Dondurulmuş Tavuk Eti Nasıl Çözdürülür?

Buzdolabının alt kısmında yavaşçamı çözdürmeliyiz, dışarıya çıkararak veya sıcak suya koyarak mı?Bunlardan herhangi birinde protein kaybedermi tavuk bundan çekindiğim için konuyu açtım :)

çözüldükten sonra suyunu protein kaybından korkuyosan suyu iç için rahat olsun :D
cidden iyi bi noktaya değinmişsin bende merak ettim şimdi :D

En sagliklisi buz dolabinin altinda çözülmesini beklemek ama geceden alt tarafa koyacaksin ki sabaha veya öglene anca cozulur :D

Ben tabaga koyup,boyunu asacak kadar cesme suyunda bekletiyorum.arada suyunu tazeliyorum cabuk cozulsun diye. Sicak suda beklemesi bozulmasina neden olabilir.

GT-I8150 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

buzdolabının normal gözünde çözülmesini bekliyorum
sonra pişiriyorum
dışarda çözülmesini beklersen bakteriler aşırı artar veya ani çözülmeler proteinin yapısını bozar

hayvan etlerinin özelikle protein değeri çürüyüp yok olmadığı süreces bo zul maz veya düşmez. ama bakterilenir buda birtakım ishal gibi hastalıklara neden olur. özelikle tavuk eti çok hızlı bakterileniyor sıcakta durduğu zaman. kırmızı et daha zor baktari tutar hata bu yüzden biraz tuzlayıp çiğde yenebilir kırmızı et. kırmızı etinde risklerinden biri bağırsak parazitleri tabi o yüz<den her halıkarda ota bir ısıl işlemden geçmeli.

Ben direk mikrodalganın içine atıyorum. Buz çözürücüde 5 dk yeterli oluyor :D :D

Buzdolabında çöz annem hep der sıcak suya falan koyma eti bozarsın bir bildikleri var büyüklerin :D

ben 4 günde 1 1 kg alıyorum ayırıyorum yapışmasın diye her yiceğimde sabahtan çıkarıyorum 1 tanesini buz dolabında bekletiyorum yiyeceğime 1 saat kala dışarı çıkartıyorum sonra haşlıyorum haydi afiyet olsun. :)

Ya erkenden cikarip koyacaksiniz ambalajini acmadan.
Unutmussaniz ve aceleniz varsa celik bir tabaga koyup tabagi sicak su olan bi kaba koyup buzu eritebilirsiniz. Aluminyum folyoya sarip sicak suya koysanizda olur sanirim. Aluminyum folyo sicagi iyi iletiyor.

Back
Yukarı