Diyetimdeki bu oranlar nasıl arkadaşlar

Sabah
Haşlanmış yumurta
2 dilim tam buğday ekmeği
1 bardak çorba
5 zeytin
Domates
Çay
Kibrit kutusu peynir

Öğle
Izgara balık
Yarım tabak taze fasülye
200 gr yoğurt
Salata

Ara
Elma

Akşam
1 tabak sebze
200 gr yoğurt
Salata

Ara
1 mandalina

Oranlar fatsecret isimli uygulamadan

Yaş 25
Boy 170/72
Kilo şuan 95
Egzersiz 20/25 dk egzersiz bisikleti kullanıyorum.

Eklentiler

• Screenshot_20171222-130750.png
    Screenshot_20171222-130750.png
    85 KB · Görüntüleme: 435
Diyetin iyi değil böyle kas kaybedersin öğle balık yerine akşama balığı koy proteini yüksek besinler almalısın tavuk göğsü pilav filen

Besinler az çok doğru ama arkadaşın dedigi gibi protein yok bu spor yapmayan normal bir kişiye anca yeter. Bu besinleri yedigin zaman toplam kaç kalori oluyor ve yağ-karb-protein gramları kaç yazarmısın.

Listeden ziyade fatscreet teki oranlara ithafen yazmıştım da o düzeltmeyi yapmayı unuttum.

Makrolarla ilgili sıkıntı var bence.

Moto G (4) cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kalori az desen belki kabul edilebilir ancak makrolarda sıkıntı yok

1500 kalori çok az bi miktar. Muhtemelen bazal metobalizman 1500 kaloriden daha çok yakıyordur. Saglık problemi yaşarsınız ve kas kaybedersiniz bu diyet programı ile, ek olarak sadece kardiyo yaparsanız ekstra bi kas kaybı olucaktır. Size tavsiyem agırlık antremanlarına başlayın proteini yükseltin ve çok fazla ekmek var usta onları biraz ele aralardan bence yulaf koy oraya ekmek boş iş . Kardiyoyuda haftada 3 gün civarı falan yapın yeterli olucaktır. Şu videoyuda izlemeni tavsiye ediyorum senin için güzel bilgiler mevcut

Sabah
Haşlanmış yumurta
1 bardak çorba
5 zeytin
Domates
Çay
Kibrit kutusu peynir

Öğle
Izgara balık
Yarım tabak taze fasülye
200 gr yoğurt
Salata

Ara
Elma

Akşam
1 tabak sebze
200 gr yoğurt
Salata

Ara
1 mandalina

Oranlar fatsecret isimli uygulamadan

Yaş 25
Boy 170/72
Kilo şuan 95
Egzersiz 20/25 dk egzersiz bisikleti kullanıyorum.
Kardesim eger bunu sana diyetisyen verdiyse ondan uzaklas bence. Arkadasin da dedigi gibi sarkarak ve kas kaybederek bi kilo kaybin olmasi muhtemel. Bu diyet yerine sana "low carb" diyeti yapmani oneririm. Vucut kilona gore kalori ihtiyacini belirle, yag oranina gore makrolarin (protein, carb, yağ) oranlarini belirleyelim ona gore bi beslenme programini uygula. Ayrıca saglikli olarak yağ kaybetmenin yolu yuksek protein ve saglikli yağlarin agirlikli oldugu bir diyetten geciyor.
Sana onerim gunluk 100g carb. Geçme. Bu 100g carbin cogunu da spor sonrasi al. Spor oncesi de alabilirsin bir miktar. Geri kalan kalorilerin proteinlerini light peynirler, yağsiz süt, lor peyniri, tavuk goğsü, yumurta gibi ucuz kaynaklardan saglayabilirsin.
Saglikli yaglara gelecek olursak çig olarak tuketecegin sizma zeytinyagi, kavrulmamis yer fistigi, badem, avokado, haşhaş ezmesi gibi kaynaklardan saglamalisin.
Dedigim gibi yag yakmak icin yag yemen lazim carb. Minimumda tutcaksin. Ilk gunlerde bir enerji dusuklugu halsizlik yasayabilirsin ama vucut yaglardan enerji ihtiyacini karsiladikca bu durum seni dinç hissettirecek.

