Easx
Üye
Merhabalar. 15 gün önce bu spora başladım. Ve antreman günlüğü tutarak istikrarımı devam ettirmek ve sizlerle bilgi paylaşımında bulunmak istedim.
Daha önce bir spor geçmişim yok. Açıkcası spora başladıktan sonra kafamı az duvara vurmadım neden daha önce herhangi bir sporla ilgilenmedim diye. Bu yüzden benim gibi zayıf yada tam tersi kilolu arkadaşlara önlerindeki maddi manevi engelleri bir şekilde kaldırıp kesinlikle bu sporla ilgilenmelerini tavsiye ediyorum. Sadece salona gidip gelmek bile ayrı bir ritüel oluyor ilk günden itibaren . Özellikle yeni başlayan biri için. Çok uzatmadan
Kısa Vadede Hedefim: Alabildiğim kadar kas kütlesi olarak kilo almak.
Uzun Vadede Hedefim: 75-76 kg %9 %10 yağ oranı. Bir süre sonra özellikle omuz çalışmasına ağırlık vermeyi düşünüyorum bu konuda tavsiyelerinizi bekliyorum.
Başta fotoğrafta eklemeyi düşünüyordum her ay düzenli olarak ama ilk çektiğim fotolar moralimi bozdu ve zaten üzerinden yorum yapabileceğiniz bir vücudum yok sanırım şimdilik. Yinede belki koyarım gerekli olursa
Vücut yapım ektomorf. Çok zor kilo alacağımı biliyorum. Fakat yağ oranı konusunda şanslı olduğumu ve gerekli çalışma yapılırsa kaslı bir vücudun en çok ektomorflarda estetik olduğunu düşünerek kendimi avutuyorum .
Başlangıç Ölcüleri
Boy:1.80
Kilo:60
Kol:28
Bel:73
Göğüs:83 olması lazım.
Omuz: Tam hatırlamıyorum 98 civarı olması lazım omuzlarım çok dar aslında spora başlamamdaki en büyük sebeplerden biri bu. Özellikle buna göre tavsiyede bulunursanız sevinirim.
Antreman Programım
B]Mide (Gün Aşırı)[/B]
Multi Ab Bench 3x Maximum
Vertical Knee Raise 3x Maximum 60
Multi Hyper Extention 3x Maximum 60
Göğüs (1. Gün)
Chest Press Machine 4 x 8 18kg
Incline Bench Press 4 x 8 boş
Pec Fly Machine 4 x 8 18kg
Cross Bench Dumbell Pulower 10kg
Pazu (1. Gün)
Biceps Curl Machine 3 x 10 14kg
Dumbell Concentiration Curl 3 x 10 5kg
Dumbell Hummer Curl 3 x 10 5kg
Bacak (2.Gün)
Leg Press Machine 3 x 12 72kg
Leg Extension Machine 3 x 12 27kgx1 23x2
Leg Curl Machine 3 x 12 27kg
Seated Calf Machine 3 x 12 90kg
Sırt (2. Gün)
Lat Pulldown Machine 3 x 10 27kg
Seated Row Machine 3 x 10 23kg
Seated Low Row 3 x 10 boş
Omuz (3. Gün)
Shoulder Press Machine 4 x 8 18kg
Barbell Front Raise 4 x 8 sadece bar
Lateral Raise Machine 4 x 8 14kg
Barbell Uprighth Rowing 4 x 8 bar+2.5kg
Arka Kol (3. Gün)
Triceps Press Machine 3 x 10 36kg
One Arm Dumbell Triceps Extension 3 x 10 bunda 1 2 tekrar anca yapabiliyorum 5kg ile
Triceps Push Down 3 x 10 10.5 kg
Yarından itibaren antremanlarımı hergün buraya yazacağım. Şimdiden tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.
Daha önce bir spor geçmişim yok. Açıkcası spora başladıktan sonra kafamı az duvara vurmadım neden daha önce herhangi bir sporla ilgilenmedim diye. Bu yüzden benim gibi zayıf yada tam tersi kilolu arkadaşlara önlerindeki maddi manevi engelleri bir şekilde kaldırıp kesinlikle bu sporla ilgilenmelerini tavsiye ediyorum. Sadece salona gidip gelmek bile ayrı bir ritüel oluyor ilk günden itibaren . Özellikle yeni başlayan biri için. Çok uzatmadan
Kısa Vadede Hedefim: Alabildiğim kadar kas kütlesi olarak kilo almak.
Uzun Vadede Hedefim: 75-76 kg %9 %10 yağ oranı. Bir süre sonra özellikle omuz çalışmasına ağırlık vermeyi düşünüyorum bu konuda tavsiyelerinizi bekliyorum.
Başta fotoğrafta eklemeyi düşünüyordum her ay düzenli olarak ama ilk çektiğim fotolar moralimi bozdu ve zaten üzerinden yorum yapabileceğiniz bir vücudum yok sanırım şimdilik. Yinede belki koyarım gerekli olursa
Vücut yapım ektomorf. Çok zor kilo alacağımı biliyorum. Fakat yağ oranı konusunda şanslı olduğumu ve gerekli çalışma yapılırsa kaslı bir vücudun en çok ektomorflarda estetik olduğunu düşünerek kendimi avutuyorum .
Başlangıç Ölcüleri
Boy:1.80
Kilo:60
Kol:28
Bel:73
Göğüs:83 olması lazım.
Omuz: Tam hatırlamıyorum 98 civarı olması lazım omuzlarım çok dar aslında spora başlamamdaki en büyük sebeplerden biri bu. Özellikle buna göre tavsiyede bulunursanız sevinirim.
Antreman Programım
B]Mide (Gün Aşırı)[/B]
Multi Ab Bench 3x Maximum
Vertical Knee Raise 3x Maximum 60
Multi Hyper Extention 3x Maximum 60
Göğüs (1. Gün)
Chest Press Machine 4 x 8 18kg
Incline Bench Press 4 x 8 boş
Pec Fly Machine 4 x 8 18kg
Cross Bench Dumbell Pulower 10kg
Pazu (1. Gün)
Biceps Curl Machine 3 x 10 14kg
Dumbell Concentiration Curl 3 x 10 5kg
Dumbell Hummer Curl 3 x 10 5kg
Bacak (2.Gün)
Leg Press Machine 3 x 12 72kg
Leg Extension Machine 3 x 12 27kgx1 23x2
Leg Curl Machine 3 x 12 27kg
Seated Calf Machine 3 x 12 90kg
Sırt (2. Gün)
Lat Pulldown Machine 3 x 10 27kg
Seated Row Machine 3 x 10 23kg
Seated Low Row 3 x 10 boş
Omuz (3. Gün)
Shoulder Press Machine 4 x 8 18kg
Barbell Front Raise 4 x 8 sadece bar
Lateral Raise Machine 4 x 8 14kg
Barbell Uprighth Rowing 4 x 8 bar+2.5kg
Arka Kol (3. Gün)
Triceps Press Machine 3 x 10 36kg
One Arm Dumbell Triceps Extension 3 x 10 bunda 1 2 tekrar anca yapabiliyorum 5kg ile
Triceps Push Down 3 x 10 10.5 kg
Yarından itibaren antremanlarımı hergün buraya yazacağım. Şimdiden tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.