dumbbell shoulder press enseye press'in yerin, tutar mı

dumbbell shoulder press enseye press'in yerin, tutar mı?

• Total voters
    110

zoparrat

Üye
enseye press hareketinin zararlı olduğunu duymuştum. bu yüzden programımdan bunu çıkarıp onun yerine dumbbell shoulder press koymayı düşünüyorum. bu nedenle sormak istedim...

enseye pressin ne gibi zararları var?? bu arada dumbbell shoulder arasında tek fark dumbbella yapılıyor olması yani birbirine yakın hareketler. benç dumbell benç press vb.

Enseye press hareketi sırasında boyun ileride tutulduğu için omur ilik lobları olması gerekenden fazla aralanıyor ve üzerine ağırlık bindiğinde boyun fıtığı , düzleşme gibi rahatsızlıkların oluşum riski artıyor.

Enseye press hareketi sırasında boyun ileride tutulduğu için omur ilik lobları olması gerekenden fazla aralanıyor ve üzerine ağırlık bindiğinde boyun fıtığı , düzleşme gibi rahatsızlıkların oluşum riski artıyor.

aynı şey squat ve barla yapılan diğer bacak hareketleri için de geçerli midir?

Evet zaten Squat tarzı hareketlerin belli bir güce gelmeden önerilmeme nedeni budur. Bel bölgesinde ve sırtta kaslar oluştukca fıtıklaşabilecek Bel, boyun vb. bölgelere destek vermeye başlarlar bu oluşumda fıtıklaşma riskini azaltır.

Bir kaç yabancı makale ve Kondisyon Programında bende Enseye Pres ''Barbell Shoulder Press Behind Neck'' tavsiye edilmediğini okudum ancak bunu tavsiye edenleride okudum. Her neyse bu hareketin yerine tam olarak aynı etkiyi vermeyecek olsa bile Military Press hareketi konulabilir. Ardından bir izole hareket sonrada Dumbell Overhead Press uygulanabilir veya Dumbell Overhead Press ile Military Press'in yerini değiştirerekte yapabilirsiniz. Bu hareketi illaki yapmak istiyorum diyen arkadaşlar Barbell'i indirirken Türk kemiğinden aşağıya indirmezlerse sakatlık riski azalabilir.

aslında enseye barbell press omuzun en temel egzersizidir. mam bundan dolayı bir rahatsızlık yada sakatlanma durumu varsa dumbell girin. dumbellin bir artısıda indirip kaldırıken bambaska acılar kullanmaznıza geniş yada dar kavisler çizerek omuzu farklı şekillerde etkilemenize yardımcı olur. iyi çsalışmalart saygilarima ...

Barbell bench press ile dumbell göğüs press gibi düşün.Brisinde ellerin sabit kalıyor diğerinde hareketi tamamlarken birlestiriyorsun farklı hareketler ve birbirinin yerini tutmayabiir.

Barbell Shoulder Press Behind Neck en sevdıgım omuz hareketı ve en cok verım aldıgım hareket açıkcası bu yazılardan sonra hareketten korkmaya basladım oturarak yapsak sorun kalkarmı?

enseye press hareketini ense köküne kadar indirmek sakatlık doğurabilir, onun yerine kulak memesine kadar getirirseniz hiçbir zararı olmaz,en üst noktada da kolları kitelemeden yavaşça indirirseniz oldukça fayda görürsünüz.Neck press omuz bölgesi için oldukça mühim bir harekettir.

bildiğim kadarıyla dumbbell shoulder press ile enseye pressin vurduğu noktalar da aynı değil, enseye press yaparken arka omuzlar hissedilir. dumbell presste ise daha çok orta kısımlar, omuzun en uç kısımları

dumbel pres i enseye pres 'in yerini tutar ...hem de risksiz olarak ..

biraz geride yaparsanız iyi kötü aynı gerilme fazında çalışırsınız...

ancak , "halterle ensede ağır presler" garçekten son derece riskli , ancak belirli bir mertebe sonrası ve de yüksek ağırlıklar kullanılmaması gereken bir hareket...nedeni , bu hareketin "anatomik kas hareket sisteminin son sınırlarında "gezinmesi...

bence enseye press güzel bir hareket, aşırı ağır girildiğince boyuna zararları elbette var. fakat omuz presslerde aşırı ağırlık girmeden uzun süreli gerilim mantıgıyla çalıştıgım için bana göre yararlı bir hareket. aynı etkiyi dumbell ile yada barı gögse indirerek alamadım.

Enseye press biraz öcü gibi gösterilmiş ancak omzumuzun gelişimi için az ağırlık girmemiz gerektiği için smith makinede oturarak yapabilirsiniz az ağırlık ve smith makinasının güvenliğiyle güzelim hareketi çöpe atmayın

Birbirinin yerini tutmaz farklı hareketler. Hafif kiloda olsa girmeni öneririm hareketten kaçmayınızzzz...

ben 2 sinide yapıyorum arkadaşın dediği gibi çalıştırdıkları yerler farklı enseye barbell pres yaparken sadece sizin kaldırabileceğiniz ağırlıklarla girmenizi öneririm dumbel enseye pres de ise son sette hafif yardım alarak girerseniz sorun olmaz ayrıca enseye pres yaparken barbel olsun dumbel olsun arkanızda partnerinizin olması şart ALLAH korusun bir güç boşalması olursa omuzu nuzu ciddi şekilde sakatlayabilirsiniz

ve bu 2 hareket omuz için son derece güzel hareketler

Back
Yukarı