Boyu kısa . Gün içinde yeteri kadar hareketli değilse 2000 2100 kalori günlük standart kalorisi olabilir. Yağ yakmak için 1500 1700 arası alması gerekir Zaten kilosu aşırı Yüksek. Kalori kısması mutlak lazım ve o rakamlar normal. Diyetisyenler 6 8 sene üniversite okuyor bazı arkadaşlar onlardan daha bilgili sanırım . Her kafadan bir ses çıkar sen protein miktarını az daha arttır devam et bi sorun yok

Bazal metebolizma olayı yanlis anlasiliyor bence problem ordan kaynaklaniyor. Bu arkadas aksama kadar oldugu yerde dursa sadece nefes alip verse 2000 civari kalori yakacak. Bu sekilde olursa 1500-1600 calori alimi dogru. Ama spor yapiyor, gunluk hayatta illa ki hareket ediyor dolayisiyla kalori ihtiyaci da belli bi oranda artiyor. Hicbir durumda Bmrnin altina dusulmemesi taraftariyim bmr alt sınır olmali eger yatalak hasta vs. Degilse. Diyetisyenler illa ki bilgilidirler işin ilmini okuyorlar teorisini anliyorlar ama hayatinda agirlik altina girmemis biri diyetisyen de olsa senin ihtiyacini dogru belirleyemez. Sedanter insanlar gibi degerlendirme yapip ona gore program yaziyorlar. Çok gittim diyetisyene bu kibrit kutusu peynir bikac zeytin ve kepek ekmek diyetlerini cok uyguladim. Sonuç ne? Kas ve su kaybindan baska bisey degil. Hele ki endomorf bi genetige sahipsen.

Mcnulty07 e katılıyorum 1500-1700 kalori alırsa günlük saglık sorunları yaşayacaktır. Bu adam sabit durmucakki gün içinde ve ekstradanda agırlık çalışşın diyoruz en kötü 2000 kaloriyi falan geçmesi lazım.

Bazal metebolizma olayı yanlis anlasiliyor bence problem ordan kaynaklaniyor. Bu arkadas aksama kadar oldugu yerde dursa sadece nefes alip verse 2000 civari kalori yakacak. Bu sekilde olursa 1500-1600 calori alimi dogru. Ama spor yapiyor, gunluk hayatta illa ki hareket ediyor dolayisiyla kalori ihtiyaci da belli bi oranda artiyor. Hicbir durumda Bmrnin altina dusulmemesi taraftariyim bmr alt sınır olmali eger yatalak hasta vs. Degilse. Diyetisyenler illa ki bilgilidirler işin ilmini okuyorlar teorisini anliyorlar ama hayatinda agirlik altina girmemis biri diyetisyen de olsa senin ihtiyacini dogru belirleyemez. Sedanter insanlar gibi degerlendirme yapip ona gore program yaziyorlar. Çok gittim diyetisyene bu kibrit kutusu peynir bikac zeytin ve kepek ekmek diyetlerini cok uyguladim. Sonuç ne? Kas ve su kaybindan baska bisey degil. Hele ki endomorf bi genetige sahipsen.
Yazdığın şey gerçekten komik. O zaman onkoloji hastalarının diyetlerini belirleyen diyetisyenlerin kanser olması gerekiyor. Ya da bariatrik cerrahi diyetisyenleri mide operasyonu geçirmiş olmalı. Söylediğine ne kadar inanıyorsun bilmiyorum, Prof. Louise Burke bir sporcu diyetisyenidir ve müsabık vücutgeliştiricilerden olimpik atletlere kadar bir çok sporcunun diyetini planlar, gel gör ki belki hayatında hiç ağırlık antrenmanı yapmamıştır. Ancak ağırlık antrenmanı yapmaması onu dünyanın en iyi spor beslenmecilerinden biri olmaktan alıkoymaz.

