kişisel bir öneri : bu yaşta bu konuya çok takılma ben de liseye başladığımda 1.82 /55 kiloydum . lise bitince vg ye yöneldim 6 ayda 67.2-83.8 e çıktım boyum 1.89 . eğer 1.90 civarı boyları görmek istiyorsan zayıf olarak buna daha rahat ulaşırsın . kilo alırsan uzamanı engeller demiyorum sadece kemiklerin boyuna uzaması yerçekimine karşı yapılan bir iştir o yüzden vücut ağırlığın normal ve biraz altındaysa daha rahat uzarsın . ektomorf yapı için bahsediyorum sonuçta ektomorfların kemikleri endo yapıya göre enine gelişimi sınırlıdır . yani bir ektonun kemik yapısı boyuna uzamaya yatkındır . tabii genetiğinin elverdiği oranda uzama sağlarsın .
aynı zamanda vücut kaslarının ideal düzeye ulaşması omurganı sabitler , dengeli bi gelişim sağlar . ergenlik çağında spor yapman oluşacak omurga bozukluklarına karşı önlem oluşturur.
son olarak bana göre küçük yaşlardaki kardeşlerimin kas gelişiminden çok kemik gelişimine önem vermesi gerekir . omurga gelişimi sınırlıdır bunu dikkate alarak geleceğini belirlemen senin yararına olur

yapacağın spor branşına bu şekilde yönelmeni tavsiye ederim .