Dumbell Fly ağır yapamıyorum.

calvicla sternalcosta bölümlerini dumbell fly ile pectoral major serratus sınırını pec deck (butterfly) çalıştırır

ama yenilere butterfly ilerlemiş olanlara dumbell fly verilmesi hareketlerin eklem üstüne yaptıkları baskılardan dolayı mantıklı olucaktır.

bu arada butterfly hareketinin tam karşılığını almak için makineyi elin değilde dirseklerin

kapatması lazım

Edit: dumbell fly ın 2 çeşidi vardır. 1. si üçgen yapar gibi kapamak yane kollar birazcık kırılacak şekilde 2, si ise ağaca sarılır gibi yapmak

2. şekildeki gibi yaparsanız omuzunuzu sakatlama riskinizde vardır

fly yaparken dumbeller tepe noktasındayken kollarınız düz olsun ve pactoralleri kasın

Son düzenleme:
calvicla sternalcosta bölümlerini dumbell fly ile pectoral major serratus sınırını pec deck (butterfly) çalıştırır

ama yenilere butterfly ilerlemiş olanlara dumbell fly verilmesi hareketlerin eklem üstüne yaptıkları baskılardan dolayı mantıklı olucaktır.

bu arada butterfly hareketinin tam karşılığını almak için makineyi elin değilde dirseklerin

kapatması lazım

Edit: dumbell fly ın 2 çeşidi vardır. 1. si üçgen yapar gibi kapamak yane kollar birazcık kırılacak şekilde 2, si ise ağaca sarılır gibi yapmak

2. şekildeki gibi yaparsanız omuzunuzu sakatlama riskinizde vardır

fly yaparken dumbeller tepe noktasındayken kollarınız düz olsun ve pactoralleri kasın

yeni başlayanlar dumbbell fly hareketini ağaca sarılır gibi yapmalıdır.

en az 1-2 sene body yapmış kişiler dumbbell fly hareketini üçgen çizerek yapmalıdır bence.frank mcgrath da mesela https://www.youtube.com/watch?v=ekh0vl9h8yU videosunda üçgen çizerek yapıyor.

Zaten açış hareketi olduğu için ve yardımcı kas grupları daha az devreye girdiği için, presslerdeki gibi ağır giremezsin.

benchde o kadar yüksek basıp dubbell flyda neden o kadar az anlamadım. Hele ki incline pressi de yüksek çalışıyorumuşsun. Eyvallah da dumbbell fly daha yoğunluklu olarak daha çok üst göğse vurmuyor mu? Ben hep oraların çalıştığını hissediyorum. Dumbbell fly ile 10 kilo çalışıyorum ama benchde 55 çıkıyorum incline da 40 üstelik.

Konuyu hortlatmışsınız:) anladığım kadarıyla bench press kilolarını yazarken barbeln ağırlığını da dahil etmiş arkadaş . Canı acıyor diye tedirgin olmuştur . Ben de 5 kg ile yaptım ilk programa eklediğimde 1 ay sonra 15lerle yapmaya başlamıştım .

bu aralar 20kg lık dumbellarla yapıyorum ama omuzumdan sesler çıkıyor
aslında çok ağır girmeye gerek görmüyorum istesem çok daha fazla ağırlıklarla çalışabilirim
ama sakatlanma riski nispeten yüksek bir hareket hissi verdiğinden fazla ağırlığa gerek görmüyorum

Back
Yukarı