Yazdığın şey gerçekten komik. O zaman onkoloji hastalarının diyetlerini belirleyen diyetisyenlerin kanser olması gerekiyor. Ya da bariatrik cerrahi diyetisyenleri mide operasyonu geçirmiş olmalı. Söylediğine ne kadar inanıyorsun bilmiyorum, Prof. Louise Burke bir sporcu diyetisyenidir ve müsabık vücutgeliştiricilerden olimpik atletlere kadar bir çok sporcunun diyetini planlar, gel gör ki belki hayatında hiç ağırlık antrenmanı yapmamıştır. Ancak ağırlık antrenmanı yapmaması onu dünyanın en iyi spor beslenmecilerinden biri olmaktan alıkoymaz.
Yazdigim seyi yanlis anladigin icin komik oldgunu dusunuyorsun. Bizim ulkedeki diyetisyenler skinny fat bireye de, haftada 4 gun bb yapan bireye de, seker veya kolestrol hastasi olan ev hanimlarina ya da emeklilere de bilgisayarda olusturdugu formatlardan diyet yaziyorlar. Ne yag orani ne yaşi ne kalori ihtiyaci ne de spor yapip yapmadigi konularini dusunup kisiye gore bi program yapiyorlar. Bahsettigin diyetisyeni tanimiyorum ama alaninda yetkin kisi oldunu tahmin ediyorum. Bizim devlet hastanelerindeki diyetisyenleri baz alarak bu yorumu yaptim. Yaptiklari sey kan testi yapip, bulundugun yerde varsa sansliysan tanita adli makinaya cikarip ama yine de herkese ayni formati vermek.

Yazdigim seyi yanlis anladigin icin komik oldgunu dusunuyorsun. Bizim ulkedeki diyetisyenler skinny fat bireye de, haftada 4 gun bb yapan bireye de, seker veya kolestrol hastasi olan ev hanimlarina ya da emeklilere de bilgisayarda olusturdugu formatlardan diyet yaziyorlar. Ne yag orani ne yaşi ne kalori ihtiyaci ne de spor yapip yapmadigi konularini dusunup kisiye gore bi program yapiyorlar. Bahsettigin diyetisyeni tanimiyorum ama alaninda yetkin kisi oldunu tahmin ediyorum. Bizim devlet hastanelerindeki diyetisyenleri baz alarak bu yorumu yaptim. Yaptiklari sey kan testi yapip, bulundugun yerde varsa sansliysan tanita adli makinaya cikarip ama yine de herkese ayni formati vermek.
Yanlış bilgi verme. Diyabeti veya kolesterolü olan bireye de aynı diyeti verip gönderiyorlar diyorsun ki bu doğru değil.
Spor yapan bireye de spor yapmayana da aynı formu verdiklerini söylemişsin. Bunu yapanların olması, bu meslek grubundaki bütün diyetisyenlerin aynı olduğu anlamına gelmez. Bir kaç kişinin yaptığını tüm meslek grubuna yayamazsın bu doğru değil.
Ayrıca konusunu açtığın için söyleyim, türkiyede kişi başına düşen diyetisyen sayısı oldukça düşük. Normalde bir görüşme için 45dk-1 saat gerekiyor. Bunu devlet hastanesinde nasıl sağlayacağımızı sana soralım.
Ayrıca, ülkemizde sen haberdar olmasan da kişiye özgü diyet yazan, spor branşına göre diyet yazan beslenme uzmanları var.
Diyetin aminoasit skorlamasını bile hesaplayan sporcu diyetisyenleri var ülkemizde.

Back
Yukarı