Bildiğiniz bibi gibi definisyonda diet yapılır.Peki nası bir diet yapılmalıdır?Örnek bir diet programı verebilecek olan var mı?
Definisyonda sadece protein alınır diye biliyorum. Şöyle kendi kafamdakı programı yazmak gerekirse. sabah 150 gr peynir. +1 dilim ekmek öglen 1 de. kırmızı et . yağsız öglen 4 de kurubaklagil. saat 6 antrenman saat 7.30 az yağlı bir balık ( sen ayarlarsın onu ) saat 9.30 yada 10. tavuk. gramajlarını sen ayarla. yukarda bir liste var besinlerin 100 gr ımında ne kadar yağ vs vs bulunuyor yazıyor.
saat 7.00 : 100 g cornflakes + ½ litre yagsiz süt saat 10.00: Protein shake + bir meyve saat 13.00:ton (veya baska yagsiz balik) ile 3 kara ekmek 2 yumurta saat 16.00: Protein shake + bir meyve saat 18.00: 200 g manti spaghetti vs, yada prinic ve yaninda 200 gr tavuk veya hindi eti. (sos veya baska yagli bir sey ekleme) saat 18.30 50 Antremanin + 20 dakika cardio Anteman sonrasi 200 gr ton veya bir diger et.. yani sebze.. yatmadan önce: muz ve protein shake. Birde emre yazmisti : "Copy paste" Definisyonumu sormuşsunuz; Hamdullah Aykutluğ abim (Dünya Vucutgeliştirme Şampiyonu ve Grant Prixlere katılan ) bana bu tekniği öretmişti. Karboon hidrat olarak genelde prinç, Protein olarak Tavuk göğüsü alıyorum. Yarışmaya 1,5 ay kala Şeker'i ve Yağ'ı kesiyorum ama tuz'u asla kesmem çünkü tuz Kas hücrelerine proteini taşıyıp kasın kabarmasını sağlıyo ve az aldığın için tuzu su da tutmuyor.