Ellerim cok küçük ??

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Zs.35
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Zs.35

Üye
S.a Abilerim.
Ben bu sporu 10 aydır yapıyorum..
ilk başladıgımda 56 kiloydum..on ayda 74 e kadar cıktım..kolum balangıca 27 cm di ..şimdi ise 35..acıkcası tum vücudum genişledi ancak ellerim hala cok ufak...agırlıkları kavramakta zorlanıyorum..ellerimi büyütmenin bi yolu varmı? Bu konuda bana yardımcı olursanız sevinrim..şimdiden cok tşk ederim...

Elin yapısının normalden fazla gelişeceğini sanmıyorum.Çünkü onlarda bir eklem.Eklem büyümesi veya gelişmesi gibi bi durum olsaydı eğer herkes boyunun uzamasında kullanırdı.Boksörlerde daha iyi yumruk atabilmek için ellerini genişletirdi.Bu benim görüşüm geliştirilebileceğini sanmıyorum.

Malesef o genetik.. Benim de el ve ayaklarım küçük, bileklerim incedir.. Ama ön kol gelişmeye başladı bayağı, bilek dikkat çekmiyor artık :)

cok tşk ederim.. Bi yolu vardır diye düşünüyordum acıkcası...

yaşın önemli... eger epifizlerin kapanmamıssa elin daha da büyüyebilir ama kapanmıssa yapacak bir sey yok... daha ergen dönemindeysen kalsiyumunu iyi al yok o dönem bittiyse beslenmene gene de dikkat et sonucta bir zararı olmaz :S

elde sıkmak için yaylar var bir deneyin isterseniz işe yarar mı denemedim ama denemekten zararı olacağını sanmam.

Herkese cok tsk ederimm...Yasım 21 bu arada..

Eskiden osmanlı adamları ellerini büyütmek ve sağlam tokat atmak için elleri yağlayarak düz bir tasa tokat atarlarmış.

Tabi bunu yapma fakat eller genetiktir ya fazla büyültemezsin :( El işi yapanların elleri genelde büyük olur el yaylarını falan dene istersen.

Bana da tarih hocam söylemişti ıslak betona tokat atarlarmış.Yasınız 21 olduğu için gelişim uzama gibi tamamlanmıstır diye düşünüyorum.Anne babadan kaynaklanıyor olsa gerek. :(

benim ellerim normal ama bilek kası bayagı gelıstı bilegin nerderyse elimin hizası kadar kalın onden bakınca yanlardan kas adeleleri belli oluyor bbilek makası çalış elinin kasları gelişir ama bilek kasın gelişeceginden görüntü olrak bi fark olmaz ama ellerınnin üstü kaslı gösterir

benim ellerim normal ama bilek kası bayagı gelıstı bilegin nerderyse elimin hizası kadar kalın onden bakınca yanlardan kas adeleleri belli oluyor bbilek makası çalış elinin kasları gelişir ama bilek kasın gelişeceginden görüntü olrak bi fark olmaz ama ellerınnin üstü kaslı gösterir

fazla kalın bilek iyi değil diye düşünüyorum normal bileğe gelişmiş önkol iyi gider. :)

kemik dansitometresi gibi bişi kemik ölcümü deniliyor ilk bunu yapptr tüm vücut olarak yogunlugunda azalma varsa ilacı var herseynormalse kafan takma ön kol calıs

bilek kalınsa kalın ön kol daha iyi durur bence orantılır bilek bir yere kadar kalınlasır.bilekleri inceye kalın ön kol devede kulak kalır.

bruce haklısın :)

Konu eski olsada bilgi amaçlı yazayım.
Kemik gelişimi belli dönemlerde belli eklemlerde olmakta.
Ergenlik Dönemi öncesi kemik olgunlugu artışıyla birlikte
İlk önce el ve ayakların büyümesi hızlanır. Bunu ön kol ve bacaklar, daha sonra üst kol ve uylukların uzaması izler.
Ergenlik devam eder 18-20 (erkeklerde) durur.

Osmanlı tokatı vesayre ise Baskıya maruz kalan kemiklerin kalınlaşma eğiliminden belki artabilir.

Back
Yukarı