Merhaba arkadaşlar. 1.86 boy 118 kiloya sahibim 22 yaşındayım.1 ay önce diyetisyene gittim ve diyet sayesinde 1 ayda 5 kilo vererek bu hale geldim.Şimdi genelde pc başında olduğum için fitness salonuna da başladım,çünkü böyle oturarak diyetle kilo vermek biraz zor olurdu
Öncelikle diyet programım;
Sabah:5 ince dilim tam buğday ekmeği,2 kibrit kutusu peynir,domates,şekersiz sevmediğim için çay içmiyorum
Ara öğün:1 porsiyon meyve,elma,muz,üzüm yiyorum genelde
Öğle:5 ince dilim tam buğday ekmeği,4 yemek kaşığı sebze yemeği,yağsız salata,1 bardak yoğurt
Ara öğün: 2 porsiyon meyve
Akşam:5 ince dilim ekmek,4 yemek kaşığı sebze yemeği,5 köfte büyüklüğünde et,salata,yoğurt
Bunların arasında değişim yaptıklarım var,mesela 1 ince dilim ekmek=2 yemek kaşığı pilav veya makarna=1 kase çorba ,ya da 1köfte=yumurta 1 gibi.
Şimdi geldim yaptığım kardiyoya,burada forumu gezerek edindiğim intiba kardiyoya ağırlık vermemi pek ağırlık çalışmamam gerektiği yönündeydi o yüzden
- 15 dk dikey bisiklet
- Isınma hareketleri,2x25 crunch hareketi
- 45 dk civarı 6.5 da tempolu yürüyüş
- 2x25 crunch
- 15 dk yatay bisiklet veya uzay yürüyüşümü bir yürüyüş var ya onu yapıyorum.
Sizce diyetim ve kardiyo çalışmalarım doğrumu,eksikse bunlar neler,bu arada fitness a başlayalı daha bir hafta oldu ve haftada 4 gün gidiyorum.Ayrıca bu kardiyo yanında ağırlıkta çalışmalı mıyım?
Öncelikle diyet programım;
Sabah:5 ince dilim tam buğday ekmeği,2 kibrit kutusu peynir,domates,şekersiz sevmediğim için çay içmiyorum
Ara öğün:1 porsiyon meyve,elma,muz,üzüm yiyorum genelde
Öğle:5 ince dilim tam buğday ekmeği,4 yemek kaşığı sebze yemeği,yağsız salata,1 bardak yoğurt
Ara öğün: 2 porsiyon meyve
Akşam:5 ince dilim ekmek,4 yemek kaşığı sebze yemeği,5 köfte büyüklüğünde et,salata,yoğurt
Bunların arasında değişim yaptıklarım var,mesela 1 ince dilim ekmek=2 yemek kaşığı pilav veya makarna=1 kase çorba ,ya da 1köfte=yumurta 1 gibi.
Şimdi geldim yaptığım kardiyoya,burada forumu gezerek edindiğim intiba kardiyoya ağırlık vermemi pek ağırlık çalışmamam gerektiği yönündeydi o yüzden
- 15 dk dikey bisiklet
- Isınma hareketleri,2x25 crunch hareketi
- 45 dk civarı 6.5 da tempolu yürüyüş
- 2x25 crunch
- 15 dk yatay bisiklet veya uzay yürüyüşümü bir yürüyüş var ya onu yapıyorum.
Sizce diyetim ve kardiyo çalışmalarım doğrumu,eksikse bunlar neler,bu arada fitness a başlayalı daha bir hafta oldu ve haftada 4 gün gidiyorum.Ayrıca bu kardiyo yanında ağırlıkta çalışmalı mıyım?