Egzersizler Bölümü ile İlgili İstekler, Sorular vs...

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Despo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
omuz-sırt çalışması daha cok sırt bölgesindeki eksiklikleri gidermek için yapılır..birde çatıyı düzeltmek için de yardımcı bir çalışma olarak yapılabilir..

lk önce omuz yapılırsa daha iyi olur diye düşünüyorum, ama eksikliklere göre de sırt önceye alınabilir..ben gücü yeterince kullanma açısından omuz dedim.

yine de, daha sonraki secenekler arasına girmelidir diye düşünüyorum ben..bunu tercih etmendeki amacı bilmedigim için cok net konuşmak istemiyorum.

D.wolf cevabin için teşekkürler. normalde 1.gün göğüs 2.gün sirt 4.gün omuz-bacak 5.gün kol çalişiyodum fakat spor a gittiğim günleri 3 e indirmem gerek. bu durumda bazilarini sıkıstırmam lazım. Kol ve göğüs ü tek gün ayirmaktan daha çok verim aldiğimi düşündüğüm için böyle bir program uyarmi die sordum açıkcasi. bilmiyorum başka nasil ayarlayabilirim tek gün göğüs ve kol a ayirarak ve 3 gün giderek.

Flexor hocam gibi bu işi gerçekten bilen üyelere bir sorum olacaktı. Önce kısaca bilgi vereyim: Ben VG sporuna gönül vermiş biriyim. Ta üniversite yıllarımdan beri bırakıp başlayarak (toplamda 5 yılı buldu sanırım) bu sporu yapıyorum. Üniversiteden mezun olalı 10 yıl oldu, köprünün altından da çok sular aktı tabii. Boyum 1.82 Son sınıfta 62 kilo ile yaparken, şu an 80 kilo ile yapmaya çalışıyorum VG'yi. Fakat bu kilo kas kütlesi değil tamamen tabii. Yaşın etkisi büyük. En son 8 ay aralıksız yaptıktan sonra yaz+Ramazan dolayısıyla 4 ay kadar ara vermiştim. Sonra yeniden başladım ve şu an 3 ayımı doldurdum. 8 ayın sonundaki performansımı henüz yakalayamamış olmakla beraber altyapı olduğu için kısa zamanda toparladım. Oldukça disiplinli çalışıyorum fakat program ayarlama konusunda sıkıntı yaşıyorum. aynı yerleri ikişer kez çalıştırayım diyorum haftada 4 gün. 6 bölgeyi üçer üçer bölmek zorunda kalıyorum ki çok uzun sürüyor ve yorucu oluyor. Haftada 3 gün ikişer bölgeyi birer kez çalıştırayım diyorum, o da biraz az oluyor gibi geliyor. Nasıl böleceğimi şaşırdım. Ne yapmalıyım?

Arkadaşlar ben 14 yaşındayım uzun süredir boks yapıyorum ve sıkı şekilde ağırlık ve güç artış için çalışıyorum.Şuan 1.82 56 kiloyum ve aminoasit veya protein tozu kullanmaya karar verdim.
Bana bnim seviyemde beni en fazla 65-70 kiloya çıkarıcak ancak kaslarımı ve gücümü arttırıcak whey protein veya aminoasit söyler misin?Fiyatıda önemli yani.;) İstediğim şey kaslarım büyük ve belirgin olsun kiloma göre daha kalıplı duriyim yani ringe cıktığım zaman adam içinden noluyoruz falan desin.:D

Arkadaşlar ben 14 yaşındayım uzun süredir boks yapıyorum ve sıkı şekilde ağırlık ve güç artış için çalışıyorum.Şuan 1.82 56 kiloyum ve aminoasit veya protein tozu kullanmaya karar verdim.
Bana bnim seviyemde beni en fazla 65-70 kiloya çıkarıcak ancak kaslarımı ve gücümü arttırıcak whey protein veya aminoasit söyler misin?Fiyatıda önemli yani.;) İstediğim şey kaslarım büyük ve belirgin olsun kiloma göre daha kalıplı duriyim yani ringe cıktığım zaman adam içinden noluyoruz falan desin.:D

büyüme çağında bu çok kolay değil..dengeli-doğru-doğal beslenmeli ve amacına yönelik antremanlar yapmalısın(şınav,barfiks,vs..) bu yaşta hele de vg. yapmadan amino.lar wheyler gereksizin de ötesi..

Arkadaşlar merhaba,

Benim forumdaki ilk mesajım ama son olmayacağından eminim. Sabahtan beri (yaklaşık 10 saat kadar) birçok konuyu okudum, üye olmaya çalıştım ama bir sorundan ötürü olamıyordum, eve gelir gelmez üye oldum spor sonrası :)

Tanışma faslından sonra soruma gelmek istiyorum, tecrübeli arkadaşlar yardımcı olabilirlerse çok sevinirim. Sorum 2 adet, şimdiden teşekkür ediyorum.

