, üç yönlü (geçmiş, şimdi, gelecek) bir protokol uygulanır. Hedef, geçmişte yaşanan anıların yeniden işlenerek duyarsızlaşmanın sağlanması, bugünkü semptomların tedavisi, danışanın gelecekte karşılaşacağı benzer sorunlar karşısında, kazandığı olumlu inanç ve duyguların geliştirdiği yeni bakış açısının yönlendirdiği davranışları gösterebilmesidir." olduğunu öğrendim. Ki bence, mantıklı da. Çünkü; geçmişte yaşadığın travmatik olayları yeniden yaşar gibi olarak bir yerden sonra duyarsızlaşabilirsin. Eminim, bu da geçmiş ile ilgili sorunlarının üzerine perde örtecektir. Özgüven konusu başlı başına bir piskolojik sorundur. Kimse kendinden dolayı ben her konuda özgüven birisiyim diyemez. Kimisi kızlar konusunda özgüvensizdir. Kimisi kavga konusunda. Kimisi sosyallik konusunda. Bu örnekler böyle sıralanıp gidebilir. Ayrıca spora başladım demişsin de şu an ki yağ kütlene bakılırsa geçmişini bilemem de şu an ki yağ kütlen sana özgüven kazandırabilecek bir kütle değil. %12 falan olsa belki karın kasları falan çıktıkça düşüncen değişebilir. Sosyalleşme problemi ise bu zamana kadar ki geri kalmışlığın verdiği bir dezavantajdır. Kendini ortamdan ortamlara atman gerekiyor. İyi insan kötü insan ayrımını yapabilmen için bunu yaşaman gerekiyor. Kavga konusuna gelince ise bu durum adrenalin fazlalığından meydana gelen bir durum. Karşındaki kişiden dayak yediğin zaman kendini daha da kötü hissedeceğinden kavga etmekten korkuyorsundur. Faydası olacak mı bilmiyorum, ama kavga ile karşı karşıya kaldığında bu son kavgan olmayacağını bil. Yani, bugün dayak yersin, belki yarın da yersin. Ancak, bu böyle devam etmez. Korkunu yenebilirsin.