bigemre32
Üye
Ertuğ Evrekli'nin yazılarına bakarken gözüme çarptı, iki dediği birbirini tutmuyor. Şu Güray denen yeni vücut geliştirmeci de benzer şeyler konuşuyordu youtube kanalında. (İkisi de anabolik kullandığı için ciddiye alsam mı almasam mı bilemiyorum, ne yeseler büyüyorlar sonuçta...) Siz ne düşünüyorsunuz? Diyette karb tercihiniz nedir (beyaz, basmati, jasmine vs) ve neden kullanıyorsunuz?
Diyette glisemik indeksi düşük karb almak...
Karbonhidrat neden alınır adeleye gitsin size antrenmanda güç kuvvet versin diye... Düşük glisemik indeksli karb lar okadar yavaş sindirilir ki az az kana karb geçer insulin devreye giremez ve karb kasada giremez... Kasa giremeyen karb boşuna alınmış kaloridir... Pirinç ve türevlerini tercih edin... 70 glisemik indeks altına inmeyin... Pirinç den gelen karb hemen kasa geçer kan şekeri hemen düşer ve vücut yağ yakımına devam eder.
Yağ yakimi sanıldığının aksine kalori açığı ile meydana gelmez... Vücut sizden çok daha akillidir... Kalori alımı düştüğü an vücut metabolizma hızını düşürür katabolizma hızını arttırır... Yağ oluşumunu neler etkiler bu önemlidir bunun başında insulin gelir... Her ne kadar kas gelişiminde de etkisi olsa da maalesef insulin lipogenesis sürecinde oldukça onemlidir... Bu nedenle düşük glisemik indeksli gıda tüketimi oldukça önemli yag yakiminda ikinci önemli nokta ise yag tüketimi... Yağ tüketimini 0 lanmasi size yag yakici hormonlarının (özellikle steroidal vücut hormonları ile prostoglandinler) sentezini baskılar... Proteinler ise diğer kas onarımını sağlayan peptidler açısından önemli... Bu durumda ise ketojenik diyet iyi bir diyet olarak karşımıza çıkıyor diyebiliriz... Ya da düşük glisemik indeksli karb kaynaklarını diyete eklemek mantıklı olacaktır... Saygılarımla...
Diyette glisemik indeksi düşük karb almak...
Karbonhidrat neden alınır adeleye gitsin size antrenmanda güç kuvvet versin diye... Düşük glisemik indeksli karb lar okadar yavaş sindirilir ki az az kana karb geçer insulin devreye giremez ve karb kasada giremez... Kasa giremeyen karb boşuna alınmış kaloridir... Pirinç ve türevlerini tercih edin... 70 glisemik indeks altına inmeyin... Pirinç den gelen karb hemen kasa geçer kan şekeri hemen düşer ve vücut yağ yakımına devam eder.
Yağ yakimi sanıldığının aksine kalori açığı ile meydana gelmez... Vücut sizden çok daha akillidir... Kalori alımı düştüğü an vücut metabolizma hızını düşürür katabolizma hızını arttırır... Yağ oluşumunu neler etkiler bu önemlidir bunun başında insulin gelir... Her ne kadar kas gelişiminde de etkisi olsa da maalesef insulin lipogenesis sürecinde oldukça onemlidir... Bu nedenle düşük glisemik indeksli gıda tüketimi oldukça önemli yag yakiminda ikinci önemli nokta ise yag tüketimi... Yağ tüketimini 0 lanmasi size yag yakici hormonlarının (özellikle steroidal vücut hormonları ile prostoglandinler) sentezini baskılar... Proteinler ise diğer kas onarımını sağlayan peptidler açısından önemli... Bu durumda ise ketojenik diyet iyi bir diyet olarak karşımıza çıkıyor diyebiliriz... Ya da düşük glisemik indeksli karb kaynaklarını diyete eklemek mantıklı olacaktır... Saygılarımla...