İlk olarak mekik ile ilgili sorum olucak. VG'ye başlayalı 9 aya yakın bir zaman oldu ve hiç aksatmadan devam ediyorum. Mekik özel günlerde değil her gün çekilmeli diye düşünüyorum ve bugüne kadar her programımda aynı mekik hareketlerini uyguladım, bunlar sırasıyla (tamamı alette)

- Sırt üstü yatarak dikelme hareketi (3*max) max = 20 - 30
- Dik oturarak öne eğilme hareketi (3*max) max = 30 - 50
- Alt karın için sırtı yarım plates topuna dayayıp bacak kaldırma hareketi(3*12)

Boyum 1.80 kilom 69 olduğundan dolayı ve ilk aylarda belirgin gelişme olduğundan dolayı bu program ile üstteki 4 packi belirgin olarak, alttaki 2 packide çok az da olsa çıkardım ancak son 2 3 aydır bir gelişme olmadığını düşünüyorum. Bu hafta mekik programımı değiştirdim 2 hareket değişti ve 1 tanesi sabit kaldı. Acaba aynı aletlerde yaptığımdan ötürü mü gelişme kaydedemedim yoksa ağırlıklarımda veya motivasyonumda mı bir sorun var? Bu sorun iyice can sıkmaya başladı artık içimden mekik çekmek gelmiyor işe yaramıyor diye. Siz sormadan ben söyliyim karnımda yanma oluşuyor ve eski programın son 1 ayı 3 hareketi süper set şeklinde yapmaya özen gösteriyordum, şu anda süper set yapmıyorum ama yanma mevcut sadece istenen duruma getiremiyorum(özellikle alttaki 2 pack).

2. soruma gelecek olursak, göğüs programıma fena halde kafayı takmış durumdayım. Mevcut programım 4 e bölünmüş durumda, her gün 1 kas grubu (sırasıyla - göğüs,sırt,omuz-triceps ve biceps). 9 aya kadar alt yapı ile uğraştım doğrusunu söylemek gerekirse. Göğüs mesela, hep çok tekrar az ağırlık yaptım önce kaslar biraz güç kazansın diye, şimdi biraz ağırlık arttırmak istiyorum ve bu hafta uzun bir süreden sonra (9 ayda 3. programım) yeni program aldım (üstte belirttiğim yeni programım) ve bu pazartesi ilk göğüs antremanımı yaptım ancak sonunu getiremedim. Ağırlıklar çok düşük olmasına rağmen kaldıramadım. Program şu şekilde

- pushup 4*15
- flat benchpress 4*10 20kg
- flat benchpress 4*10 20kg (içten tutarak)
- incline benchpress 4*10 20kg
- incline dumbell fly 4*10 7.5kg
- decline benchpress 4*10 20kg

Bugün sabahtan beri forumu okurken programı veren eğitmenime resmen sinirlendim ve forumda yazanlarla kendi programımı örtüştürdüğümde sorunu çözdüm. 1. si okuduklarıma göre benim şu an göğüs çalıştığım günde 4 hareketten fazlasını yapmamam gerektiğini okudum. Bunun dışında 2 pressin arka arkaya tricepsi zorlamasından ötürü tam randıman veremeyeceğini okudum. Benim program bunların tamamına aykırı ve ben bu programda bu pazartesi decline benchpressi yapamadım ve setlerdede hep düşüş oldu(ilk set 10, ikinci set 8 gibi..) ve ağırlık hiç artmadı (piramit yapamadım) çünkü gücüm yeterli değild. Bu beni daha da hırslandırdı açıkçası ve o günün sonunda kendime whey protein tozu aldım ve 3 gündür kullanıyorum. Göğüs programından neleri çıkarmam doğru olacaktır? Şu anki amacım biraz hacim kazandırmak (iç ve üst göğüse özellikle).

