Arkadaşlar merhaba,
Benim forumdaki ilk mesajım ama son olmayacağından eminim. Sabahtan beri (yaklaşık 10 saat kadar) birçok konuyu okudum, üye olmaya çalıştım ama bir sorundan ötürü olamıyordum, eve gelir gelmez üye oldum spor sonrası
Tanışma faslından sonra soruma gelmek istiyorum, tecrübeli arkadaşlar yardımcı olabilirlerse çok sevinirim. Sorum 2 adet, şimdiden teşekkür ediyorum.
İlk olarak mekik ile ilgili sorum olucak. VG'ye başlayalı 9 aya yakın bir zaman oldu ve hiç aksatmadan devam ediyorum. Mekik özel günlerde değil her gün çekilmeli diye düşünüyorum ve bugüne kadar her programımda aynı mekik hareketlerini uyguladım, bunlar sırasıyla (tamamı alette)
- Sırt üstü yatarak dikelme hareketi (3*max) max = 20 - 30
- Dik oturarak öne eğilme hareketi (3*max) max = 30 - 50
- Alt karın için sırtı yarım plates topuna dayayıp bacak kaldırma hareketi(3*12)
Boyum 1.80 kilom 69 olduğundan dolayı ve ilk aylarda belirgin gelişme olduğundan dolayı bu program ile üstteki 4 packi belirgin olarak, alttaki 2 packide çok az da olsa çıkardım ancak son 2 3 aydır bir gelişme olmadığını düşünüyorum. Bu hafta mekik programımı değiştirdim 2 hareket değişti ve 1 tanesi sabit kaldı. Acaba aynı aletlerde yaptığımdan ötürü mü gelişme kaydedemedim yoksa ağırlıklarımda veya motivasyonumda mı bir sorun var? Bu sorun iyice can sıkmaya başladı artık içimden mekik çekmek gelmiyor işe yaramıyor diye. Siz sormadan ben söyliyim karnımda yanma oluşuyor ve eski programın son 1 ayı 3 hareketi süper set şeklinde yapmaya özen gösteriyordum, şu anda süper set yapmıyorum ama yanma mevcut sadece istenen duruma getiremiyorum(özellikle alttaki 2 pack).
2. soruma gelecek olursak, göğüs programıma fena halde kafayı takmış durumdayım. Mevcut programım 4 e bölünmüş durumda, her gün 1 kas grubu (sırasıyla - göğüs,sırt,omuz-triceps ve biceps). 9 aya kadar alt yapı ile uğraştım doğrusunu söylemek gerekirse. Göğüs mesela, hep çok tekrar az ağırlık yaptım önce kaslar biraz güç kazansın diye, şimdi biraz ağırlık arttırmak istiyorum ve bu hafta uzun bir süreden sonra (9 ayda 3. programım) yeni program aldım (üstte belirttiğim yeni programım) ve bu pazartesi ilk göğüs antremanımı yaptım ancak sonunu getiremedim. Ağırlıklar çok düşük olmasına rağmen kaldıramadım. Program şu şekilde
- pushup 4*15
- flat benchpress 4*10 20kg
- flat benchpress 4*10 20kg (içten tutarak)
- incline benchpress 4*10 20kg
- incline dumbell fly 4*10 7.5kg
- decline benchpress 4*10 20kg
Bugün sabahtan beri forumu okurken programı veren eğitmenime resmen sinirlendim ve forumda yazanlarla kendi programımı örtüştürdüğümde sorunu çözdüm. 1. si okuduklarıma göre benim şu an göğüs çalıştığım günde 4 hareketten fazlasını yapmamam gerektiğini okudum. Bunun dışında 2 pressin arka arkaya tricepsi zorlamasından ötürü tam randıman veremeyeceğini okudum. Benim program bunların tamamına aykırı ve ben bu programda bu pazartesi decline benchpressi yapamadım ve setlerdede hep düşüş oldu(ilk set 10, ikinci set 8 gibi..) ve ağırlık hiç artmadı (piramit yapamadım) çünkü gücüm yeterli değild. Bu beni daha da hırslandırdı açıkçası ve o günün sonunda kendime whey protein tozu aldım ve 3 gündür kullanıyorum. Göğüs programından neleri çıkarmam doğru olacaktır? Şu anki amacım biraz hacim kazandırmak (iç ve üst göğüse özellikle).
Her türlü yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.