Dips sırasında sternum üzerinde oluşan baskı

Sizde de oluyor mu bilmiyorum ama tam göğsümün ortasında müthiş bir baskı oluşuyor öyle ki kemiklerim çatlayacak gibi hissediyorum.Hareketi yapanlarda böyle bir sorun var mı?

Hangi dips bu, arka kol mu gogus mu? Arka kol olanda fazla agirlik koyarsam dizime, gogsum disari cikik sekilde yapamiyorum o yuzden aci oluyor.

Gogsunu ayni seated cable row yaparkenki gibi disarida tutmayi dene. Iceri coktugu an kemikler terse bukuluyor bu da acitiyor.

Bendede var bu ama çok fazla acı vermiyor.

eger bı rahatsızlık yoksa benım burdan cıakracagım sonuc vucudun dıps ıcın yeterlı duzeyde olmadıgıdır. merkezı guclendırmelı barfıks ve sınav cekmelısın. bunlar tum vucudunun buyuk hareketlerde formunu korumasını saglayacak seyler sonucta. arka kola da bıraz yuklenırsen bu sorundan kurtulursun hayırlısıyla

6-7 ay önce arka kola ek dips yapmaya başlayayım dedim, daha 2-3 tekrarda belim kırılacak sandım, bıraktım, 1 hafta sonra tekrar yapayım dedim, baktım ki belim kırılacak gibi ağrıyor, gene bıraktım, dipsi çıkardım dambıllarla çalıştım. 1 ay önce yeniden dips koyayım dedim, (kucakta ağırlık olmadan)baktım ki takır takır inip kalkıyorum,yere inebildiğim kadar iniyorum. daha fazla da yaparım ama 4*12 yapıp bırakıyorum. ama göğüse baskı yaptığını hiç düşünmemiştim.

Back
Yukarı