Her türlü yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.

uzman değilim ama yukarıda yazan göğüs programı bence 120 kg civarı ve en az 10 yıllık bir vg nin bile programında yoktur herhalde..doğrudan overtraninge götürür görünüyor..yine de bir "bilen" yanıtlarsa daha yaralı bilgi alabilirsin..

merhaba ben foruma yeni üye oldum siteyi sabahtan beri okuyorum konulara bakıyorum gerçekten bilgili ve yardımsever insaların bulunuduğu siteye rastladığımı farkettim biraz kendmden bahsedeym ve sorumu soracağm;

ben 24.07.91 doğumluyum boyum 1.62 kilomsa 50. Babamın boyu 1.78 dayımın boyu 1.86 bende 4 ay önce kemik taramasında kemik erimesi bulundu ve bir adet hap alıyorum hergün yaklaşk 600 mg kalsiyum içiriyor , bana tüm arkadaşlarım kardeşim dert etme uzarsın diyorlar fakat ben ne zaman yalnız kalsam ne zaman dışarı cıksam boy konusunu kendi kendime dert ediyorum , uzamanın son yaşı 21-22 diye anladım oda kişilere göre değişiyormuş benim 2-3 senem var gibi önümde size sorum şu olucaktı;

benim boyumu uzatmam için neler yapmamı önerebilirsinz...?
[süt peynir yoğurt cok severim]
[basketboll oynayamıyorum]
[barfix 1yada 2tane cok zor çekiyorum]

uzman değilim ama yukarıda yazan göğüs programı bence 120 kg civarı ve en az 10 yıllık bir vg nin bile programında yoktur herhalde..doğrudan overtraninge götürür görünüyor..yine de bir "bilen" yanıtlarsa daha yaralı bilgi alabilirsin..

Dostum teşekkürler,

Uzun süredir bu işi yapan arkadaşlardan konu hakkında yardım bekliyorum. Göğüs benim en büyük sorunum ve 9 aydır yapmama rağmen çok az bir gelişme yaşadım. Baştaki programım sadece flat bench press ve butterfly ı içeriyordu. Bunu 9 ay kadar yaptım ve bu programa geçtim. Yardımcı olabilirseniz, her türlü fikir çok makbule geçecektir.

Teşekkürler

merhaba ben foruma yeni üye oldum siteyi sabahtan beri okuyorum konulara bakıyorum gerçekten bilgili ve yardımsever insaların bulunuduğu siteye rastladığımı farkettim biraz kendmden bahsedeym ve sorumu soracağm;

ben 24.07.91 doğumluyum boyum 1.62 kilomsa 50. Babamın boyu 1.78 dayımın boyu 1.86 bende 4 ay önce kemik taramasında kemik erimesi bulundu ve bir adet hap alıyorum hergün yaklaşk 600 mg kalsiyum içiriyor , bana tüm arkadaşlarım kardeşim dert etme uzarsın diyorlar fakat ben ne zaman yalnız kalsam ne zaman dışarı cıksam boy konusunu kendi kendime dert ediyorum , uzamanın son yaşı 21-22 diye anladım oda kişilere göre değişiyormuş benim 2-3 senem var gibi önümde size sorum şu olucaktı;

benim boyumu uzatmam için neler yapmamı önerebilirsinz...?
[süt peynir yoğurt cok severim]
[basketboll oynayamıyorum]
[barfix 1yada 2tane cok zor çekiyorum]

yardm edeceğinizi ummuştum...:(

Aranızda YEnyim

Lütfen Yardımcı Olunuz ,

Okulum , dersahem oldugu için spor salonuna gidicek vaktim malese yok

yaş 16 kilo 95 boy 1.80

vücudum cok şekilsiz , havuza bile artık gitmeye utanıcak haldeyim

göğüslerim , bel kısmı , göbek , baldır-basen kısmı cok yağlı ve sarkık

evde çalışarak vucudumun en azından derli toplu bir şekle girmesini nasıl sağlayabilirim
özellikle göğüs kısmını sarkıklıkdan kurtarmak ve göbek kısmını toplu bir hale getirmek için
bna ne gibi bi program önebilirsiniz

ayrıca evde 2 adet 3kg luk dumbell var

Lütfen Yardımcı olun , forumunuzda yeniyim yazılar ve bilgiler gayet güzel
yardımlarınızı bekliyorum...

Aranızda YEnyim

Lütfen Yardımcı Olunuz ,

Okulum , dersahem oldugu için spor salonuna gidicek vaktim malese yok

yaş 16 kilo 95 boy 1.80

vücudum cok şekilsiz , havuza bile artık gitmeye utanıcak haldeyim

göğüslerim , bel kısmı , göbek , baldır-basen kısmı cok yağlı ve sarkık

evde çalışarak vucudumun en azından derli toplu bir şekle girmesini nasıl sağlayabilirim
özellikle göğüs kısmını sarkıklıkdan kurtarmak ve göbek kısmını toplu bir hale getirmek için
bna ne gibi bi program önebilirsiniz

ayrıca evde 2 adet 3kg luk dumbell var

Lütfen Yardımcı olun , forumunuzda yeniyim yazılar ve bilgiler gayet güzel
yardımlarınızı bekliyorum...

