Merhaba. Yaklaşık 2-3 yıldan beri vücut geliştirme ile ilgileniyorum. İlgileniyorum demek ne kadar doğru bilmiyorum ama yakın çevremde hep bu sporla uğraşan olduğu için onların gelişimlerine şahit oldum, bu konu hakkında onlara sorular sordum. Artık yazda geldi neredeyse 18 yaşına basacağım benimde çalışmam gerektiğine karar verdim. Yalnız şöyle bir sorun var ki ektamorf vücut tipine sahip birisiyim. Bileklerim ince, omuz hiç yok, göğüs deseniz sıfır, karın kası sadece zayıf olduğum için gelişmeye müsait gibi duruyor. Çelimsiz biri olduğumu düşünüyorum ki bu söylediklerimden yola çıkarak çelimsiz olduğumu düşünebilirsiniz. İnternetten araştırdığım kadarıyla vücut geliştirmeye en müsait olmayan vücut tipi ektamorf vücut tipiymiş. Daha önce bir kaç kez heveslendim vücut geliştirme işine ama çok canım yandığı için bıraktım. Sonradan öğrendim ki buda ekramorf vücut tipinde görülebilen bir sorunmuş. Anlayacağınız işimin diğerlerine göre daha zor olacağını bilerek bu işe başlayacağım. Önümüzde ki sene bu günlerde iyi bir vücuda sahip olmak istiyorum. Bir kaç hafta önce protein tozu aldım, biraz bekledi bunun bozulma gibi bir olayı yoktur inşallah? Protein tozum, dambılım, barfiks çubuğum falan var. Ne yapmam lazım? Burada çok tecrübeli arkadaşlar var umarım onların yeni başlayacak olan insanlara verecek tavsiyeleri vardır. İyi günler.