bu arada "yağ oranzınızı % 3 olduğunu nasıl tespit edeceksiniz?!...(((
bu tespit byağı zordur ...
-şeker ve et ürünlerini aynı zmanda almayın.
-meyvaları,şekerli gıdaları ayrı zamanlarda porsiyonlarda alın...
spor yaptığınızı farzederek 80 kgs olduğunuz farzederek:
**sabah :
"marul,lahana, maydanoz ,roka "dan oluşan ,içine 50-75 gr keçi ya da koyun peyniri ve 2 tatlı kaşığı zeytinyağı + 4 adet zeytin konan büyük kase salata+ 4 dilim organizk halk ekmek..
**öğle:
2 yumurtadan oluşan omlet , 1 tabak pilavın üstüne dökün, buharda pişmiş haşlanmış sebze (brokoli, lahana, 1 havuç" bir tabak (1 tatlı kaşığı zeytinyağı dökerek) , 2 dilim halk organik ekmek..
**antrenmandan 1.5 2 saat önce :
1 iri muz + 3 kayısı , ya da 2 orta boy haşlanmış patates + 25 adet kuru üzüm, ya da bir avuç sarı leblebi + 25 adet kuru üzüm...
**akşam:
50 gr tavuk eti, 1 büyük tabak makarna ya da pilav, bol salata , 1 kase piyaz...1 dilim organik ekemek...yemekten 1 saat sonra tatlı ,pasta,çukulata( 50-60 gr kadar)
ya da arada sırada alternatif olarak bunun yerine:
haftada 2 ,3 sefer 1 büyük kase (bayağı büyükce) :
-ceviz
-badem
-kayısı
-kuru üzüm
-leblebi
-yulaf
-buğday gevreği
-mıır gevreği
-yer fıstığı
-bal
-süt
haftada 1-2 sefer "kek ,pasta "
şu nokta önemli:
arada sırada yapılan bolca kalorili yiyeceklerin yenmesi durumunda vücut olaya hemen uyanıp tepkime veremeyeceğinden dolayı ,önemli bi yağlanma olmaz...ancak, bunun tekkerürlü ,kümülatif hale gelmesi halinde durum vahim olacaktır...yani kısaca, ayda 1 sefere oturup 1/2 kgs baklava yemeniz çok büyük bir sorun değilidr...ancak, baklavayı hergün yemeniz sorun olur...
Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 13:14 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 13:12 ----------
**süt kullanımımda "keçi,koyun "sütünü tercih edin...
Genişletmek için tıkla...