dumbell pullover hangisinde daha etkili

pulloverda hangisi daha etkili

• Total voters
    57
  • Poll closed .

tselcukt

Üye
arkadaşlar dumbell pullover bel boşta kalacak şekilde yapıldığındamı daha etkili yoksa benc sehpasına uzanarak yapıldığındamı daha etkili

bel boşta olan daha iyi gerilirim veriyor sanki kanatlar daha çok esniyor gibi. ama benche uzanılarak yapılandan biraz daha sakat dikkatlı olmak lazım.

Nası yapılmasi gerektigi yine forumda yaziyordu. Bel bosta kalicak, kalcani olabildigi kadar assagi indirirsen cok iyi gerilim veriyor.

belin boşta kalması nasıl oluyo oturarak yapmak falan mı?

her iki durumdada latissimus oldukça fazla etkileniyor.hatta kanat egzersizi olarak programların çoğunda yer aldığını gördüm.hareketi göğüse vermek için inclıne sehpasında çalışmak verimi arttırıyor.

avrupa şampıyonun vıdeosunu ızledım ve belı boşta yapıyordu hareketı gostermek ıcın uzman tv de vardı kaya arslantepe evde gogus hareketlerınde bosda bırakıyordu

belin boşta kalması nasıl oluyo oturarak yapmak falan mı?

Bel boşta;
2389593542_e32e09c315.jpg

Evet arkadaşlar yine kafamı tırmalayan bir soru ile karşınızdayım. Şimdi bu hareketin etkilediği kas grupları oldukça fazla ;

Pectoralis Major
Latissimus Dorsi
Teres Major
Posterior Deltoid
Triceps Brachii

Hali ile bu kaslara artı 2 farklı hareket ile çalıştırdığımızda faydalı veya faydasız mı olur?

Özet olarak, mümkün olduğunca esas çalıştırmak istediğimiz kası çalıştıran hareketlere mi yönelmeliyiz?

Özet olarak, mümkün olduğunca esas çalıştırmak istediğimiz kası çalıştıran hareketlere mi yönelmeliyiz?

Bu durum kişinin vücut durumuna göre çok farklılık gösterebilir.

Örneğin, sırt bölgemizde son hareket olarak dumbell rowing ve straight arm pull downdan birini koyacağız.
Ancak bunu nasıl belirleyeceğiz?
Diyelim ki omuzlarımızın arka ve yan kısımları öne göre oldukça zayıf durumda. Omuz programımızı yaparken ön omuzla ilgili bir harekete yer veremiyoruz ya da verdiğimiz tek hareketin ön omzumuzu olduğu seviyede tutabileceğine inanmıyoruz.
İşte bu durumda sırttaki son hareketimize straight arm pull down gibi sadece kanat hareketi diyemeyeceğimiz ön omzu da ciddi şekilde etkileyen bir hareketi ekleyerek ön omzumuzu kurtarma yoluna gideceğiz.
Eğer ki ön omzumuz, omuz programında yeterli derecede etkileniyor ve daha da fazla çalıştırılıp omzumuzun genelini gölgede bırakmasını istemiyorsak da dumbell rowingi tercih edeceğiz.

her iki durumdada latissimus oldukça fazla etkileniyor.hatta kanat egzersizi olarak programların çoğunda yer aldığını gördüm.hareketi göğüse vermek için inclıne sehpasında çalışmak verimi arttırıyor.

Guardbody incline sehpasında nasıl çalışıyor? Triceps yapar durumda mı olacak vücut? foto var mı acaba ?

sırt - gogus supersetlerin son hareketi olarak kullanıldıgını biliyorum. iki bolgeyide esnetici ozelliği vardır ve bir nevi esneme egzersizi olsun diye programa alınmıştır. ancan yukarıdaki yorumlarda incline sehpada yapılırsa gogusu iyi etkiler gibi bir şey okudum. deneyelim bakalım.

sırt - gogus supersetlerin son hareketi olarak kullanıldıgını biliyorum. iki bolgeyide esnetici ozelliği vardır ve bir nevi esneme egzersizi olsun diye programa alınmıştır. ancan yukarıdaki yorumlarda incline sehpada yapılırsa gogusu iyi etkiler gibi bir şey okudum. deneyelim bakalım.

İncline sehpasında yapılırsa; oturarak dumbell french press gibi birşey olur. göğüsü pek etkileyeceğini sanmıyorum. Daha çok triceps hareketi olur diye düşünüyorum.

arkadaşlar ben belim boştayken yapıyorum nefesim kesilir gibi oluyo ya :S acayib bişey oluyo

emrah yazgan arkadasım denedim ve gordum. gerçektende guzel bir arka kol ve omuz egzwersizine donusuyor. yalnız bu hareketin maksadını bir turlu anlamış deilim. bir çokları bu hareketi gogusun capını genişlete ve yayılmasını sağlayan bir egzersiz olarak goruyor. hatta bazıları bunu düzenli yaparak alt gosusun esneyip genişleyeceğini dusunuyor ama bence bunların hepsi yanlış. gogus yapısıda diğerleri gibi tamamen genetiktir ve cok bir şey kazandırmaz. programın sonuna esneme hareketi olarak alınacak birşeyden öte deil bence ...

Back
Yukarı