Kilo vermelisin bence doktora git diyet programı hazırla en cok belini inceltmeye calıs sarkık yerleri gerekli egzersizler ile topla faydasını göreceksin ama herşeyin başı sabır bunuda unutma.:)

Arkadaşlar ben vucut geliştirme olayına 3 sene önce giridm fakat hep aralara uzun zamanlar 3 ve 4 ay aralar girdi böylece istikrarı ve istdiğim formu şekli yakalayamadım son 3 aydır tam manasıyla çalışıyorum çünkü ist. belediyesine ait bir spor salonunda iş buldum :))) böylece hem sporumu bedevaya yapıyorum ayrıyeten spor salonu iş yerime 5 metre uzaklıkta hehehe ne güzel demi!! yanlız şaka bir yana şu sol kolum 36.5 sağ kolum 38 bir türlü geliştiremedim nası yapcam hocana niye sormuyosun diye sormayın pro arkadaşlardan cevap bekliyorum lütfen...:))
bench_O

Son düzenleme:
Arkadaşlar ben vucut geliştirme olayına 3 sene önce giridm fakat hep aralara uzun zamanlar 3 ve 4 ay aralar girdi böylece istikrarı ve istdiğim formu şekli yakalayamadım son 3 aydır tam manasıyla çalışıyorum çünkü ist. belediyesine ait bir spor salonunda iş buldum :))) böylece hem sporumu bedevaya yapıyorum ayrıyeten spor salonu iş yerime 5 metre uzaklıkta hehehe ne güzel demi!! yanlız şaka bir yana şu sol kolum 36.5 sağ kolum 38 bir türlü geliştiremedim nası yapcam hocana niye sormuyosun diye sormayın pro arkadaşlardan cevap bekliyorum lütfen...:))
bench_O

Tam size göre 2 başlık var:
https://www.bodyforumtr.com/vbforum...3790.html?t=3790&highlight=orant%FDs%FDzl%FDk
https://www.bodyforumtr.com/vbforum/sa-le-sol-g-s-t4207.html?t=4207&highlight=orant%FDs%FDzl%FDk

Pro arkadaşlar bu başlıklarda güzel tavsiyelerde bulunmuşlar.
İncelemenizi öneririm.

Ya bnimde ön kolum bicepslerime göre daha geniş ve kalın duruyo sizce normal mi ya anlamadım gitti .. :o

Öncelikle merhaba saygıdeğer hocalar ve arkadaşlar küçük bir sorum olacak. Ben geçen gün doktora gittim kilo şikayetim vardı herşeyin normal çıktı dedi ve bir program uygulamadı sadece yememen gerekenler gibi bir liste verdi ki bunu herkes bilir yani ekmekti çikolataydı pilavdı, kızartma türü şeyler falan filan. Her neyse ben yinede kilo vermek istiyorum ve aynı zamanda vücudumuda şekillendirmek istiyorum. Vücudum sıkı yapılı oldugundan pek problemim olmuyor şu anda 93.3 kiloyum ve 1.80 boyum var 17 yaşındayım. kilomu 80'e düşürüp hafif vücudumu şekillendirmek kol ve bileğimi güçlendirmek istiyorum sizce nasıl bir antrenman ve beslenme uygulamam gerekir?

Öncelikle merhaba saygıdeğer hocalar ve arkadaşlar küçük bir sorum olacak. Ben geçen gün doktora gittim kilo şikayetim vardı herşeyin normal çıktı dedi ve bir program uygulamadı sadece yememen gerekenler gibi bir liste verdi ki bunu herkes bilir yani ekmekti çikolataydı pilavdı, kızartma türü şeyler falan filan. Her neyse ben yinede kilo vermek istiyorum ve aynı zamanda vücudumuda şekillendirmek istiyorum. Vücudum sıkı yapılı oldugundan pek problemim olmuyor şu anda 93.3 kiloyum ve 1.80 boyum var 17 yaşındayım. kilomu 80'e düşürüp hafif vücudumu şekillendirmek kol ve bileğimi güçlendirmek istiyorum sizce nasıl bir antrenman ve beslenme uygulamam gerekir?

Forumu araştırırsan bütün sorularına cevap bulursun boşu boşuna sayfalarca konu açmıyolar.thums:

dsd

arkadaşlar evde çalışmak istiyorum ve 20 kg ayarlı dumbell setim bir adet ayarlı sehpam var bana bu aletlerle yapılabilecek program yazarsanız sevinirim kolaygelsinn

e

eyw kardesım saolda ben msj ı yanlıs yazmısım verdıgın lınkler ıcın cok saol ama onları bılıyodum mekık sehpasıyla butun karını calıstıran hareketleri gosteren bı lınk atabılırsen cok sevınırım saygılar..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı