Dumbell - Barbell Ağırlık Farkı ?

Merhabalar,

Dumbell curlde tek kol 20 kg. ile 12 tekrarı rahatça nizami bir şekilde çıkarabiliyorum. Fakat barbell curlde 2 elimide kullanmama rağmen 30 kg. da zorlanıyorum. Nedenini anlayamadım :confused: (Düz bar kullanıyorum)

Merhabalar,

Dumbell curlde tek kol 20 kg. ile 12 tekrarı rahatça nizami bir şekilde çıkarabiliyorum. Fakat barbell curlde 2 elimide kullanmama rağmen 30 kg. da zorlanıyorum. Nedenini anlayamadım :confused: (Düz bar kullanıyorum)
eğer curling yapıyorsan dumbelle o seni yanıltabilir.20 kg ile hammer curl preacher curl ve ya scott curl yapabiliyorsan tek kolla ama 30 kilo barbell curl yapamıyorsan o zaman sıkıntı vardır.

CHEATİNG yapıyorsundur mesela örnek:belinden çok destek alıyorsundur , yada kollarınla dumbeli hızlı kaldırıyorsundur oda seni yanıltıyordur.barda ise bunu yapamicagindan dolayı he yapılır tabi ama dumbela göre daha zor ondandır yani.

İkinizi de nizami yapıyorsan barbellda daha yüksek kaldırman gerekir. Demek ki nizami yapmıyorsun, "cheating"i abartmaktan muhtemelen...

2 kolla aynı anda 20 şer kg dumbell curl yapmayı denedin mi peki ve ya yapabiliyor musun ?

Back
Yukarı